تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

اگر و تنها اگر راهش را بدانید، تعمیرات ساده ترین کار دنیا میشود.


دسته بندی سایت

پیوند ها

نظرسنجی سایت

آیا مطالب این سایت توانست مشکل شما را حل کند؟

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 26
  • بازدید دیروز : 5
  • بازدید کل : 18541

نگاهی کامل بر |IPHONE|


اولین آیفون

ویژگی منحصر به ‌فرد اولین آیفون اپل در سال ۲۰۰۷ کلید خانه‌، بدنه‌ی پشتی فلزی و نمایشگر ۳.۵ اینچی آن بود. صفحه‌لمسی خازنی آن بنیان‌های گوشی‌های هوشمند مدرن را پایه‌گذاری کرد.

تاریخچه‌ی آیفون

نگاهی کامل بر |IPHONE|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |IPHONE SE|


عرضه

معرفی 2016, مارس
وضعیت موجود. عرضه در مارس 2016

نمایشگر

نوع پنل LED-backlit IPS LCD با صفحه لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
سایز 4.0 اینچ (~60.8% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 640 در 1136 پیکسل (~326 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد 123.8 در 58.6 در 7.6 میلی‌متر
وزن 113 گرم
  - Apple Pay
سیم‌کارت نانو-سیم

پلتفرم

سیستم‌عامل iOS 9.3.2, قابل ارتقاء به iOS 10.3.3
تراشه Apple A9
پردازنده مرکزی دو هسته‌ای Twister با فرکانس 1.84
پردازنده گرافیکی PowerVR GT7600 (شش هسته‌ای)

حافظه

درگاه حافظه خیر
حافظه داخلی 16/32/64/128 گیگابایت, 2 گیگابایت رم

دوربین

اصلی 12 مگاپیکسل, f/2.2, فوکوس خودکار با تشخیص فاز, 29 میلی‌متر,فلاش دوگانه‌ی (LED (dual-tone
قابلیت‌ها 1/3 اینچ سایز سنسور, 1.22 میکرومتر سایز پیکسل, برچسب‌گذاری جغرافیایی, ضبط همزمان ویدئو 4K و عکس‌برداری با رزولوشن 8 مگاپیکسل, فوکوس لمسی, تشخیص چهره و لبخند, HDR (عکاسی و پاناروما)
ویدیو 2160p@30fps, 1080p@30/60fps, 1080p@120fps, 720p@240fps
سلفی 1.2 مگاپیکسل, f/2.4, 720p@30fps, تشخیص چهره, 31 میلی‌متر,HDR, فیس‌تایم روی وای-فای یا شبکه موبایل

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله
  - صدای 16bit/44.1kHz
- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 1624 میلی آمپر ساعت (6.21 وات ساعت)
شارژر تا 50 ساعت

قابلیت‌ها

حسگرها حسگر اثرانگشت (جلوی گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما
  - دستورات صوتی سیری
- سرویس ابری آی‌کلاد
- پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/AAX+/AIFF
- پخش‌کننده‌ی MP4/H.264
- ویراستار عکس/ویدئو/صدا
- ویراستار اسناد

شبکه

فناوری GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, هات‌اسپات
بلوتوث 4.2, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS
NFC بله (Apple Pay فقط)
رادیو خیر
USB 2.0

متفرقه

رنگ‌ها خاکستری, نقره‌ای, طلایی, رز گلد
محدوده قیمت حدود 440 یورو

نکات مثبت

  • دوربین باکیفیت و عملکرد عالی
  • عمر باتری بهتر از حد انتظار
  • خوش دست بودن گوشی
  • قدرت پردازشی بالا

نکات منفی

  • طراحی تکراری گوشی
  • حاشیه های زیاد اطراف صفحه‌نمایش
  • حافظه‌ی ۱۶ گیگابایتی نسخه‌ی پایه
  • عدم امکان افزایش حافظه
  • دوربین سلفی ضعیف

آیفون SE گوشی جدید 4 اینچی اپل است که با قیمتی ارزان‌تر از پرچمداران این کمپانی برای رقابت با اندرویدی‌های میان‌رده معرفی شده است. شاید مهم‌ترین شاخصه‌ای که آیفون SE را از رقبای اندرویدی جدا می‌کند قدرت پردازشی بالای آن باشد.

آیفون SE به گفته‌ی اپل گوشی برای علاقمندان به گوشی‌های خوش‌دست چهار اینچی است. این گوشی در واقع همان آیفون ۵ اس است که از لحاظ سخت‌افزاری و دوربین قدرتمندتر شده است و حالا قیمت پایینی نیز در زمان عرضه دارد تا با رقبای میان‌رده‌ی اندرویدی رقابت کند. بازارهای گوشی‌های پرچمدار به حالت اشباع نزدیک شده و از طرفی گوشی‌های میان‌رده هر چند سود کمی دارند، اما توانسته‌اند فروش بالایی را تجربه کنند. اپل نیز برای این که بتواند از این بازار سهمی داشته باشد گوشی جدید ۴ اینچی خود را با قیمت پایه‌ی ۳۹۹ دلار عرضه کرده است تا به عنوان رقیبی قدرتمند خود را مطرح کند.

هر چند آیفون SE مجهز به دوربین مورد استفاده در آیفون ۶ اس شده و البته پردازنده‌ی قدرتمند آن را نیز با خود به یدک می‌کشد تا از لحاظ پردازشی در سطح پرچمداران باشد، اما آیا طراحی تکراری که البته مربوط به چندین سال پیش است، می‌تواند تاثیرگذاری گذشته را در بازار رقابتی امروز داشته باشد؟ در ادامه به بررسی جدیدترین گوشی هوشمند کوپرتینویی‌ها خواهیم پرداخت.

طراحی

آیفون SE طراحی آشنا و البته تکراری دارد که در گذشته و در آیفون ۵ و ۵ اس نیز شاهد آن بودیم. این دو گوشی که سه سال قبل معرفی شدند از لحاظ طراحی در زمان خود مورد توجه بسیاری قرار گرفته و با استقبال خوبی مواجه شدند. البته این استقبال نیز طبیعی بود؛ چرا که در آن زمان گوشی‌های هوشمند غالبا از جنس پلاستیک بودند و آیفون ۵ جزو معدود گوشی‌های فلزی بازار به شمار می‌رفت.

اما امروزه که غالب گوشی‌های هوشمند از جنس فلز هستند و طراحی زیبایی نیز دارند، تکرار شدن طراحی چند سال قبل می‌تواند نکته‌ای منفی باشد. حاشیه‌های زیاد اطراف نمایشگر همچنان وجود دارند و البته حالا با استانداردهای امروزی نمی‌توانیم مانند ۳ سال قبل به راحتی از کنار آن‌ها گذر کنیم. این حاشیه‌ها برای یک گوشی چهار اینچی بسیار زیاد بوده و حتی باعث شده‌اند تا گوشی از نمای جلو، جلوه‌ی ظاهری زیبایی نداشته باشد.

تنها تفاوت‌ ظاهری شاید به لبه‌های تراش‌خورده‌ی بدنه‌ی فلزی گوشی و وجود رنگ رزگلد خلاصه شود. البته نکته‌ی دیگر که بدون شک توجه را به خود جلب می‌کند، نبود برآمدگی در پشت گوشی است؛ چرا که در آیفون SE از دوربینی مشابه آیفون ۶ اس استفاده شده، اما برخلاف ۶ اس برآمدگی در پشت خود ندارد.

پشت دستگاه نیز همچنان از جنس فلز و اندکی شیشه است که حس خوبی در هنگام در دست گرفتن گوشی به کاربر می‌دهد. با این که شاید طراحی گوشی تکراری باشد، اما همچنان زیبا است و می‌تواند به آیفون SE فرصت خودنمایی بدهد.

همچنین باید گفت که گوشی جدید اپل بسیار خوش دست است و کار با آن با یک دست به راحتی انجام می‌پذیرد؛ موردی که کمتر در بازار امروز گوشی‌های هوشمند شاهد آن هستیم و البته در بازار کنونی نیز طرفداران کمتری نیز دارد.

با این حال طراحی آیفون SE همچنان مناسب است و می‌تواند برای علاقمندان گوشی‌های چهار اینچی جذاب باشد. البته بخش بزرگی از علاقمندان به گوشی با ابعاد کوچک به احتمال زیاد آیفون ۵ و ۵ اس اپل را دارند و شاید دلیل و توجیه کافی برای این افراد برای خرید آیفون SE حداقل از لحاظ طراحی وجود نداشته باشد.

سنسور اثر انگشت

حسگر اثر انگشت مورد استفاده در آیفون SE همان حسگر مورد استفاده در آیفون ۵ اس است. با این که این حسگر عملکرد خیلی خوبی دارد، اما با توجه به این که اپل در آیفون ۶ اس حسگری با سرعت بسیار بالا استفاده کرده انتظار داشتیم در آیفون جدید نیز این اتفاق رخ دهد؛ اما اپل رو به استفاده از اجزای قدیمی آورده و حسگر کندتری را استفاده کرده است.

البته با این حال این حسگر همچنان سریع‌ و کارآمد است و غالبا بدون ایراد عمل می‌کند. تنظیم آن نیز بسیار سریع بوده و استفاده از آن سرعت شما را پایین نخواهد آورد.

نرم‌افزار

در رابط کاربری و امکانات iOS 9، شاهد تغییرات جدی و اساسی نسبت به iOS 8 نیستیم. به همین دلیل تنها به تغییرات ایجاد شده در iOS 9 می‌پردازیم

در iOS 9، اپل تمرکز بیشتری بر روی موتور جستجوی سیستم‌عامل داشته و بهبودهای بسیاری در این زمینه ایجاد کرده و یک صفحه‌ی اختصاصی نیز برای جستجو اختصاص داده است. سیری نیز همچون روال گذشته بهبود یافته و حالا باهوش‌تر شده است. مثلا سیری می‌تواند اپلیکیشن مناسب شما را براساس مکان و زمان خاص پیشنهاد دهد. حالا می‌توانید از سیری بخواهید که وقتی به خانه یا محل کار خود رسیدید مورد خاصی را به شما یاددآوری کند. ویژگی که در آیفون ۵ اس غایب بوده است.

هر چند آیفون SE دارای ویژگی لمس سه‌بعدی نیست، اما می‌توان با فشار دادن طولانی مدت صفحه‌نمایش از برخی امکانات مشابه امکانات لمس سه‌بعدی نیز بهره برد. برای مثال ویژگی‌هایی مانند بخش Live Photos در بخش دوربین و پیش‌نمایش عکس‌ها در اینستاگرام با لمس طولانی مدت صفحه‌نمایش در آیفون SE نیز حاضر هستند.

صفحه‌نمایش

آیفون SE از یک صفحه‌نمایش ۴ اینچ از نوع IPS LCD با رزولوشن ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل بهره می‌برد که تراکم ۳۲۶ پیکسل در اینچ را ارائه می‌کند. صفحه‌نمایش آیفون SE هنوز بسیار خوب است و تصاویر در آن به شکل طبیعی و رنگ‌ها در آن واقعی نمایش داده می‌شوند. شدت روشنایی بسیار خوب آن نیز باعث می‌شود تا به خوبی بتوان از آن در محیط‌های پرنور خارجی استفاده کرد. این صفحه‌نمایش به لطف استفاده از پنل IPS LCD زاویه‌ی دید وسیع و قابل قبولی دارد و از هر جهت که به آن نگاه کنید با تصویر تقریبا یکسانی روبرو می‌شوید.

با این حال شاید با توجه به وضعیت کنونی بازار انتظار داشتیم که اپل از پنل جدیدتر با رزولوشن بیشتر و البته کنتراست بهتر بهره ببرد؛ اما این گونه نشده و همچنان شاهد حضور نمایشگری مشابه آیفون ۵ اس هستیم. با این همه، صفحه‌نمایش آیفون SE همچنان خیلی خوب است و در رده‌ی قیمتی خود نیز می‌تواند با رقبای خود رقابت تنگاتنگی داشته باشد.

دوربین

یکی از مهم‌ترین تغییرات ایجاد شده در آیفون SE، ارتقای دوربین اصلی از ۸ به ۱۲ مگاپیکسل است. مدت‌ها است که آیفون‌ها به دوربین ۸ مگاپیکسلی مجهز می‌شوند و ارتقای دوربین به ۱۲ مگاپیکسل پس از چند سال باعث می‌شود تا جزئیات عکس‌ها به شکل محسوسی افزایش یابد. عکس‌های گرفته شده با آیفون جدید شارپ‌تر با نویز کمتر هستند؛ با این حال کیفیت عکس‌های‌ دوربین اصلی مخصوصا زمانی که قصد داشته باشید عکس را به اشتراک بگذارید، چندان فرقی با نسل قبل نکرده است. اپل می‌گوید که در دوربین آیفون‌های جدید فوتودیودهای سنسور را از یکدیگر جدا کرده تا عکس‌های گرفته شده با آیفون واضح‌تر و شارپ‌تر شوند.

همچنین آیفون‌های جدید دارای یک لنز پنج عنصره با f/2.2 است. این گوشی برخلاف آیفون ۶ اس پلاس فاقد لرزش‌گیر اپتیکال است.

دوربین جلو در آیفون SE ارتقایی را تجربه نکرده است و همچنان ۱.۲ مگاپیکسلی است. با توجه به رشد روزافزون عکس‌های سلفی استفاده از سنسوری قدیمی که عکس‌های چندان مناسبی نیز نمی‌گیرد برای آیفون جدید اپل نکته‌ی منفی به شمار می‌رود که شاید نتوان به راحتی از آن گذر کرد. اپل برای اینکه تجربه‌ی سلفی گرفتن با آیفون، در نور کم را نیز بهبود بخشد، از صفحه‌نمایش به عنوان فلش استفاده کرده است. وقتی سلفی می‌گیرید نمایشگر کاملا سفید می‌شود تا نور بیشتری به صورت تابیده شود؛ البته این ویژگی در آیفون ۶ اس نیز حاضر بوده است.

آیفون جدید اپل همانند آیفون ۶ اس می‌‌تواند فیلم‌های 4K بگیرد. این قابلیت مدت‌ها است در گوشی‌های دیگر بازار وجود دارد و البته همچنان چندان کاربردی به نظر نمی‌رسد؛ چرا که هنوز تلویزیون‌های 4K رایج نشده‌اند و از طرفی فیلم‌های 4K چند برابر فیلم‌های HD فضا اشغال می‌کنند. با این حال از این پس می‌توانید با آیفون نیز در رزولوشن 4K فیلم‌برداری کنید. البته موردی که آزاردهنده نیز هست این موضوع است که برای انتخاب این حالت فیلم‌برداری باید به منوی تنظیمات رفت و از رابط کاربری دوربین به طور مستقیم نمی‌توان حالت‌های مختلف را انتخاب کرد.

ذکر این نکته نیز لازم است که ارتقاء رزولوشن دوربین به ۱۲ مگاپیکسل باعث می‌شود تا تصاویر و ویدیوهای گرفته شده با گوشی حجم بیشتری از حافظه‌ی ذخیره‌سازی را اشغال کنند و از این بابت دیگر خرید نسخه‌ی ۱۶ گیگابایتی آیفون به هیچ کاربری پیشنهاد نمی‌شود.

در آیفون‌ جدید می‌توان در رزولوشن 1080p با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه و در رزولوشن 720p با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کرد. عکاسی سراسرنما (پانوراما) نیز از ۴۳ به ۶۳ مگاپیکسل افزایش یافته است. در فیلم‌برداری 4K نیز می‌توانید همزمان عکس ۸ مگاپیکسلی نیز بگیرید.

در حالت کلی با اینکه آیفون SE دارای لرزشگیر اپتیکال نیست، اما تصاویر ثبت شده توسط آن بسیار خوب هستند و شاید در رده‌ی قیمتی این گوشی بهترین نیز باشند. بدون شک دوربین یکی از بهترین ویژگی‌های گوشی چهار اینچی اپل است.

هدف اپل هر چه که باشد طراحی تکراری آیفون SE نکته‌ای است که خیلی سخت می‌توان از آن گذر کرد؛ چرا که این گوشی هر چقدر هم که قدرتمند باشد ظاهر آن باعث می‌شود تا خرید آن به خصوص برای افرادی که آیفون ۵ اس دارند توصیه نشود. از طرفی قیمت نسخه‌ی ۱۶ گیگابایت این گوشی نیز ۳۹۹ دلار بوده و قیمت نسخه‌ی ۶۴ گیگابایت آن نیز ۴۹۹ دلار است. به طور قطع تولید گوشی ۱۶ گیگابایتی در سال ۲۰۱۶ بدون امکان افزایش حافظه‌ی کاری، بدون توجیه و غیرمنطقی است. از همه‌ی این‌ها گذشته قیمت حدود ۱.۸ میلیون تومانی این گوشی در بازار ایران در حد پرچمداران اندرویدی است و خرید آن را توجیه نمی‌کند.

یافتن بازار هدف این گوشی کمی دشوار است. آیا اپل قصد ورود به بازار گوشی‌های میان‌رده را دارد؟ یا آیا همان‌طور که ادعا کرده این گوشی مختص عاشقان گوشی‌های کوچک ۴ اینچی است؟ نظر ما این است که اگر آیفون ۶ اس را دیده‌اید و آرزو داشتید که گوشی با همان قدرت اما در ابعاد کوچک‌تر داشته باشید می‌توان گفت که آیفون SE می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد و حتی شاید در بین گزینه‌های محدود بازار نیز بهترین گوشی هوشمند به شمار برود.

دوربین بسیار خوب و پردازنده‌ی بسیار قوی همگی مواردی هستند که آیفون اس ای را حتی به رقیبی برای گوشی‌های پرچمدار نیز تبدیل می‌کنند. از طرفی طراحی تکراری و دوربین سلفی ضعیف همگی مواردی هستند که می‌توانند بر روی تصمیم به خرید گوشی تاثیر بسزایی داشته باشند.

 

 

 

نگاهی کامل بر |IPHONE SE|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |IPHONE 3G|


مشخصات فنی
  • فرم
    ساده
  • وزن
    133 گرم
  • ابعاد
    15 × 115 × 62 میلیمتر
  • رنگ
    Black - White
  • رزولوشن
    320 × 480 پيکسل
  • سایر
    چرخش خودکار
  • تعداد رنگ
    16 میلیون رنگ
  • اندازه
    3.5 اينچ
  • صفحه لمسی
    دارد
  • نسخه
    3
  • نوع
    آی‌او‌اس
  • حافظه داخلی
    8/16 گیگابایت
  • حافظه RAM
    128 مگابایت
  • ظرفیت دفتر تلفن
    0
  • اندازه تصویر
    1200 × 1600 پيکسل
  • رزولوشن
    2 مگا پیکسل
  • GPRS
    دارد
  • ارسال پیام
    SMS، MMS، Email، Instant Messaging
  • وایرلس
    Wi-Fi 802.11 b/g
  • نسل
    3G
  • EDGE
    دارد
  • ضبط صدا
    دارد
  • نوع زنگ
    پلی فونیک
  • پخش ویدئو
    H.264، m4v، mp4
  • پخش موسیقی
    AAC، Protected AAC، MP3، MP3 VBR، Audible (formats 2، 3، and 4)، Apple Lossless، AIFF، WAV
  • زمان آماده به کار
    300 ساعت
  • زمان مکالمه
    10 ساعت
  • خروجی هدفون
    پورت 3.5 میلیمتری
  • بلوتوث
    نسخه 1
  • TV Out
    دارد
  • GPS
    AGPS
  • سایر موارد
    خروجی نمایشگر،
 
 
مروری بر Apple iphone 3G

 

با لاخره نسل جدید آیفون که می توان آن را رقیب اصلی گوشی آیفون معروف دانست وارد بازار شد . از ویژگیهای برتر iphone 3G سرعت بالا ،امکانات ارتباطی نظیر 3G ،GPS می باشد.علاوه بر این یک بخشApp store در این گوشی وجود داردکه امکان اضافه کردن نرم افزارهای مختلف از کمپانی های ارائه دهنده نرم افزارهای جانبی را فراهم می کند .یک نکته جالب توجه این است است که قیمت فوق العاده بالای آن نیز تا حد زیادی کاهش یافته است.

محتویات بسته خریداری شده:

 

- هدفون

- کابل USB برای انتقال دیتا و شارژ

- آدابتور AC با کابل USB

- ابزار برداشتن سیم کارت

مزایای اصلی:

 

صفحه نمایش 3.5 اینچی با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ

پشتیبانی از 4 باند GSM

پشتیبانی از سه باند UMTS

مجهز به سیستم GPS

مجهز به WiFi

دارای حافظه داخلی 8 گیگابایت و 16 گیگابایت

دوربین 2 مگاپیکسلی

پشتیبانی از سیستم Push email

خروجی تلوزیون

 

معایب اصلی :

 

دوربین دوم برای مکالمه تصویری تعبیه نشده است

دوربین گوشی قابلیت فیلمبرداری و فوکوس اتوماتیک ندارد

مرور گر Safari گوشی فلش و جاوا را پشتیبانی نمیکند

بلوتوث گوشی فقط برای استفاده از هدست بلوتوث میباشد و قابلیت ارسال فایل ندارد.

ویرایشگر آفیس در این گوشی وجود ندارد.

فقدان درگاه کارت حافظه

طراحی

 

جعبه این گوشی مانند جعبه گوشی Iphone معمولی می باشد با این تفاوت که نسخه سفید گوشی Iphone 3G با جعبه سفید عرضه شده است.

شکل ظاهری این گوشی کاملا شبیه به همان آیفون معروف است.صفحه نمایش بزرگ شیشه ای با قاب کرومی و دکمه گرد در پایین صفحه نمایش .

در سمت چپ گوشی دکمه قرار دادن روی حالت silent و دکمه تنظیم ولوم صدا مانند نسخه قبلی این گوشی وجود دارند تنها تفاوت آن استفاده از روکش نقره ای روی کلید ها است .

در سمت راست گوشی هم هیچگونه کلیدی وجود ندارد.

در بالای گوشی دکمه روشن/خاموش و جک اتصال به هدفون و محل قرار گیری سیم کارت قرار گرفته اند .در کنار جک هدفون سوراخی برای باز کردن محل سیم کارت قرار دارد که با ابزاری که مخصوص این کار است می توان این درب را باز کرد البته با یک کلیپس کاغذ نیز اینکار انجام می شود.

در پایین گوشی نیز اسلات اتصال به کابل و شارژر قرار دارد در دوطرف این اسلات دو سوراخ وجود دارد که با توری فلزی پوشیده شده اند و یکی برای میکروفن و دیگری خروجی صدای گوشی است.

پشت گوشی نیز از پلاستیک ساخته شده است که متاسفانه اثر انگشت روی آن باقی میماند . دوربین 2 مگا پیکسلی نیز در پشت گوشی قرار گرفته است.

یک نکته جالب توجه لوگوی Apple است که در نسخه سیاه آیفون یک سیب بسیار براق روی پس زمینه سیاه و تار است ودر نسخه سفید آن شفافیت کمتری دارد.

Iphone 3G از لحاظ سخت افزار و ظاهر فوق العاده است و این زیبایی آن نیز به دلیل سادگی و ظرافت طراحی آن است.این گوشی در دورنگ مشکی و سفید عرضه شده است که رنگ سفید آن فقط با ظرفیت 16 گیگابایت و رنگ مشکی آن در دو ظرفیت 8 و 16 گیگابایت می باشد.

ساختار منو

 

اینتر فیس کاربری این گوشی تقریبآ همان اینتر فیس قبلی آیفون است و با اینکه از لحاظ گرافیکی بسار زیبا بوده و افکت های انیمیشنی فوق العاده دارد اما چند مورد منفی هم دارد و گاهی اوقات در صورت خارج شدن نادرست از برنامه ها هنگ می کند . به هر حال مطمئنآ iphone 3G یک گوشی جدید است که خطاهای نرم افزاری زیادی داردو امیدواریم هر چه زودتر یک نسخه آپدیت نرم افزاری از شرکت iphone برای این گوشی ارائه شود. برای گوشی آیفون 3G از فریم ور نسخه 2 استفاده شده که قابلیت آپدیت کردن گوشی های آیفون معمولی نیز به این فریم ور وجود دارد.

برخی از موارد اضافه شده در نسخه 2

 

امکان ارتباط مستقیم (iPod, Safari, YouTube, iTunes و AppStore )

اضافه شدن زبان های دیگر

آیکن اختصاصی دفترچه تلفن

امکان import کردن مخاطبان

امکان جستجو در لیست مخاطبان براساس نام و نام خانوادگی

پشتیبانی از سیستم های Push email و Microsoft Exchange و mass mail delete و mass mail move و ذخیره کردن فایل های ارسال شده توسط ایمیل

ماشین حساب خوب

استفاده از GPS

 

برخی از مواردی که هنوز در این نسخه اضافه نشده اند:

 

هنوز برخی باگ ها در این نسخه وجود دارد.

سیستم چرخش منو کند تر از نسخه قبلی میباشد.

منوی Copy/paste موجود نیست

صفحه کلید QWERTY گوشی به صورت افقی نمیباشد.

فید بک لرزشی بعد از تایپ حروف در این نسخه وجود ندارد.

قابلیت اجرای همزمان دو نرم افزار در این نسخه موجود نیست.

Forward کردن SMS و MMS مقدور نیست.

در قسمت call log مدت زمان مکالمه موجود نیست.

قابلیت تکرار زنگ بیداری( Snooze) وجود ندارد.

در قسمت iPod music library امکان جستجو وجود ندارد.

دوربین قابلیت فیلمبرداری ندارد.

امکان شماره گیری صوتی موجود نمیباشد.

بلوتوث امکان پخش موزیک به صورت استریو ندارد.

نرم افزاری برای GPS تعبیه نشده.

رادیو در این گوشی موجود نیست.

همگام سازی با برنامه ITunes کاری سخت و طولانی میباشد.

با تماس روی یکی از آیکن های صفحه نمایش میتوان به قسمت مربوطه رفت و با فشردن قسمت وسط دکمه دایره ای شکل زیر صفحه نمایش از آن قسمت خارج میشوید و به منوی اصلی باز میگردید.یک قابلیت جالب اینست که با نگه داشتن قسمت وسط دکمه دایره ای زیر صفحه نمایش و زدن کلید خاموش/روشن در هر قسمتی ، میتوانید از آن قسمت عکس (Screen shot ) تهیه کنید.

 

 

دفترچه تلفن

مهمترین تفاوت این بخش بانسخه قبلی آیفون ،قابلیت جستچوی شماره هامیباشد برای اینکار کاربر می تواند صفحه کلید نرم افزاری را روی صفحه ظاهر کند و نام شخص را تایپ کند و یا از نوار حروف الفبای کنار صفحه جهت جستجو و تایپ نام شخص استفاده کند همچنین آیکنی برای دفترچه تلفن در منوی اصلی قرار داده شده است.در بقیه موارد اینتر فیس تغییری نکرده است و اضافه کردن و یا ویرایش یک contact به سادگی صورت می گیرد .

Organizer

بخشهایی نظیر تقویم،نوت،....نسبت به نسخه قبلی آیفون هیچ تغییری نکرده اند.کار با تقویم بسیار راحت بوده و به سادگی با outlook قابلیت همگام سازی را دارد.تنها نکته در این قسمت اینست که Note ها را نمیتوان همگام سازی کرد. یکی از بخشهایی که آپدیت شده است ماشین حساب یا همانcalculator گوشی است که در حالت عادی (عمودی) گوشی یک ماشین حساب ساده است اما با چرخاندن گوشی و قرار گرفتن در حالت افقی یک ماشین حساب کامل مهندسی را نمایش میدهد.

 

پیامها

 

I phone 3G از همان اینتر فیس زنجیره ای sms که در نسخه قبل آیفون وجود داشت استفاده می کند و همچنان امکان ارسال mms در آن وجود ندارد. کیبورد نرم افزاری جهت تایپ همچنان همان مشکلات تایپی قبلی را دارد و معلوم نیست چرا Apple در زمینه بهبود کیفیت تایپ در این گوشی اقدامی نکرده است. البته در صورتیکه گوشی در حالت افقی (landscape) قرار بگیرد کار با صفحه کلید مجازی بسیار راحت تر است چون کلیدها بزرگترند اما در حالت عمودی ((portrait گوشی ، دکمه های صفحه کلید بزرگ نشده اند و مرتبآ امکان اشتباه تایپی وجود دارد.

بخش ایمیل گوشی نیز قابلیتهای بیشتری پیدا کرده و مثلآ می توان چند ایمیل را بطور همزمان جا به جا کرد و یا حذف کرد. همچنین همانطور که گفته شد این گوشی از Exchange Server پشتیبانی می کند بنا بر این اکانت های ایمیل های Exchange را می توان روی گوشی باز کرده و با این سرورها همزمان سازی کرد.

قابلیت های اتصال

 

همانطور که از نام گوشی پیداست امکان ارتباط شبکه ای پر سرعت 3G فراهم است.علاوه بر این Wi-Fi وHSDPA 3.6 سه بانده از دیگر قابلیتهای ارتباطی پر سرعت جهت اتصال به اینترنت هستند. راه اندازی و استفاده از سیستم Wi-Fi گوشی بسیار ساده و خوب است. همچنین نرم افزار mobile safari به همراه صفحه نمایش لمسی امکان گشت و گذار در اینترنت را بسیار جالب تر می کند. این گوشی از فایل های flash پشتیبانی نمی کند اما امکان پخش فیلم های ویدئویی YouTube توسط safari وجود دارد.

با اینکه این گوشی دارای بلوتوث نسخه 2.0 به همراه EDR است اما همچنان امکان انتقال فایل ها و نیز استفاده از گوشی به عنوان مودم وجود ندارد.

 

دوربین

 

Iphone 3G دارای همان دوربین 2 مگاپیکسلی است که در نسخه قبلی آیفون نیز به کار گرفته شده بود . هیچ نوع تنظیمات خاصی برای آن وجود ندارد و نیز امکان فیلم برداری ندارد.عکسهای تولید شده توسط این گوشی در حد متوسط قرار دارد و در صورتیکه نور کم باشد دانه های رنگی در عکس دیده می شود.

مولتی مدیا

 

در این بخش نیز تفاوتی نسبت به آیفون قبلی وجود ندارد.آیفون در واقع یک Ipod نیز هست.اینترفیس این بخش نیز همانند نسخه قبلی آیفون و نیز I pod touch است. گالری تصاویر این گوشی فوق العاده است و نیز نمایش فیلم روی صفحه نمایش بزرگ و بارزولوشن بالای این گوشی بسیار جالب و زیبا ست.

نرم افزار you tube app نیز برای مشاهده فیلم های ویدئویی و جستجوی آنها در اینترنت بکار می رود.

 

نرم افزار

 

یکی از تفاوت های اساسی این گوشی نسخه قبلی اش بخش app store است. نسخه اولیه آیفون همانطور که می دانید دارای یک سیستم بسته بود که بسیاری از هکر ها به سرعت قفل آن را شکسته و برخی از تولیید کنندگان نرم افزار شروع به تولید و طراحی نرم افزار هایی برای این گوشی و سیستم عامل کردند.

اما بخش app store در نسخه جدید آیفون یک کانال مجاز برای تولید کنندگان نرم افزار های جانبی است. این نرم افزار ها را می توان از طریق iTunesو یا از طریق شبکه اینترنتی ،و یا 3G دانلود کرد.به این ترتیب برنامه های زیادی جهت نصب روی گوشی وجود دارد.از جمله این نرم افزار ها AIM است که جهت ساده تر کردن و بهبود ارسال پیام بکار می رود.یک نرم افزار بازی معروف super monkey ball است که در نسخه قبلی آیفون نیز وجود داشت و در آن باید یک میمون را در مراحل مختلف بازی هدایت کرد و برای این کار می توان از شتاب سنج گوشی نیز استفاده کرد .

به هر حال می توان گفت این گوشی در زمینه اجرای برنامه های مختلف بطور همزمان مشکل دارد و گهگاه هنگ کرده و خاموش می شود.

 

GPS (سیستم مقعیت یاب ماهواره ای)

GPS نیز یکی از امکاناتی است که در این گوشی اضافه گردیده .اما هنوز نرم افزاری برای این سیستم در این گوشی وجود ندارد.این سیستم با نرم افزارGoogle map نیز سازگار است به هر حال برای استفاده بیشتر از باطری گوشی بهتر است از این سیستم استفاده نکنید.

کارایی

 

یکی از مشکلات این گوشی دریافت نویز هنگام مکالمه است. یک نکته دیگرمشکل شارژ باطری است بطوریکه خطوطی که نشاندهنده میزان باطری گوشی هستند دقت کافی ندارندو نمی توان به آنها اعتماد کرد بطوریکه گهگاه این خطوط بین 1و4 جهش دارند. هنگام مکالمه ، دو طرف مکالمه از لحاظ بلندی صدا مشکلی ندارند اما کیفیت صدا از لحاظ نویز و وضوح آن مناسب نیست. میزان دوام شارژ باطری در شبکه های 2G تا 10 ساعت مکالمه مداوم و در شبکه های 3G تا 5 ساعت مکالمه مداوم است. به هر حال یکی از ایرادات آیفون نسخه قبلی عمر کوتاه باطری بود که همچنان این مشکل بر طرف نشده است.

 

 

 

سخن گروه:

I phone 3G یک گوشی مبتنی بر مولتی مدیاست که با اینتر فیس و قابلیتهای گرافیکی بالا می توان آن را یکی از پیشروان در زمینه مولتی مدیا دانست. این گوشی تفاوتهای زیادی با نسخه قبلی آیفون ندارد بنابر این اگر شما نسخه قبلی آیفون را دارید اصلآ خرید این گوشی برای شما توصیه نمی شود مگر اینکه احتیاج بسیار زیادی به GPS ،3G داشته باشید علاوه بر این ارتقائ آیفون قبلی بصورت نرم افزاری از طریق دانلود نرم افزار Iphone 2.0 امکانپذیر است.

نگاهی کامل بر |IPHONE 3G|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |IPHONE 3GS|


بررسی Apple iPhone 3GS : ظاهر قدیمی با احساسی نو
 

احتمالا Apple iPhone 3GS همان آیفون متحول شده ای که انتظارش را داشتیم نیست. اما بهبود کارآیی ، دوربین بهتر با قابلیت فیلم برداری بهتر و عمر بیشتر باتری، این آیفون را بیشتر به یک گوشی هوشمند جذاب مبدل کرده است که می توانید با آن جلوی دوستانتان قیافه بگیرید و پز بدهید.

حقیقت این است که از زمان معرفی آیفون ، 20 میلیون نفر از مردم سراسر دنیا آنرا خریده اند . اکنون دو سال از آن زمان می گذرد و دنیا بازهم با شنیدن خبر عرضه آیفون جدید به شدت هیجان زده می شود.

با یک نوآوری دیگر ، هیاهو وجدل دوباره به اوج خود رسید و این بار خط تولید آیفون جدیدترین محصولش را عرضه کرد. با دیدن اسم iPhone 3GS ، می توان معانی زیادی را به حرف S آن نسبت داد اما مسلما این S بیش از هر چیزی به سرعت ربط پیدا می کند.

 

 

با استفاده از طراحی ظاهری قبلی و تقویت سخت افزار این گوشی با قطعات قدرتمند ، Apple iPhone 3GS تقریبا با دو برابر سرعتی که تا به حال آیفون های قبلی کار می کردند ، کار می کند.افزایش سرعت این گوشی چیزی به جدول مشخصات آن نمی افزاید. اما تقویت سخت افزارها ، ما را به استفاده از رابط کاربری پیشرفته و جذاب و بروز شده آیفون دعوت می کند.

در حالیکه مشخصات دو گوشی Apple iPhone 3GS و 3G تقریبا یکسان هستند ، اما مطمئنا از دانستن تفاوت های آن دو که ممکن است به بهای اضافی پرداختی نیز بیارزد، خوشحال می شوید .

 

محاسن Apple iPhone 3GS نسبت به iPhone 3G:
 

پردازنده سریعتر 600 مگاهرتزی و حافظه RAM دو برابر

کارآیی قابل توجه و سریعتر

سرعت بیشتر ارتباطات شبکه ای HSPDA 7.2 Mbps

دوربین 3 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و قابلیت ضبط ویدیوهای VGA با نرخ 30 فریم در ثانیه ، فوکوس لمسی با ردیاب اشیا ، حالت ماکرو از فاصله ده سانتی متری

فضای ذخیره سازی دو برابر در دونسخه 16 و 32 گیگابایتی به فروش می رسد.

قطب نمای دیجیتال با امکان چرخش خودکار صفحه در نرم افزار Maps

کیفیت صدای ضبط و پخش بالاتر

اسپیکرهای قوی تر که در پخش موزیک خودشان را نشان می دهند

عمر بالاتر باتری

استفاده از پوشش Oleophobic در صفحه نمایش برای آسانتر شدن رفع اثرانگشت ها

کنترل صوتی با اسیپکر مجزا که می تواند برای پخش موزیک بر اساس نام آهنگها یا خواننده یا آلبوم و همین طور برای برقراری یک تماس استفاده شود

پشتیبانی از سیستم ورزشی Nike+

خروجی تلویزیون با رزولوشن 480p به جای 480i

قابلیت تبدیل متن به گفتار(Text-To-Speech) با نام VoiceOver

قابلیت بزرگنمایی صفحه در تمام منو های گوشی

 

نقایص اصلی Apple iPhone 3GS (مشکلات و نواقص مربوط به سیستم عامل در اینجا آورده نشده است):

 

فقدان نوآوری در طراحی ظاهری گوشی

دوربین 3 مگا پیکسلی با امکانات کم که باعث خارج شدن این گوشی از رقابت با گوشی های برتر بازار می شود

فلاش و کلید سخت افزاری برای شاتر وجود ندارد.

علیرغم ارتقای باتری هنوز این باتری ضعیف عمل می کند (حتی آیفون قدیمی 2G در این زمینه بهتر عمل می کند)

عدم وجود اسپیکرهای استریو

از آنجاییکه iPhone 3GS اولین گوشی ای است که با سیستم عامل Iphone OS 3.0 عرضه می شود، در این بررسی به طور جداگانه به بررسی این بخش و تغییراتی که در آن حاصل شده است ، می پردازیم.

در حال حاضر می توان iphone OS 3.0 را نسخه تکامل یافته سیستم عامل استفاده شده در آیفون های قبلی بدانیم. وقتی اکنون به سیستم عامل به کار رفته در گوشی های قبلی نگاه می کنیم ،از آن همه محدودیتی که دو سال پیش در این گوشی ایجاد شده بود، متحیر می شویم.

 

 

اما حالا وضع فرق کرده است ،بهتر است زمان را هدر ندهیم . با ما برای بررسی طراحی ، سخت افزار و سیستم عامل جدید iPhone OS 3.0 همراه باشید .

 

محتویات جعبه iPhone 3GS
 

Apple از همان جعبه آیفون های پیشین برای بسته بندی استفاده کرده است . حداقل در روی این جعبه بر خلاف خود گوشی مارک 3G به چشم می خورد.

محتویات جعبه واقعا ابزارهای استانداردی هستند ، یک کابل USB ، یک شارژر و یک جفت هدفون محتویات این جعبه هستد . همچنین چند برچسبApple برای نشان دادن وفاداری تان به این برند در جعبه قرار گرفته است.

خبری از پایه رومیزی که در اولین آیفون وجود داشت و همین طور دستمالی که در هر دو گوشی آیفون پیشین عرضه شده بود ، نیست.

 

 

این بار اپل iPhone 3GS را به هدست های جدیدی مجهز کرده است که در آن امکان کنترل پخش کننده موسیقی در نظر گرفته شده است. به جز این سه کلید مخصوص کنترل موسیقی ، هدست ها کاملا شبیه به هدست های سابق اپل به نظر می رسند و می توان پایه و اساس ظاهر و کارآیی شان را باهم یکی دانست.

احتمالا ظاهر این کلید ها که به دلیل عملکردهای متفاوتشان به آنها تخصیص داده شده است ، شما را به اشتباه می اندازد. اما کنترل موسیقی فقط یک روش عملکرد دارد و بایاد گرفتن آن می توانید به راحتی موزیک هایتان را کنترل کنید. اما از طرف دیگر ، راهنمای کتبی ارائه شده به همراه این هدست چندان جالب و آسان نیست.

مثل همیشه ، کلیدهای بالا و پایین برای تنظیم صدا به کار می روند. اما کلیدی که معجزه می کند کلید مرکزی است. با یک کلیک ، می توانید موزیک را به حالت پخش یا مکث درآورید ، با دو کلیک موزیک به جلو حرکت می کند و با سه کلیک آهنگ رو به عقب حرکت می کند.

در همین زمان ، با یک کلیک در زمان دریافت تماس می توانید آنرا بپذیرید . و یا در هر موقعیت دیگری ، با فشردن و نگهداشتن این کلید ، فرمان صوتی گوشی فعال می شود.

iPhone 3GS در ظاهر و ابعاد کاملا به iPhone 3G شبیه است . در مقایسه با iPhone 3G ، iPhone 3GS وزن بیشتری دارد اما این تفاوت فقط دو تا سه گرم است و شما را آزار نخواهد داد.

 

 

طراحی
 

شرح دادن چگونگی طراحی iPhone 3GS کار خیلی سختی نیست . اگر شما iPhone 3G را دیده اید ، این گوشی کاملا شبیه به آن است. شبیه نه ، بلکه طراحی این گوشی همان طراحی iPhone 3G است. پیدا کردن تفاوت بین طراحی این دو گوشی واقعا کار دشواری است.

تنها تفاوتی که ما توانستیم پیدا کنیم ، تفاوت بسیار کوچکی بود . کلمه iphone ای که در پشت گوشی نوشته شده بود به جای رنگ خاکستری با رنگ کرم نوشته شده بود.

 

 

متاسفانه هیچ نشانه ای از 3GS در پشت گوشی نیست و پز دادن با این گوشی برای شما کمی سخت تر خواهد شد.ثبت نکردن این نشانه باعث می شود که این گوشی کاملا شبیه به iPhone 3G باشد.

صفحه نمایش iPhone 3GS هم همانی است که در نسل های قبلی این گوشی شاهدش بوده ایم. این صفحه نمایش زاویه دید مناسب و رنگ های زنده و گیرایی را فراهم میکند و هنوز در شرایط زیر نور آفتاب بهترین دید را در بین تلفن های همراه فاصله دارد.

این صفحه از رزولوشن 320 x 480 پیکسل پشتیبانی می کند. که در زمان عرضه اولین آیفون خیلی عالی به نظر می رسید. اما در سال 2009 استفاده از رزولوشن WVGA در گوشی های برتر بازار رواج یافته است و حتی در گوشی های غیر هوشمند نیز توسط برخی برندها ارائه شده است.

حدس می زنیم که تغییر ندادن رزولوشن صفحه نمایش این گوشی به دلیل حفظ سازگاری آن با نرم افزار های AppStore صورت گرفته باشد. بنابراین درحفظ این رزولوشن حتما مزیتی وجود داشته است که اپل نخواسته آنرا تغییر بدهد.

در iPhone 3GS ، تراز سفیدی مثل 3G نسبت به گوشی آیفون 2G تغییر کرده است. این امکان را خیلی سخت می شود امتیاز دیگری برای iPhone 3GS تلقی کرد .

iPhone 3GS رنگ ها را کمی گرم تر ارائه می دهد که در مقایسه با 3G که رنگ ها را آبی و سرد نمایش می داد ، خیلی بهتر است. اما این تفاوت تنها هنگامی آشکار می شود که شما این دو گوشی را در کنار هم ، با یکدیگر مقایسه می کنید. اگر از آنها جداگانه استفاده کنید ، احتمالا هیچ وقت به این نکته پی نخواهید برد.

 

 

اپل ادعا کرده است که یک لایه Oleophobic روی صفحه نمایش iPhone 3GS قرار داده است که باعث می شود لکه ها از آن چیزی که تابحال بوده ، راحت تر پاک شوند.این ادعا حقیقت دارد. گرچه این امر تغییر خیلی بزرگی به نظر نمی رسد اما واقعا سودمند است .برای درک این مطلب ، زمانی را که صفحه نمایش گوشی شما با چند بار پاک کردن با مواد پاک کننده تمیز میشود را با زمانی که فقط با یک بار مالیدن لباستان به آن تمیز می شود، مقایسه کنید.

 

 

همانطوری که ممکن است حدس زده باشید ، کناره بالایی گوشی iPhone 3GS هیچ تغییری نکرده است. اسلات سیم کارت ، سوکت صوتی 3/5 میلی متری استاندارد و کلید روشن خاموش گوشی در این لبه قرار گرفته اند تا هنگام کار با آن راحت باشید .

 

 

در کناره پایینی گوشی ، میکروفن و اسپیکر گوشی قرار گرفته اند . تنها یک اسپیکر در این گوشی وجود دارد و ما را که می خواستیم از اسپیکرهای استریو3GS لذت ببریم ، راضی نمی کند. مکان خاص اسپیکر ها به همان دلیلی است که ما ترجیح می دهیم که بازی های AppStore در جهت مخالف ف، چرخش داشته باشند (با اسپیکرهایی که در سمت راست قرار گرفته اند نه چپ ) که در غیر اینصورت انگشتان شما اسپیکر را می پوشاند .

خبر خوب این است که بالاخره اپل ، اسپیکرهای آیفون را تقویت کرده است و اکنون صدایی بلندتر از آنچه تاکنون می شنیدیم ، می شنویم.این ارتقا برای آیفون موفقیت بزرگی به شمار می رود. بلندی صدا اکنون قابل قبول تر از گذشته است .

 

 

پشت iPhone 3GS از قبل همه درخشنده تر و زیباتر شده است.اما اثر انگشت به راحتی بر روی آن باقی می ماند و پاک کردن آن کار مشکلی است. و برخلاف صفحه نمایش تصور نمی کنیم که هیچ پوشش Oleophobic ای برای راحت تر شدن تمیز کردن این سطح ،به کار رفته باشد.

لنز دوربین همچنان در جای قبلی خودش ثابت است اما پیشرفتهای مهمتری در آن از قبیل افزایش رزولوشن ، فوکوس خودکار و فیلمبرداری باکیفیت تر صورت گرفته است.

 

 

و در آخر اینکه ، اپل مدعی شده است عمر باتری iPhone 3GS را تا 20 درصد افزایش داده است . در شبکه های نسل دوم ، زمان مکالمه تا 12 ساعت افزایش یافته است که در iPhone 3G این زمان 10 ساعت بود. زمان پخش موسیقی هم در این گوشی نسبت به iPhone 3G که 24 ساعت بود تا 30 ساعت افزایش یافته است. زمان پخش ویدیو هم به 7 ساعت رسیده است اما دوام باتری در حالت آماده به کار به همان صورت پیشین باقی مانده و تغییری نکرده است.

در واقعیت زندگی روزمره ما با تغییرات زیادی درباتری iPhone 3GS مواجه نمی شویم. اگر شما به شدت از نرم افزارها استفاده کنید ، به دانلود فایل ها بپردازید و با گوشی تان بازی کنید ، گوشی شما به سختی یک روز دوام می آورد که باعث می شود به یاد همان باتری که در iPhone 3G استفاده شده بود بیافتیم. شاید با غیر فعال کردن 3G بتوانیم تا حدی در باتری صرفه جویی کنیم اما این به دلیل طبیعت HSDPA است نه باتری iPhone 3GS.

 

تغییرات iPhone OS 3.0 :بیش از صد ویژگی جدید
 

سیستم عاملiPhone OS 3.0 نسبت به خود iPhone 3GS تغییرات زیادتری کرده است. و به دلیل اینکه کاربران آیفون های دیگر هم می توانند از این سیستم عامل استفاده کنند ، iPhone 3GS یکی از فاکتورهای برتری خود را از دست می دهد. با این وجود برخی از ویژگی هایی که در iPhone 3GSوجود دارد ، حتی با استفاده از سیستم عامل iPhone OS 3.0 در گوشی iPhone 3G امکان پذیر نخواهند بود. برای یادآوری می توانید به ابتدای این بررسی مراجعه کنید.

سیستم عامل iPhone OS 3.0 بیش از یک صد عملکرد جدید معرفی می کند که باعث می شود ، هنگامی که آیفون از برخی کمبودها رنج می برد ، جای خالی آنها را برای کاربران پر کنند.

اپل یقینا به زمان توجه کرده است ، در حالیکه رابط لمسی عرضه شده در دوسال پیش در آیفون حتی با محدودیت هایی که برای کاربر ایجاد می کرد ،چیزی کمتر از یک انقلاب نبود. حدود یک سال طول کشید تا دیگر تولید کنندگان توانستند رابطی شبیه به رابط به کاررفته در آیفون به محصولاتشان بیافزایند . با اینکه آنها در سخت افزار محصولاتشان پیشرفت زیادی کردند اما رابط کاربری محصولاتشان همان رابط سابق باقی مانده است.

درست است که Palm، Web OS و گوگل سیستم عامل آندروید خود را دارند اما باید تمام مهارت و تلاش خود را به کار بگیرند تا به نزدیکی سیستم عامل اپل برسند. لازم به ذکر است که قابلیت های رشدیافته نرم افزار AppStore ، iPhone را به یکی از مستعد ترین گوشی ها برای ارائه امکانات هوشمند تبدیل می کند.

بعد از یک کار جدی موفق شدیم لیست 100 قابلیت جدید آیفون را که بوسیله iPhone OS 3.0 عرضه می شود ، تهیه کنیم. برخی از آنها تغییرات عمده ای هستند و برخی دیگر با اینکه تغییر کوچکی هستند اما بالاخره تغییر به شمار می آیند. در لیست های زیر ما تغییرات عمده آیفون را پوشش داده ایم.

 

تغییرات رابط عمومی
 

یک جستجوی پیشرفته به نام Spotlight کلی که ایمیل ها ، تقویم ، یادداشت ها ، iPod و وب را در برمیگیرد. با فشردن کلید Home در نخستین صفحه ، به نرم افزار Spotlight وارد می شود و با یکبار دیگر فشردن این کلید Spotlight شما را به صفحه اصلی بر میگرداند . در منوهایSetting>General>Home>Search results کاربران می توانند موضوع جستجو و نحوه نمایش نتایج آنرا مشخص کنند . امکان کپی و paste کردن عکس ها نیز فراهم شده است. حرکت دادن نرم افزارها در صفحه اصلی آسانتر شده است امکان فرستادن اخطار ها به پس زمینه اکنون فراهم شده است. هشدارها با انواع تغییر دادن آیکن ها ، منوی بازشونده ای مشابه SMS و هشدار صوتی در این نسخه تعبیه شده اند. نرم افزارهای سهام جزئیات دقیقتری از سهام را نمایش می دهند. همین طور این نرم افزارها امکان نمایش گرافیکی را نیز در حالت افقی مهیا می کند. افزایش تعداد صفحه کلیدها و زبان های پشتیبانی شده کنترل والدین به کنترل فیلم ها ، تلویزیون و محتویات Appstore گسترش یافته است. نرم افزار Voice Recorder با امکان ضبط ، ویرایش و به اشتراک گذاری صدا از طریق ایمیل و MMS . این نرم افزار قابلیت ضبط در پس زمینه را هم دارد اما در زمان مکالمه نمی توانید به ضبط صدا بپردازید. سازندگان قطعات اکنون می توانند نرم افزار سفارشی برای قطعاتشان تولید کنند. برای مثال به گیرنده رادیو یا وسیله سنجش گلوکز برای بیمارن دیابتی فکر کنید.
با کلیک دوگانه روی کلیدHomeمی توانید به جستجویSpotlight، دوربین یا تماس های مورد علاقه تان(پیش فرض )دست پیدا کنید.اکنون می توانید صفحاتی با ماکزیمم تعداد آیکن 11 به جای 9 داشته باشید.امکان به اشتراک گذاری فایل از طریقWi-Fiامکان پیش بینی کلمات بهبود یافته است.امکان مقصدیابیTurn-to-Turnممکن شده است اما فقط با نرم افزار ها و نقشه های شرکت های دیگر عمل می کند.کرنومتر امکانات اضافی مانند زمان کل و زمان یک دور را فراهم می کند.فضای دانلود نامحدود از طریق3Gپروفایل های رمز گذاری شده و تهیهBackupامکانپذیر شده است.پشتیبانی ازExchange ActiveSyncسرویسFind MyiPhone که از طریقApple MobileMeبا پرداخت هزینه ای پشتیبانی می شود.

 

درج متن و مدیریت
 

امکانCopy،CutوPasteمتن در سراسر سیستم حتی صفحات وبامکانRedo وUndoدر درج متن . این امکان هنگامی که در حالت درج متن، گوشی تان را تکان می دهید نمایش داده می شود.صفحه کلید افقی در سرتاسر سیستم عامل (البته با منوهای بازشونده و نرم افزارCalendarکار نمی کند.)اکنون ، ایجاد فاصله بین دو کلمه برای پیش بینی کلمات الزامی ندارد.

 

مخاطبان و گزارش تماس ها
 

امکان حذف کردن شماره تلفن های منفرد(نه مخاطبان) با حرکت دادن گوشیامکان به اشتراک گذاری جزئیات اطلاعات مخاطبان با ایمیل یاMMSدر فرمت.vcfگزارش جزئیات تماس ها (با امکان نمایش مدت مکالمه علاوه بر ساعت آن)نوع شماره تلفن استفاده شده در فهرست تماس های اخیر قابل مشاهده است (برای مثال تلفن منزل ، اداره ، موبایل و...)امکان حذف تک تک تماس ها در بخش گزارش مکالمات و ویرایش مستقیم مخاطبان از طریق این گزارشامکان ساخت حساب کاربری در فروشگاهiTunesبه طورمستقیم از گوشیامکان اجاره و خرید فیلم از طریق فروشگاهiTunes

 

پیام رسانی
 

پشتیبانی ازMMSکه بستگی به اپراتور مورد استفاده کاربر دارد .MMSبدون بروز رسانی در حالت2Gقابل استفاده نیست.امکانforwardکردن یکSMSیا ترکیبی از چندSMSنوار جستجویی که در بالای نرم افزارMailتعبیه شده است ، امکان جستجو در بین فرستندگان ایمیلها و همین طور موضوع آنها را فراهم می کند.افزوده شدن گزینهLoad/Don’t Load Remote Imagesبه تنظیمات ایمیلکلید جدیدی در نرم افزارPhotosکه امکان افزودن چند عکس به یک ایمیل را فراهم میکند.امکان ارسال عکس ها با کیفیت کامل از طریق ایمیل (که فقط با استفاده از کپی وPasteکردن آنها در درون متن ایمیل امکان پذیر است و امکان ضمیمه کردن آنها وجود ندارد)امکان غیرفعال کردن هشدار های پیام های متنیامکان غیرفعال کردن پیش نمایش پیام های متنی

 

دوربین
 

نمایش آخرین عکس های گرفته شده در گوشه پایین سمت چپ

 

بروزرسانی های مرورگر Safari
 

امکان مدیریت پسوردها از طریقSafariو تکمیل خودکار فرم هاابزار ضد فیشینگ در مرورگرSafari Mobile. پشتیبانی از آخرین استانداردهای امنیتی برای دستیابی و اشتراک اطلاعات از طریق وب بوسیلهSafariفراهم می شود.با ابزارanti phishingکه درSafariتعبیه شده است این مرورگر قادر به شناسایی سایت های جاست و همین طور امکان پشتیبانی ازEVرا هم فراهم میکند.پشتیبانی از پروکسی درSafariدستورات جدیدCopy LinkوOpen in new pageدر مرورگرSafariکارآیی سریع تر در کدهایJavaScript. با استفاده از موتور جدیدSquireFish Extremeامکان رندر صفحاتHTMLوJavaScriptبا سرعت دوبرابر آیفون های سابق که از سیستم عاملiPhone OS 2.xاستفاده می کردند ، درiPhone 3GSفراهم شده است .iPhone 3GSدر تست های مربوط بهJavaScriptنمراتی بالاتر ازiPhone 3Gکه از سیستم عاملiphone OS 3.0استفاده می کرد ، کسب کرد.قابلیت های جدید پخش ویدیو (ویدیوهایHTML 5،h.264وHTTP) که سرعت و کیفیت آنها به سرعت اتصالتان بستگی دارد.امکانloginخودکار در شبکه هایWi-Fiگزینه ای برای بستن تک تک صفحات که باعث گشوده شدن صفحه خالی جدیدی می شود.

 

نرم افزارiPod Player
 

افزوده شدن عملکردShake-to-Shuffle(ترکیب تصادفی آهنگ ها با یک تکان)امکان جستجوی محلی در مجموعه آهنگ هایiPodاگر در هنگام شارژ گوشی به موسیقی گوش دهید به جای علامت مربوط به شارژ شدن گوشی ، علامتAlbum Artبه شما نمایش داده می شود.نرم افزارهای تولید شده توسط شرکت های دیگر ، اکنون می توانند بهLibraryآهنگ ها در نرم افزارiPodدست پیدا کنند.Media Scrubberامکان پیمایش دقیق تر رو به جلو و رو به عقب را در آهنگ ها و ویدیوها فراهم می کند.

 

نرم افزار YouTube
 

پشتیبانی از حساب های کاربریYouTube(login) و همچنین ایجاد حساب های کاربری جدید در این سایتامکان مشاهده نظرات درYouTubeامکان رتبه بندی ویدیوهایYouTube

یادداشت ها
 

امکان همزمان سازی یادداشت ها با دیگر نرم افزار هایiTunesامکان حذف یادداشت ها با تکان دادن گوشیفیلد جستجوی محلی در یادداشت ها که با پیمایش نرم افزارNotesدر پایین آن نمایان می شود.

 
بلوتوث
 

بلوتوث استریوA2DP(که در آیفون2Gدر دسترس نبود)امکان به اشتراک گذاری فایل ها در اینترنت از طریق بلوتوثامکان گشت و گذار در اینترنت بوسیله بلوتوث یاUSB(که به اپراتور مورد استفاده شما بستگی دارد و در آیفون2Gدر دسترس نیست)

 

AppStore و iTunes Store
 

امکان ساخت مستقیم حساب کاربریiTunesاز طریق موبایلامکان کرایه کردن یا خرید فیلم ها به طور مستقیم از طریقiPhoneامکان مدیریت حساب های کاربریiTunes/AppStoreبه طور مستقیم از طریق موبایل (برای مثال امکان جابه جا شدن بین دو حساب کاربری)روش جدید مرور تصاویر نرم افزارها درAppStore–با پیمایش به طرفینثبت نرم افزارها (با پرداخت هزینه ماهیانه). برخی از نرم افزارها بر اساس سرویس های ارائه شده به کاربر هزینه خاصی دریافت می کنند . یک مثال خوب در این زمینه نرم افزارAT&T Navigatorاست.نرم افزارهای توسعه داده شده توسط سایر شرکت ها ، اکنون می توانند امکان خرید مستقیم نسخه کامل ، ارتقای اختیاری محصول و یا قطعات نرم افزاری جداگانه را به طور مستقیم در نرم افزارشان تعبیه نمایند (برای مثال یک نرم افزار مرورگر کتاب های الکترونیکی با کتاب های که برای دانلود در دسترس قرار گرفته اند) . متاسفانه ، نرم افزارهای رایگان امکان ارائه بسته های بروزرسانی پولی را ندارند . مدل تجارتی این قابلیت جدید هم همانند مدل قبلی است : 30 درصد از درآمد به اپل و 70 درصد بقیه به توسعه دهندگان و تولیدکنندگان نرم افزارها اختصاص می یابد.

 

امکاناتی که فراموش شده اند در iPhone OS 3.0 قرار گیرند:
 

· عدم پشتیبانی از فایلهای فلش در مرورگر

· نداشتن یک File manager یا روشی برای دیدن یکجای تمامی فایل ها

· نداشتن واکنش لرزشی در هنگام تماس با صفحه نمایش

· عدم امکان انتقال فایل از طریق بلوتوث بین دو گوشی (شما هیچ فایل را به هیچ گوشی ای از جمله آیفون نمی توانید ارسال کنید و همین طور امکان دریافت هیچ فایلی از سایر گوشی ها برای شما وجود ندارد )

· عدم امکان حذف چندین مخاطب به طور همزمان

· فقدان امکانات مخصوص MMS و SMS مانند شمارنده تعداد کاراکترها و همین طور نبود امکان گزارش تحویل پیام

· نبود امکانات مخصوص ایمیل از قبیل :bulk ، عدم امکان نشانگذاری ایمیل ها به صورت خوانده شده (mark as read) ، عدم پشتیبانی از فایل های RAR یا ZIP در ایمیل ها و همین طور نبود امکان جستجو در متن ایمیل ها

· نبود امکان شماره گیری هوشمند (اما می توان به Spotlight به عنوان جایگزین خوبی برای آن نگریست)

· نبود نرم افزار To-Do (که به طور جداگانه می تواند نصب شود)

· نبود قابلیت قطع صدا با چرخاندن گوشی یا Turn-to-mute (اگرچه بیشتر یک ابزار فانتزی است)

· قفل صفحه گوشی می تواند اطلاعات برخی ابزارها مانند قرارملاقات ها ، رویدادها ، آب و هوا و اخبار و... را پنهان کند.

· با استفاده از یک Wireless Manager می شد راه آسانتری را برای فعال و غیرفعال کردن 3G ، Wi-Fi ، GPS ، حالت هواپیما و بلوتوث فراهم کند.

· عدم پشتیبانی کامل از Multi Tasking (که احتمالا برای بهتر دوام آوردن باتری بوده است)

· جستجوی کلی Spotlight اغلب مواقع در استفاده از iPod کند عمل می کند

· شما نمی توانید از حافظه iPhone به عنوان یک ابزار USB تحت ویندوز استفاده کنید

· تمام iPhone کاملا به iTunes وابسته است و شما نمی توانید هیچ نوعی از فایل ها اعم از عکس ها ، ویدیوها یا نرم افزارها را بدون آن روی گوشی بریزید . iTunes تحت ویندوز بسیار ضعیف عمل می کند . یک مدیر فایل معمولی می توانست عملکرد خیلی بهتری نسبت به آن داشته باشد.

· هنوز امکان پشتیبانی از فرمت های DivX/XviD وجود ندارد و نرم افزاری هم که بتواند این کار را انجام دهد تا به حال تولید نشده است.

 

ساختار منو و ویژگی های کلیدی آن
 

رابط کاربری ای که از منوهای مسطحی که هیچ زیر منویی ندارند استفاده می کند ، اکنون باید برای همه کاملا آشنا باشد. با ضربه زدن به آیکن یک نرم افزار وارد آن می شوید و با فشردن کلید سخت افزاری Home از نرم افزار خارج شده و به صفحه اصلی باز می گردید. این تمام کار لازم برای کار با نرم افزارها بود . تنها برای ورود به قسمت Setting مجبورید که از چند سطح از منوها بگذرید.

 

 

احتمالا با خواندن مطالب قبلی دریافته اید که سیستم عامل iPhone OS 3.0 تغییرات کمی را در این بخش با خود به همراه داشته است.

کاربران عادی آیفون با استفاده از این سیستم عامل، احتمالا به جز مرورگر هیچ پیشرفتی در کارآیی و بهبود عملکردها را مشاهده نمی کنند . اما iPhone 3GS جدید در عملکردها ، کارآیی بهتری را از خود نشان می دهد. iPhone 3GS یک گوشی به معنای واقعی سریع است که این به دلیل سخت افزارهای متفاوت به کار رفته در آن می باشد. iPhone 3GS در تمامی جنبه ها از جمله ، منوها ، برنامه ها و چرخش خودکار صفحه نمایش سریع است و نسبت به آیفون های قبلی افزایش قابل توجهی در سرعت آن دیده می شود.

ما از یک تست ساده برای مقایسه سرعت بین iPhone 3GS و iPhone 3G استفاده کردیم . اگرچه این تست خیلی حرفه ای نبود ، اما می تواند دورنمایی از نحوه اداره کارهای روزمره توسط iPhone 3GS به ما بدهد.

بعد از ضبط این فیلم ، تصمیم گرفتیم که همین کار را با رقیب هم زمانبندی کرده و برای شما پیش زمینه ای برای قضاوت فراهم کنیم. این نتایج در زیر آورده شده است (که مربوط به ویدیویی است که در بالا قرار گرفته است):

چون شما خیلی به اعداد و ارقام علاقه دارید ، ما زمان لود شدن سیستم عامل iPhone OS 3.0 را هم در هر دو گوشی iPhone 3GS و iPhone 3Gاندازه گرفتیم. این زمان در iPhone 3GS حدود 15 ثانیه و در iPhone 3G قدیمی دوبرابر این زمان بود.

در مورد قابلیت های جدیدی که بوسیله iPhone OS 3.0 معرفی شده اند ، اولین مطلب قابل ذکر در مورد موتور جستجوی کلی Spotlight است . سریعترین راه دسترسی به آن از طریق پیمایش منو به سمت چپ صورت می گیرد.

به طور پیش فرض آیفون در 9 محل به جستجو می پردازد. مخاطبان ، آهنگ ها ، نرم افزارها ، ایمیل ها ، تقویم ، یادداشت ها ، کتاب های صوتی ، ویدیوها و پادکست ها محل های جستجوی آیفون هستند. شما می توانید برخی از این مکان ها را نادیده بگیرید یا ترتیب نمایش آنها را تغییر دهید.

خود نرم افزار جستجو خیلی سریع است اما به دلیل اینکه روی آیفون ما اطلاعات زیادی وجود نداشت نمی توانیم در مورد سرعت آن در جستجوی واقعی اطلاعات اظهار نظر کنیم. باز کردن هر یک از نتایج جستجو با سرعت انجام می گیرد اگرچه وقتی شما iPod را به طور مستقیم از آنجا اجرا می کنید ، کمی کندتر عمل می کند.

اگر Spotlight از بلوتوث و Wi-Fi هم برای جستجو استفاده می کرد می توانست به یک ابزار منحصر بفرد تبدیل شود.

 

 

آیفون از Multi Tasking پشتیبانی نمی کند و iPhone 3GS هم همینطور است. اگرچه اپل در iPhone OS 3.0 امکان فرستادن یاددآورها را به پس زمینه فراهم می کند. این سرویس می تواند شما را از رویدادهای جدید در نرم افزار هایی که از آن پشتیبانی میکنند با تغییر آیکن آن ، نمایش یک منوی بازشونده یا پخش یک آهنگ هشدار ، آگاه سازد . نرم افزار در همان زمان می تواند آنلاین باقی بماند.

امکان کلیدی دیگر ، امکان Cut ، Copy و Paste متن است . این قابلیت در سرتاسر رابط کاربری در هرجایی که شما با متن سرو کار دارید ، کار می کند. اگرچه میدانیم که این قابلیت نه خلاقانه است و نه خارق العاده اما کاربران آیفون برای همین ویژگی ساده دوسال منتظر بودند.

 

 

این ویژگی به مرورگر Safari هم گسترش پیدا می کند و شما می توانید متون را از صفحات وب هم کپی کنید. اما امکان کپی از بازی ها و منوهای بازشونده وجود ندارد.

 

 

عملکرد این قابلیت کاملا منطقی است . با نگه داشتن انگشت تان روی متن مورد نظر و فشار دادن آن متن شروع به انتخاب شدن می کند و متن انتخابی با رنگ آبی مشخص می شود . سپس متن مورد نظرتان را نشانگذاری می کنید و سپس از گزینه های Cut ، Copy و Paste برای انتخاب عمل مورد نظرتان استفاده می کنید.

نکته عجیب این است که حتی پس از Restart گوشی متن در حافظه Ram باقی می ماند.

ویژگی جدید دیگر امکان Redo و Undo است که می تواند در هر برنامه ای که از صفحه کلید استفاده می کند ، به کار رود. شما باید گوشی تان را برای دیدن گزینه های Redo یا Undo تکان دهید . البته اگر فکر می کنید که به آن نیازی ندارید می توانید آنرا غیرفعال کنید و بدین ترتیب هیچگاه موجب آزار شما نخواهد شد.

 

 

صفحه کلید QWERTY افقی که در تمام نرم افزارها قابل استفاده است ، یکی دیگر از ارتقاهای افزوده شده و مفید است. اکنون شما می توانید در نوشتن پیام ها ، یادداشت ها ، ویرایش مخاطبان و مرورگر از این صفحه کلید استفاده کنید.

اینکه در هنگام درج متن در تقویم نمی توان از این صفحه کلید استفاده کرد ، نکته تعجب برانگیزی بود. احتمالا یکی از کارمندان اپل این نکته را فراموش کرده است. همین مشکل در افزودن یک مخاطب هم وجود دارد و تنها راه افزودن یک مخاطب با استفاده از این صفحه کلید ، استفاده از گزینه Add to Contacts از new Massage است . در نرم افزار Google maps نیز امکان چرخش خودکار صفحه و صفحه کلید وجود ندارد.

 

 

iPhone 3GS جدید دو ویژگی هم دارد که در iPhone 3G در دسترس نیستند. این دو قابلیت ، قطب نمای دیجیتال و کنترل صوتی هستند.

کنترل صوتی از فرمان های زیادی پشتیبانی می کند. بیش از 30 زبان با لهجه های محلی آنها مانند چینی یا چینی تایوانی پشتیبانی می شود.

نرم افزار Voice Control می تواند با فشردن طولانی مدت تر کلید Home اجرا شود. شما یک فرمان صوتی را ادا می کنید و گوشی نسبت به آن واکنش نشان می دهد. اگر گزینه مطابق نظر شما پیدا شود ، نمایش داده شده یا با آن تماس برقرار می گردد. وگرنه نرم افزار به اجرای خود خاتمه می دهد. این خاتمه دادن خیلی آزار دهنده است و شما مجبورید مجددا این نرم افزار با فشردن کلید Home اجرا کنید.

باید موقع استفاده از دستور ، آنرا صحیح تلفظ کنید. در پخش کننده موسیقی هم دستورات صوتی به شرح زیر وجود دارد :Play artist ،Play Songs by،Play Playlist،Play Album،Pause،Play Music

،Genius،Next Track ، Previous Track ، Shuffle و What is this song called?

اگر سعی کنید برای مثال دستور Play sting یا هرخواننده مورد نظر دیگری را بدین ترتیب به آیفون بدهید ، آیفون ان دستور را بدون پیشوند Artist یاSong by نمی پذیرد.

 

 

قطب نما در نرم افزار Google Maps یا دیگر نرم افزارهای اینچنینی کار می کند اما نرم افزار مختص خودش را هم دارد که به شما اجازه می دهد مختصات دقیق GPS را ببینید و همین طور بین شمال و شمال مغناطیسی تغییر حالت دهید.

نرم افزار اختصاصی قطب نما در اکثر مواقع درست کار نمی کند و پیغام های اخطار بی جهتی را در Google Maps نمایش می دهد. اما چرخش خودکار صفحه با استفاده از آن بسیار دقیق انجام می گیرد.

 

 

و در آخر ، iPhone 3GSبرای معلولان و ناتوانان جسمی نیز بهینه شده است. سه ویژگی برای آنها تعبیه شده است تا با رابط کاربری تعامل آسانتری داشته باشند. این ویژگی ها شامل Voice Over ، بزرگنمایی رابط کاربری و نمایش سیاه و سفید رابط است. تابحال هیچ گوشی ای اختصاصا برای این دسته از افراد بهینه نشده بود. قابلیت Voice Over یک قابلیت خواندن متون است که نام هر آیتمی را که در منو روی آن قرار بگیرید برای شما تلفظ خواهد کرد.

در این حالت با یک کلیک آیکن انتخاب شده و نام آن خوانده می شود. و با کلیک دوگانه می توانید آن نرم افزار را اجرا نمایید. سرعت تلفظ و نوع صدا هم قابل تنظیم اند.

 

 

قابلیت بزرگنمایی ، رابط را در هر صفحه ای از آن ، بزرگ می کند. برای بزرگنمایی در رابط باید ، با سه تا از انگشتانتان روی صفحه ضربه دوگانه بزنید. قابلیت سیاه و سفید سطح درخشندگی رابط را برای کمک به افراد کم بینا افزایش می دهد.

 

 

مدیریت مخاطبان بهتر شده است
 

بخش مدیریت مخاطبان در iPhone 3GS چندین ویژگی جدید دارد که امیدواریم در گوشی های دیگر نیز از آن ها استفاده شود. اولین ویژگی ، قابلیت به اشتراک گذاری مخاطبان از طریق ایمیل یا MMS در فرمت vcf است و دومین ویژگی امکان مشاهده مدت مکالمه در لیست آخرین تماس هاست.

 

 

شمارنده زمان مکالمه به طرز عجیبی عمل می کند. ما یک تماس یک دقیقه و سی ثانیه ای بین دو آیفون برقرار کردیم . هر کدام از دو گوشی زمان متفاوتی را نشان می داد.

باآیفونی که تماس را برقرار کردیم این زمان دو دقیقه و با آیفون گیرنده تماس این زمان یک دقیقه نمایش داده می شد. این مشکل احتمالا یک باگ است و بنابراین به توجه بیشتری از طرف تیم توسعه دهنده Cupertino نیاز دارد.

 

 

کادر جستجوی بخش مخاطبان هنوز از شماره گیری هوشمند پشتیبانی نمی کند ، اگرچه Spotlight می تواند جانشین خوبی برای آن باشد. در دفترچه تلفن از رابط حرکتی که برای پاک کردن ایمیل ها و یادداشت ها استفاده می شود و همچنین امکان کار در نرم افزارهای دیگر تولیدکنندگان را هم دارد، خبری نیست . اگر این امکان وجود داشت ، می شد بدون دیدن جزئیات اطلاعات مخاطبان ، آن ها را حذف کرد.

 

قابلیت های تلفنی
 

با این که آنتن دهی iPhone 3GS در نواحی شلوغ ، کمی ضعیف می شود اما در بیشتر موارد کیفیت خوبی را در این مورد به نمایش می گذارد.

نقطه قوت iPhone 3GS در این بخش ، کیفیت و کارآیی مناسب اسپیکر گوشی است. آیفون جدید نمرات خوبی را در برابر آیفون های قبلی که نمراتی کمتر از متوسط داشتند به جا گذاشت.

iPhone 3GS در تست Pink Noise ما پیشرفت خوبی را نشان داد که به این معنی است که در پخش موسیقی هم بهتر عمل می کند. با توجه به نمراتی که iPhone 3GS در دو تست دیگر به دست آورد در مجموع به جمع خوب های این بخش پیوست.

 

پیام رسانی
 

یکی از بخش های اصلی هر گوشی بخش پیام زسانی آن است که در iPhone OS 3.0 پیشرفت قابل توجهی کرده است.

اکنون می توانید بالون های پیام ها را به طور تک تک یا به طور کلی حذف نمایید.

قابلیت جدید دیگر ارسال یک یا چند SMS یا MMS برای مکالمات است. متن مورد نظر در یک پیام SMS/MMS قرار می گیرد.

علاوه بر این ، می توانید هشدارهای پیام و یا پیش نمایش آنها را هم غیر فعال کنید.

 

 

در کنار بهبودهایی که در بخش SMS حاصل شده است ، بخش MMS هم پیشرفت خوبی داشته است. خیلی جالب است که قبلا از اینکه اتصال مربوط بهMMS را تنظیم نمایید هیچ گزینه اضافی در اختیار شما قرار نمی گیرد. و حتی بدتر از این ، اینکه امکان تنظیم دستی این تنظیمات وجود ندارد و شما باید از اپراتورتان درخواست ارسال این تنظیمات را بکنید. حدس می زنیم ، که این روش راهکاری در اختیار اپراتور ها برای محدود کردن استفاده از MMS قرار می دهد.

 

 

به هر حال برای این مورد هم ترفندی وجود دارد اما این ترفند با هر اپراتوری کار نمی کند . برای خواندن این ترفند می توانید متنی شبیه به Enabling MMS On iPhone 3.0 را در گوگل جستجو کنید.

 

 

با استفاده از MMS می توانید کارت ویزیت ، فایل های صوتی و اطلاعات موقعیت را دریافت نمایید. با توجه به امکان ضبط فیلم توسط iPhone 3GS ، می توانید این فیلم ها را توسط MMS ارسال نمایید.

 

 

ارسال یک MMS کار بسیار ساده ای است. شما می توانید از عکس هایی که دارید استفاده کنید یا اینکه یک عکس جدید بگیرید و سپس آنرا ارسال کنید . آیفون در همان زمان نوشتن MMS امکان گرفتن عکس را برای شما فراهم می کند. برای ثبت یک عکس دیگر در این بخش می توانید کلید دوربین را دوباره بفشارید.

 

 

ارسال چند عکس ، مختصات GPS یا کلیپ ها با استفاده از عملکرد به اشتراک گذاری سایر نرم افزارها به سادگی صورت می گیرد.

 

 

متاسفانه ، آیفون 2G از MMS پشتیبانی نمی کند اما احتمالا اپل با این کار می خواسته دلیل موجهی را برای دارندگان آیفون 2G برای ارتقا به iPhone 3GS فراهم کند. با استفاده از نرم افزار Cydia امکان فعال کردن بخش MMS در گوشی iPhone 3G هم وجود دارد. اما بازهم برای استفاده از آن باید ازiPhone 2G رهایی یابید.

 

قابلیت های گسترش یافته بخش Email
 

بخش مربوط به ایمیل پیشرفت های خوب و ارتقاهای قابل توجهی را داشته است اما بازهم یکی از چیزهای مهم در نمایش ایمیل ها را فراموش کرده است . در این زمینه نرم افزار های اختصاصی Gmail و Yahoomail برای موبایل ، مناسب تر به نظر می آیند.

در iPhone OS 3.0 در بخش ایمیل کادری برای جستجو در فرستنده ، گیرنده و موضوع ایمیل در نظر گرفته شده است. اما متاسفانه جستجو در متن ایمیل ها صورت نمی گیرد . امیدواریم که اپل در بسته بروز رسانی بعدی این قابلیت را به این موتور جستجو بیافزاید.

اگر شما از همگام سازی با نرم افزارهایی مانند MobileMe و MS Exhange 2007 یا نسخه های بعدی آن استفاده می کنید ، می توانید با استفاده از این جستجو در صندوق ورودی این نرم افزارها نیز به جستجو بپردازید.

 

 

نوآوری دیگر مربوط به کلید جدیدی در بخش عکس هاست که به شما اجازه الصاق و ضمیمه کردن چندین عکس را به یک ایمیل می دهد.

 

 

شما می توانید عکس های 3 مگاپیکسلی را که با دوربین آیفون ثبت کرده اید از طریق ایمیل ارسال کنید. برای انجام این کار باید از روال عادی ضمیمه کردن فایل ها به ایمیل ها اجتناب کنید . برای این کار به بخش گالری بروید ، هر چند عدد از عکس ها را که می خواهد نشانگذاری و سپس کپی کنید و آنها را در داخل متن ایمیل Paste کنید. اگر هنوز استفاده از روش ضمیمه کردن را ترجیح می دهید ، باید بگویم که با این روش اندازه و حجم عکس هایتان به طور خودکار تغییر خواهند کرد.

 

نرم افزار iPod
 

سیستم عامل جدید iPhone OS 3.0 بخش چند رسانه ای گوشی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

نرم افزار iPod اکنون امکان جستجوی اختصاصی در آهنگ ها را بدون استفاده از جستجوی کلی Spotlight دارد.نتایج این جستجو بر اساس آلبوم ها و آهنگ ها نمایش داده می شوند.

 

 

قابلیت مفید دیگر در نرم افزار iPod امکان Media scrubber است که اجازه حرکت رو به جلو و عقب دقیق تری را در آهنگ ها و ویدیوها فراهم می کند.

عمل عادی کشیدن نشانگر در طول نوار پخش این کار را خیلی دقیق انجام نمی دهد اما اگر انگشت تان را در پایین صفحه قرار دهید و از حرکت نشانگر جلوگیری نمایید ، حرکت به جلو و عقب بسیار دقیق تر صورت خواهد گرفت.

 

نگاهی کامل بر |IPHONE 3GS|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |IPHONE 4|


مشخصات فنی
  • فرم
    ساده
  • وزن
    137 گرم
  • ابعاد
    9.3 × 58.6 × 115.2 میلیمتر
  • رنگ
    Black - White
  • رزولوشن
    640 × 960 پيکسل
  • سایر
    چرخش خودکار
  • تعداد رنگ
    16 میلیون رنگ
  • اندازه
    3.5 اينچ
  • صفحه لمسی
    دارد
  • نوع
    Apple
  • سرعت
    1 گیگاهرتز
  • مدل
    A4
  • نسخه
    4
  • نوع
    آی‌او‌اس
  • حافظه داخلی
    8/16/32 گیگابایت
  • حافظه RAM
    512 مگابایت
  • ظرفیت دفتر تلفن
    نامحدود ، به همراه نمایش تصویر تماس گیرنده
  • برچسب مکانی
    دارد
  • رزولوشن
    5 مگا پیکسل
  • فلاش
    LED
  • اندازه تصویر
    1944 × 2592 پيکسل
  • کیفیت فیلمبرداری
    HVGA 720x480
  • دوربین دوم
    دارد
  • تمرکز خودکار
    دارد
  • GPRS
    دارد
  • ارسال پیام
    SMS (threaded view)، MMS، Email، Push Email
  • وایرلس
    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
  • نسل
    3G
  • EDGE
    دارد
  • ضبط صدا
    دارد
  • نوع زنگ
    پلی فونیک
  • پخش ویدئو
    MPEG-4.m4v، .mp4، and .mov
  • پخش موسیقی
    AAC (8 to 320 Kbps)، Protected AAC (from iTunes Store)، HE-AAC، MP3 (8 to 320 Kbps)، MP3 VBR، Audib
  • زمان آماده به کار
    300 ساعت
  • زمان مکالمه
    14 ساعت
  • توان
    1420 میلی آمپر
  • خروجی هدفون
    پورت 3.5 میلیمتری
  • بلوتوث
    نسخه 2.1 با A2DP
  • TV Out
    دارد
  • USB
    Micro USB
  • GPS
    AGPS
  • سایر موارد
    فرمان صوتی، تماس صوتی، قطع زنگ سریع، سنسور حرکت، خروجی نمایشگر، قابلیت کارکرد با Micro Sim card ، کاور باطری ضد خش،
 
مقدمه

 

شما نمی توانید گوشی تلفن همراهی بسازید که همه آن را دوست داشته باشند و اپــل هم اصلا سعی در انجام این کار نداشته است. همانند سایر آیفــون های موجود ، iPhone 4 هم ابزاری است که هر کسی قسمت خاصی از آن را دوست داشته و یا از آن متنفر است.

آخرین محصول اپل همیشه بهترین آن ها هم هست . گاهی اوقات به نظر می رسد که آن ها تلاشی کمتر از آنچه مردم تصور می کنند برای ساخت یک محصول به کار می گیرند. اما در مورد Apple iPhone 4 ، مسلما آن ها به سختی تلاش کرده اند. چهارمین نسل آیفون ظاهر جدیدی دارد ، حس جدیدی به کاربران منتقل می کند و قابلیت های جدیدی هم در اختیار آن ها قرار می دهد. اما ویژگی های سخت افزاری این محصول هم خیره کننده است:یک پردازنده یک گیگاهرتزی ، دو دوربین ، ضبط ویدیویی HD و البته صفحه نمایش Retina ، صفحه نمایشی که بالاترین رزولوشن موجود در گوشی های تلفن همراه را عرضه می دارد.

 

 

مطمئنا هنوز هم جاهای خالی بسیاری در لیست ویژگی های این گوشی دیده می شوند اما نباید فراموش کنیم که در مورد اپــل و آیفون آن سخن می گوییم. مشکلات ،در هر گوشی تلفن همراهی وجود دارند اما واقعیت این است که شماره چهار ، بهترین آیفونی است که تا به حال ساخته شده است. بهتر ببینیم که این گوشی چه قابلیت هایی در اختیار ما می گذارد:

 

ویژگی های کلیدی

پشتیبانی چهاربانده از GSM و سه بانده از 3G با HSDPA با سرعت 7.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 5.76 مگابیت بر ثانیه

صفحه نمایش لمسی خازنی TFT با نور پس زمینه LED و قطر 3.5 اینچی ،قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و پشتیبانی از رزولوشن 960*640 پیکسل

سطح ضد خش جلو و پشت گوشی و مجهز بودن به پوشش ضد لک

پردازنده یک گیگاهرتزی Apple A4 SoC ، 512 مگابایت حافظه RAM

دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار ، فلاش LED و قابلیت فوکوس لمسی

ضبط ویدیویی با رزولوشن 720p و نرخ 30 فریم بر ثانیه

پشتیبانی از Wi-Fi 802.11 b/g/n

مجهز بودن به گیرنده GPS با پشتیبانی از عملکرد AGPS ، قطب نمای دیجیتال

عرضه شده در دو نسخه 16 و 32 گیگابایتی

سنسور شتاب سنج ، مجاورت و سنسور سه محوره Gyro

الگوریتم خنثی سازی نویز صدا به همراه میکروفن اختصاصی ثانویه

سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد، بلوتوث استریو v2.1

کیفیت خروجی صدای عالی

ضخامت بسیار کم گوشی (تنها 9.3 میلی متر)

دوربین ثانویه جهت برقراری تماس های ویدیویی

پشتیبانی از چند وظیفه گی Multi - tasking در حد کم

فروشگاه نرم افزاری غنی AppStore

 

نقاط ضعف اصلی

طراحی سخت افزاری به نحوی است که ممکن است باعث اختلال در آنتن دهی شود

تنها از microSIM Card پشتیبانی می شود

عدم پشتیبانی از فلش در مرورگر وب

نبود قابلیت چندوظیفه گی Multi - tasking در مورد تمامی نرم افزارها

تماس های تصویری FaceTime تنها از طریق Wi-Fi قابل استفاده هستند

عدم امکان انتقال فایل از طریق بلوتوث و عدم وجود حالت Mass Storage در حین اتصال به کامپیوتر

تعبیه نشدن کلید سخت افزاری به عنوان شاتر دوربین

نبود رادیو اف ام

نبود اسپیکرهای استریو

تعبیه نشدن اسلات کارت حافظه microSD

عدم پشتیبانی از قابلیت شماره گیری هوشمند

وابستگی بسیار زیاد به iTunes جهت بار گذاری فایل های مالتی مدیا

عملکرد ضعیف در بخش بلندی صدا

همانطور که مشاهده می کنید بسیاری از معایب به آسانی از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابند اما از هر نسلی از آیفون که باشید شماره چهار بیشتر جاهای خالی را برای شما پر خواهد کرد. ارتقاهای صورت گرفته ،برخی از نواقص را پوشش می دهند و به همین دلیل منتقدان عرصه تنگ تری برای خرده گیری از آیفون جدید خواهند داشت.

تنها این چنین به نظر می رسد که برخی از قابلیت ها برای همیشه نادیده گرفته خواهند شد. حافظه ذخیره سازی آیفون قابل گسترش دادن نیست و شما نمی توانید از آن به عنوان یک حافظه ذخیره سازی خارجی بهره بگیرید(این به آن معنا هم هست که بار دیگر برای انتقال فایل ها به گوشی، به iTunesنیاز دارید). بلوتوث کمی پیشرفت کرده است و در آن نه تنها از موسیقی و تماس ها ، بلکه این بار از صفحه کلیدهای بلوتوث هم حمایت می شود. گرچه بازهم خبری از امکان انتقال فایل ها توسط آن نیست.

عدم پشتیبانی از فایل های فلش در مرورگر وب Safari با توجه به مشکلاتی که میان اپل و Adobe وجود دارد ، اصلا چیز عجیبی نیست. خوشبختانه همچنان نرم افزار خوب و قدیمی YouTube وجود دارد و تا حدودی این مشکل را رفع می کند اما نمی توانید به اجرای بازی های فلش دل ببندید.

اکنون دوربین دیگری برای تماس های تصویری در آیفون تعبیه شده است اما تماس های تصویری FaceTime که مجددا توسط اپــل اختراع شده است(!) تنها از طریق Wi-Fi و تنها بین دو گوشی iPhone 4 کار می کند.

در مورد چند وظیفه گی هم باید گفت که این آیفون بیش از دیگر نسخه ها به این هدف نزدیک شده است اما باز هم خبری از چندوظیفه گی واقعی نیست و البته این قابلیت تنها برای تعداد محدودی از نرم افزار ها کار می کند.

احتمالا شِکوه های کاربران در مورد آنتن دهی iPhone 4 به گوش شما هم رسیده است و احتمالا به دنبال اینکه این امر تا چه حد حقیقت دارد، هم بوده اید . این مشکل را با جزئیات بیشتری در ادامه بررسی خواهیم کرد.

 

 

اگر همه این ها را کنار بگذاریم ،به نظر می رسد که امکانات جدید iPhone 4 تا حدی کاربران را راضی خواهد کرد.صفحه نمایش Retina فوق العاده است، صفحه نمایش لمسی TFT خازنی 3.5 اینچی رزولوشنی چهار برابر صفحه نمایش آیفون های قبلی را داراست. با رزولوشن 960*640 پیکسل ، این صفحه نمایش به بهترین صفحه نمایشی تبدیل می شود که تا به حال دیده ایم(البته از نظر آماری). اما شاید به دلیل عملکرد بسیار خوبش بتوانیم آن را در زمره بهترین صفحه نمایش های موجود قرار دهیم.

ارتقای صورت گرفته در بخش دوربین هم بسیار مشخص است. نخستین آیفون ها به دوربینی 2 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت مجهز بودند. 3GS در سال قبل با یک دوربین 3 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار عرضه شد و بالاخره با عرضه iPhone 4 اپـل هم حرف هایی برای گفتن در زمینه عکاسی خواهد داشت. دوربین اصلی گوشی 5 مگاپیکسلی است و نه تنها عکس های خوبی ثبت می کند بلکه قادر به ضبط ویدیوهای HD با رزولوشن 720p است. یک فلاش LED هم این دوربین را همراهی می کند.

بهتر است نگاهی به محتویات جعبه ای که گوشی در آن عرضه می شود بیاندازیم و پنل های صیقلی گوشی را هم با جزئیات بیشتری بررسی کنیم. در قسمت بعد به باز کردن جعبه iPhone 4 خواهیم پرداخت.

 

محتویات جعبه Apple iPhone 4

 

آیفون جدید ، در جعبه ای کوچک عرضه می شود که لوازم زیادی را هم در خود جای نداده است. زیر خود گوشی ، مجموعه ای معمولی از لوازم جانبی که شامل یک شارژر ، کابل USB و همان هدست هایی که به همراه Apple iPhone 3GS عرضه شده بودند ، به چشم می خورد.

 

 

در میان کتابچه ها (بروشور iPhone 4 و کتابچه راهنما) با ابزاری برای خارج کردن سیم کارت و دو عدد برچسب اپــل مواجه می شویم. این ها تمام لوازمی هستند که در درون این جعبه قرار گرفته اند . نه از کیف ضد ضربه خبری هست ، نه از کیف شیک چرمی و نه از پایه رومیزی. وقتی گوشی تلفن همراهی به قیمت 600 یورو خریداری می کنید ، مطمئنا انتظار دارید که لوازم جانبی بیشتری هم نسبت به سایر گوشی ها در اختیار شما قرار گیرد ، اینطور نیست؟

 

نمای 360 درجه Apple iPhone 4

 

سه نسل یک گوشی و بعد از آن ها هم iPad ، بالاخرهiPhone ظاهر متفاوت و بهتری به خود گرفته است. با ابعادی معادل 9.3*58.6*115.2 میلی متر ، iPhone 4 به شدت باریک است و مسلما از انحنای پیشین آن هم تا حدی کاسته شده است. وزن گوشی تقریبا به همان حد 137 گرمی خود باقی مانده است و بدین ترتیب وقار و توازن گوشی هم حفظ شده است.

قاب فلزی اطراف بدنه گوشی در واقع از دو قسمت جداگانه تشکیل شده است که هر کدام از آن ها یک آنتن مجزاست. احتمالا تا به حال شما هم شنیده اید که این نوع طراحی موجب به وجود آمدن اختلالاتی در پذیرش سیگنال ها و آنتن دهی گوشی شده است. ما در قسمت قابلیت های تلفنی به بررسی این مطلب هم خواهیم پرداخت .

 

 

عناصر و مواد جدیدی که در iPhone 4 به کار گرفته شده اند ، در حفظ وزن آن تاثیر بسزایی داشته اند. یک نوار استیل گوشی را از بالا تا پایین احاطه کرده و شیشه ای ضد خش هم جلو و هم پشت گوشی را پوشانده است. کناره پشتی منحنی وار که نشان اپــل بر روی آن خود نمایی می کرد هم دیگر دیده نمی شود. شاید این امر بیشتر به ضرر کاربران باشد تا شکل ظاهری گوشی . iPhone 4 بسیار عالی به نظر می رسد اما استفاده از آن به اندازه گوشی های قبلی آسان نیست و خیلی مطمئن در دست جای نمی گیرد. این گوشی نسبت به دو گوشی قبلی برای در دست گرفتن کمی لغزنده و بی ثبات تر شده است .

 

طراحی

 

خوب ، طراحی ظاهری جدید برای iPhone عملی پرمخاطره به نظر می آید. اما با این همه ، آن ها برای سه نسل به طراحی ظاهری دست نزدند و خوب، نرخ فروش گوشی به خوبی روشنگر دلایل این امر است. شماره 4 برای گشودن صفحه جدیدی در تاریخچه iPhone عرضه شده است اما تغییر کامل طراحی ظاهری گوشی می توانست خطراتی بسیار بیش از این به همراه خود داشته باشد .

 

 

اما اگر بخواهیم صادق باشیم ، Apple به سادگی توانسته است به این هدف(یعنی متحول کردن طراحی ظاهری گوشی) دست یابد. برخی به شما خواهند گفت که شماره چهار هیچ وجه اشتراکی با گوشی های پیشین اپل ندارد. ممکن است حق با آن ها باشد.گرچه ما نمی توانیم به این تغییر به دید یک تحول کامل نگاه کنیم. باید بدانیم یکی از چیزهایی که آیفون را به آنچه که اکنون است ، تبدیل کرد این باور بود که هیچ طرحی نمی تواند بهترین باشد.

وقتی تمامی چیزی که در اختیار شما قرار می گیرد یک صفحه نمایش لمسی و رابطی است که در واقع پایه گذار استانداردهای کاربرپسندانه در میان رابط های کاربری بود ، نیازی نیست که تمرکزتان را بر جای دیگری غیر از آن دو بگذارید. آیفون یکی از بهینه ترین گوشی هایی است که تا به حال تولید شده است و شماره چهار در این امر بهتر از پیشینیانش بوده است.

بنابراین اپــل از ابتدا ،طرحی از پیش تعیین شده داشته است که با اعمال تغییراتی جدید به آن توانسته به طراحی ظاهری بسیار زیبا و جدیدی دست یابد. شما به این کار چه نامی می دهید؟ یکی از گزینه های پیشنهادی ما این است :جادو. iPhone 4 باریک تر ، شیک تر و پیشرفته تر است .یکی از چیزهایی که باید به آن توجه داشت احتمالا این است که iPhone 4 به نوعی ظریف تر از نسخه های قبلی است. اما این هیچ ربطی به ساخت گوشی ندارد و علیرغم اینکه احتمال شکستن پوشش شیشه ای گوشی بسیار زیاد است ، ما نمی خواهیم بگوییم که iPhone 4 که شکننده و ضعیف است.

اگر 3GS و iPhone 4 را روی یک میز در کنار هم دیگر قرار دهید ، باید زمان زیادی را برای یافتن یک تفاوت عمده بین آن دو صرف کنید. گرچه این تنها به زمان خاموش بودن دو گوشی باز می گردد ، اگر هر دو گوشی را روشن کنید ، با دیدن زیبایی صفحه نمایش Retina ، احتمالا 3GS را به سرعت خاموش می کنید و از فرط خجالت آن را کنار می گذارید. باور کردن اینکه صفحه نمایشی بهتر از این هم در بازار وجود دارد بسیار سخت است.

در کناره پشتی گوشی ، شکل جدید آن با وضوح بیشتری قابل مشاهده است. به جای پلاستیک از سطحی شیشه ای استفاده شده است که گفته می شود ضدخش است و از پلاستیک بسیار مقاوم تر است. اما همانطور که اشاره شد ، اگر بخواهید بر روی آن خش بندازید و یا آن را بشکنید به آسانی موفق به انجام این کار خواهید شد.

 

 

پوشش oleophobic ، هم در جلو و هم در پشت گوشی ، برای کاهش اثرات انگشت به کار رفته است اما پاکیزه ماندن پوشش فوقانی شیشه ای مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید. این پوشش مخصوص باعث خواهند شد که این لکه ها به آسانی پاک شوند.

 

 

در جلوی گوشی ، دوربین ثانویه گوشی که جدیدا به آن افزوده شده است درست در کنار خروجی صدای مخاطب و در سمت چپ آن دیده می شود. در بالای صفحه نمایش هم سنسور مجاورت و هم سنسور محدود کننده نور گوشی دیده می شوند. کلید Home هم در پایین صفحه نمایش گوشی جای داده شده است.

 

 

 

صفحه نمایش Retina

 

صفحه نمایش Retina گوشی iPhone 4 از بالاترین رزولوشنی که تا به حال در گوشی های تلفن همراه دیده ایم ، پشتیبانی می کند. Retina تنها یک نام تجاری است که برای متمایز ساختن این صفحه نمایش از صفحه نمایش های دیگر ابداع شده است. اما به دلیل اینکه این صفحه نمایش در زمره برترین صفحه نمایش های موجود در بازار است ، به وجه تمایز دیگری نیاز ندارد.

صفحه نمایش جدید اندازه ای برابر با صفحه نمایش آیفون های پیشین دارد (3.5 اینچ) اما رزولوشن آن چهار برابر بزرگتر شده است. این رزولوشن از 320*480 پیکسل در آیفون های پیشین به 960*640 پیکسل در آیفون شماره چهار ارتقا پیدا کرده است.

 

 

با توجه به تراکم بیشتر پیکسل ها (326 پیکسل در هر اینچ) تصاویر شفاف تر از پیش به نمایش در می آیند.

با توجه به پنل IPS موجود ، همانند صفحه نمایش های رومیزی ، صفحه نمایش جدید LCD آیفون از نور پس زمینه LED استفاده کرده که منجر به نسبت کنتراست 800:1 می شود که نسبت به نسخه های پیشین چهار برابر افزایش نشان می دهد.

 

 

در واقعیت هم همه چیز همانند روی کاغذ عالی و هیجان انگیز به نظر می رسد. صفحه نمایش خازنی آیفون که قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را دارد تصاویر را با کیفیتی خارق العاده به نمایش در می آورد. رنگ ها زنده هستند ،رنگ های سیاه با عمق بی نظیری به نمایش در می آیند و خوانایی صفحه نمایش در برابر تابش نور آفتاب هم خیره کننده است. زوایای دید هم عالی هستند و با صفحه نمایش های Super AMOLED سامسونگ قابل مقایسه اند. این صفحه نمایش از حساسیت بالایی برخوردار است و هنوز هم از مالتی تاچ پشتیبانی می کند.

 

 

کناره های گوشی

 

در کناره سمت چپ Apple iPhone 4 سوییچی برای تغییر حالت بین حالت سکوت و زنگ قرار داده شده است و کنترل های تنظیم صدا هم در این بخش جای گرفته اند. این قسمت هم نسبت به سایر نسخه ها تغییر نموده و این بار کلیدهای تنظیم صدا به شکل دو کلید گرد و مجزا تعبیه شده اند.این کلیدها به خوبی برجسته شده اند و فشردن آن ها هم آسان است.

 

 

در کناره سمت راست اسلات میکرو سیم کارت قرار گرفته است. برای خارج کردن سیم کارت از جای خود باید از ابزار خاصی که به این منظور در جعبه گوشی جای داده شده است یا حتی یک سوزن استفاده کنید. باز هم اثری از کلید سخت افزاری دوربین دیده نمی شود.

 

 

در کناره بالایی کلید Sleep/Wake و سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد به چشم می خورند. در کنار سوکت صوتی، میکروفن دیگری قرار داده شده است که برای خنثی سازی نویزها در حین مکالمات به کار برده می شود.

 

 

کناره پایینی گوشی یادآور آیفون های قبلی است. در این قسمت پورت اختصاصی مخصوص کابل USB /شارژر و پایه رومیزی به همراه دهنی و همین طور اسپیکر کوچک گوشی دیده می شوند. قطعا iPhone 4 استفاده خوبی از این جفت اسپیکرهای استریو خواهد کرد. همانطور که در بخش آزمون بلندی صدا خواهید دید ، عملکرد تنها یکی از آن ها اصلا جالب نیست. در این مورد در ادامه بیشتر سخن خواهیم گفت.

 

 

کناره پشتی صیقلی گوشی لنز دوربین 5 مگاپیکسلی را در خود جای داده است که از قابلیت فوکوس خودکار هم بهره می برد. فلاش LED موجود در کنار لنز دوربین هم از دیگر نوآوری های آیفون شماره چهار است. مثل همیشه باتری گوشی قابلیت تعویض توسط کاربر را ندارد و هیچ اسلاتی هم برای افزایش حافظه ذخیره سازی در اختیار کاربر قرار نمی گیرد.

Apple iPhone 4 به یک باتری 1420 میلی آمپری از نوع Li-Po مجهز است که اعلام شده است تا 300 ساعت در حالت آماده به کار ، تا چهارده ساعت در حالت مکالمه و تا 40 ساعت در حالت پخش مداوم موسیقی دوام می آورد. در حال حاضر نمی توانیم در این مورد نظر قطعی بدهیم اما این قسمت را در زمانی دیگر و به زودی به روز خواهیم آورد.

 

 

بهتر است به این مورد هم فکر کنیم که اپـــل با دارندگان آیفون های قبلی هم بسیار مهربانانه رفتار کرده است. آن ها از همین طراحی در نسخه های قبلی هم استفاده کرده اند و به همین دلیل دارندگان آیفون های 2G هم حس نخواهند کرد که گوشی آن ها منسوخ و از رده خارج شده است.

اما برای کاربران آیفون شماره چهار موضوع کمی متفاوت است. اگر تمامی ارتقاهای مربوط به عملکرد گوشی را کنار بگذاریم ، به ندرت می توانیم به ارتقایی برسیم که نسخه پیشین را بسیار قدیمی جلوه دهد . اما به هر حال Apple iPhone 4 احساسی را به کاربران منتقل می کند که می توان آن را با احساسی که گوشی های برتر و گران قیمت بازار به دارندگانشان منتقل می کنند ، همتراز و برابر دانست.

نتیجه کار بسیار هیجان انگیز است. سطحی که برای انجام تغییرات و ارتقای گوشی در نظر گرفته شده است با طراحی کلی گوشی متناسب است .iPhone 4 کلمه زیبا را به طور کامل معنا می کند.اگر پیش از این هم از گوشی های آیفون استفاده کرده باشید ، شاید استفاده از این گوشی به اندازه سابق آسان نباشد . نمی توانید این گوشی را همانند نسخه های پیشین به خوبی و محکم در دست گرفته و نگاه دارید.

 

 

 

iOS 4.0

 

iOS 4.0 را می توان بر روی تمامی گوشی های iPhone 3GS و همین طور 3G نصب کرد. گرچه در 3G همه چیز به شدت کند اجرا می شود و از برخی قابلیت های جدید هم در آن پشتیبانی صورت نمی پذیرد. اما موضوعی که در حال حاضر مطرح است نوع عملکرد این سیستم عامل در iPhone 4 است.

به لطف صفحه نمایش بسیار عالی ، دوربین عکاسی بهتر و قابلیت فیلمبرداری که تغییر بسیار زیادی نسبت به نسخه های پیشین داشته است ، سنسورGyro و همین طور دوربین ثانویه ،iPhone 4 تبدیل به ابزاری شده است که کاربران از مشاهده پتانسیل iOS 4.0 بر روی آن حتما لذت خواهند برد.iPhone 3GS هم تقریبا می تواند به خوبی از پس اجرای این سیستم عامل برآید اما کارآیی سریعتر و بهتر را می توانید در iPhone 4 و با توجه به وجود پردازنده یک گیگاهرتزی Apple A4 مشاهده کنید.

در iPhone 3GS نه به عکس های پس زمینه صفحه اصلی و نه چند وظیفه گی دسترسی نخواهید داشت. اما همچنان می توانید از بقیه قابلیت هایiOS 4.0 بهره بگیرید گرچه استفاده از آن ها هم با توجه به تفاوت سخت افزاری دو گوشی چندان لذت بخش نیست.

اما اجازه دهید کمی خوش بین باشیم ،اکنون هم iPhone 4 و هم iPhone 3GS در اختیار ما هستند و می توانیم از آن ها لذت ببریم.

بهتر است ابتدا نگاهی به تغییرات حاصل شده در این بخش بیاندازیم:

 

تغییرات عمومی رابط کاربری

عکس های پس زمینه صفحه اصلیامکان سازمان دهی نرم افزارها در درون پوشه های مجزاچندوظیفه گی : یکtask Switcherسریع که در آن می توانید اجرای نرم افزارها را به حالت معلق درآورده و یا آن ها را در حال اجرا در پس زمینه باقی گذاریدامکان جستجوی مستقیم درGoogleوWikipediaبه طور مستقیم درSpotlightتغییر شکل آیکن هاپشتیبانی از تماس های تصویری (تنها درiPhone 4 و تنها از طریقWi-Fi)کامل تر شدن منوی تنظیمات

 

درج متن و مدیریت آن

در دسترس بودن صفحه کلیدهایQWERTY ،QWERTZوAZERTYچک کردن املای کلمات

 

مخاطبین

ساده تر شدن امکان افزودن و ویرایش مخاطبین

 

پیام رسانی

شمارشگر کاراکترهایSMSامکان جستجو درSMSهانمایش حباب وار ایمیل هاصندوق ورودی مشترک برای تمامی حساب های ایمیلامکان بایگانی کردن ایمیل ها در هنگام انجام تنظیماتGmail

 

دوربین

زوم دیجیتال5xدر دوربین عکاسیامکان فوکوس لمسی در ضبط ویدیویی

 

پخش کننده iPod

این پخش کننده اکنون قادر به ایجاد ، ویرایش و حذف لیست های پخش است

 

بلوتوث

پشتیبانی از جفت کردن صفحه کلید های بلوتوثفروشگاه هایiTunesوAppStoreنرم افزار های رایگانiBook،ebookوPDF ReaderiMovieاز ویرایش پیشرفته فایل های ویدیویی پشتیبانی می کند(نسخه غیررایگان)سرویسiAdاز نرم افزارهای رایگانی که از تبلیغات برای درآمد زایی استفاده می کنند ، پشتیبانی می نماید

 

و ویژگی هایی که iOS 4 از ارائه آن ها ناتوان است:

عدم پشتیبانی از فلش در مرورگر وبعدم پشتیبانی کامل از چندوظیفه گی در مورد تمامی نرم افزارهانبود سوییچ های سریع برای فعال و غیرفعال کردنWi-Fi، بلوتوث یا3Gدر صفحه اصلیعدم یکپارچگی با سرویس های شبکه های اجتماعی در لیست مخاطبیننبود ویدجت های صفحه قفل یا صفحه اصلیعدم ارائه هیچ آهنگ جدیدی برای زنگ گوشی و یا زنگSMSهنوز هم امکان سفارشی سازی زنگ هایSMS، ایمیل و تقویم وجود نداردنبود یک مرورگر فایل مناسب و یا دسترسی به فایل های سیستمینبود حالتUSB Mass Storageعدم وجود بازخورد لرزشی در صفحه نمایشعدم وجود قابلیت ارسال فایل به دیگر گوشی های تلفن همراهبخش مخاطبین از حذف دسته ای مخاطبین و قابلیتSwipe-to-Deleteپشتیبانی نمی کندعدم وجود گزارش تحویلSMSیاMMSعدم پشتیبانی از شماره گیری هوشمند (گرچهSpotlightبه عنوان جایگزینی برای آن در این مورد عمل می کند)عدم پشتیبانی از پخش فایل های ویدیوییDivX یاXviDو نبود هیچ نرم افزاری که قادر به انجام این کار باشدکلiPhone بسیار وابسته بهiTunesعمل می کند و یک سری از فایل های خاص را تنها می توانید بایــــــک کامپیوتر همگام سازی کنید

رابط کاربری و ویژگی های کلیدی آن

رابط قدیمی مسطح آیفون تا به حال دیگر باید به اندازه کافی مشهور شده باشد. با ضربه زدن بر روی یک آیکن می توانید نرم افزار مربوط به آن را اجرا کنید. با فشردن کلید سخت افزاری Home نرم افزار بسته شده و به صفحه اصلی بازخواهید گشت. این تمام چیزی است که برای کار کردن با iPhone به آن احتیاج دارید. تنها بخش تنظیمات چند سطحی است . با دانستن این مطالب به آسانی از پس اداره iPhone برخواهید آمد.

 

 

پوشه ها

 

می توانید تا 20 نرم افزار را در درون یک پوشه جای دهید.

انجام این کار بسیار آسان است، این طور نیست؟ نام پوشه ها به صورت خودکار و با توجه به نام آیتم هایی که انتخاب می کنید ، ایجاد می شود. اما می توانید نام این پوشه ها را در هر زمان که بخواهید تغییر دهید. آیکن پوشه ها هم به صورت خودکار ایجاد شده و در واقع ترکیبی از آیکن های نرم افزارهایی که در درون آن ایجاد شده اند را به نمایش در می آورد.

 

 

جلوه های متحرکی که برای پوشه های در نظر گرفته شده اند در iPhone 3GS و iPhone 4 سریع و روان اجرا می شوند اما در 3G با کندی قابل ملاحظه ای روبرو می شوید. اما هنوز هم جای خوشحالی وجود دارد که اپــل این جلوه ها را از iOS برای کاربران 3G حذف نکرده است.

iPhone 4 جدید قابلیت های فراوانی را در خود جای داده است. نسخه قبلی آیفون یعنی 3GS از هر لحاظ از پاسخدهی خوبی برخوردار بود اما سخت افزار توانا و قدرتمند iPhone 4 تمایز برجسته ای بین این دو ایجاد می کند. iPhone 4 در تمامی جنبه ها از جمله پاسخدهی کلی رابط کاربری ، نرم افزارها ، پیمایش منوها ، مرور وب ، بار کردن نرم افزار ها و... سریعتر از برادر بزرگترش عمل می کند.

 

چند وظیفه گی Multi - tasking

 

بالاخره زمان پشتیبانی از چند وظیفه گی فرا رسید. اما بهتر است همین جا توضیح بدهیم که اپل اعلام کرده است که پشتیبانی از چندوظیفه گی به حدی که کاربران حرفه ای انتظار دارند ، جدی نیست. این قابلیت بیشتر نوعی سوییچ سریع بین نرم افزار هاست تا پشتیبانی از چندوظیفه گی.

برای شروع Task Switcher بر روی کلید سخت افزاری Home کلیک دوگانه می کنیم(که پیش از این بعنوان میانبری برای دسترسی به لیست مخاطبین مورد علاقه مورد استفاده قرار می گرفت).در پایین صفحه نمایش ، سطری از آیکن ها که نرم افزارهای در حال اجرا را نمایش می دهند و به طرفین قابل پیمایش هستند ، به نمایش در می آید. می توانید با کلیک بر روی آیکنی خاص و نگهداشتن دست تان نرم افزار مربوطه را ببندید.

 

 

ایده اپل در مورد چندوظیفه گی اجازه اجرای در پس زمینه را به نرم افزارها نمی دهد اما به جای این کار می توانید آن ها را متوقف کرده و در مرتبه بعد ، از همان قسمتی که آن ها را متوقف نموده اید به آن ها ادامه دهید. البته چند استثنا هم در این زمینه وجود دارد ،همانند iPod و Pandora ، که می توانند در پس زمینه هم در حال اجرا باقی بمانند.

بنابراین نرم افزارهایی که در حال توقف هستند ، در پس زمینه هم اجرا نمی شوند و به این روش می توانید تا 30 نرم افزار را در Task Switcher به صورت فعال در اختیار داشته باشید.

جنبه مثبت ماجرا این است که می توانید به آسانی اجرای این نرم افزارها را از جایی که متوقف شده اند ، از سر بگیرید. برای انجام این کار نیازی به زمان اضافی جهت بارگذاری نرم افزار نیست.

تنها نقص عمده این روش آن است که نمی توانید اغلب نرم افزارها را برای اجرا ، در پس زمینه قرار دهید و سپس به آن ها بازگردید. اگر آنقدر خوش شانس نباشید که نرم افزار مورد نظرتان بتواند در پس زمینه اجرا شود(همانند Pandora) ، نرم افزار شما پس از انجام این کار به حالت معلق خواهد رفت.

به خاطر داشته باشید که تمامی نرم افزار ها از قابلیت چندوظیفه گی برخوردار نیستند . اگر بازی ای را به حالت minimize در آورید که با این قابلیت سازگار نیست ، هنگام مراجعه مجدد، این بازی از ابتدا به اجرا در خواهد آمد.

همانطور که اشاره شد ، Task Switcher لیستی قابل پیمایش از آیکن هاست اما اگر به سمت راست این لیست پیمایش کنید کنترل های سریع iPod و میانبر های آن به همراه سوییچی برای فعال و غیرفعال کردن شتاب سنج در دسترس شما قرار خواهند گرفت .همانطور که پیداست گزینه آخر چرخش خودکار صفحه را فعال یا غیرفعال می کند.

 

 

علیرغم اینکه بالاخره در iPhone 4 و 3GS از چندوظیفه گی پشتیبانی شد ، سرویس انتقال یادآورها به پس زمینه همچنان در دسترس است. این سرویس با تغییر آیکن خود، شما را از رویدادهای جدیدی در نرم افزارهایی (همانند IM) که از آن پشتیبانی می کنند مطلع می کند. در همین زمان ، این سرویس می تواند آنلاین بودن شما را هم شبیه سازی نماید.

 

عکس پس زمینه صفحه اصلی

 

اپــل سرانجام کاری را صورت داد که مدت ها پیش از این باید آن را به انجام می رساند. بله می دانیم که بوسیله چند نرم افزار این کار قابل انجام بود اما عرضه آن به صورت رسمی هم جذابیت های خاص خودش را دارد.

 

 

27 عکس پس زمینه از پیش تعیین شده در این گوشی تعبیه شده است که می توانید آن ها را هم در صفحه قفل و هم در صفحه اصلی قرار دهید.حداقل نیمی از آن ها بسیاز زیبا و رنگارنگ هستند.

 

 

پیمایش صفحه اصلی بسیار روان است و انیمیشن ها هم بسیار خوب به نظر می آیند. می توانید از تصویری دلخواه هم برای این مورد استفاده نمایید.گزینه های انتقال و تغییر اندازه تصاویر هم در این قسمت در دسترس هستند.

 

 

جستجوی پیشرفته Spotlight

 

موتور جستجوی سیستمی Spotlight هم به روز شده است ، این بخش اکنون میانبرهایی به مکان های مربوطه از قبیل پیام ها ، ایمیل ، Safari ، یادداشت ها و... دارد. هر کدام از کلمات ناشناس با زیر خط قرمز رنگی مشخص می شوند و با کلیک بر روی آن ها گزینه های پیشنهادی به نمایش در می آیند.

 

 

تصحیح خودکار هم هنوز در دسترس است و همانند نسخه های پیشین این سیستم عامل به خوبی کار می کند.

تمامی قابلیت های پیشین هم همچنان عرضه شده اند.

همانند Quick Reminder ، گزینه های Cut ، Copy ، Paste ، undo و redo هم مثل نسخه های قبلی این سیستم عامل قابل دستیابی هستند.

Apple iPhone 4 از دو قابلیت Voice Control و قطب نمای مغناطیسی که برای بار نخست در iPhone 3GS عرضه شدند نیز برخوردار است.

فرمان های صوتی که بوسیله نرم افزار Voice Control در دسترس هستند ، از دستورات زیادی چون

شماره گیری ، پخش آهنگ ، پخش تصادفی آهنگ ها و Genius Support برای پخش آهنگ های مشابه پشتیبانی می کند. iPhone 4 با مجموعه گسترده ای از فرمان های صوتی عرضه می شود.

نرم افزار Voice Control با فشردن طولانی مدت کلید Home اجرا می شود و از رابط بسیار ساده ای برخوردار است.

 

 

قطب نما هم در Google Maps و هم در سایر نقشه ها در دسترس است اما نرم افزار خاص مربوط به خود را هم دارد که مختصات دقیق GPS را نمایش می دهد و به شما اجازه می دهد بین شمال حقیقی و شمال مغناطیسی یکی را برگزینید.

این نرم افزار خیلی بی دقت به نظر می رسد و اغلب اوقات نمی تواند به خوبی کار کند. در Google Maps ، قطب نما به خوبی کار کرده و نقشه ها را هم به خوبی می چرخاند.

 

نگاهی کامل بر |IPHONE 4|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |IPHONE 4S|


مشخصات فنی
  • پردازنده
    Apple A5
  • ابعاد
    9.3 × 58.6 × 115.2 میلیمتر
  • ویژگی ها
    - Scratch-resistant glass back panel
  • رنگ
    مشکی، سفید
  • سیمکارت
    میکرو سیم
  • GPU
    PowerVR SGX543MP2
  • وزن
    140 گرم
  • CPU
    Dual-core 1 GHz Cortex-A9
  • رزولوشن
    640 × 960 پیکسل (~330 تراکم پیکسلی در هر اینچ)
  • نوع
    LED-backlit IPS LCD، لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
  • محافظت
    Corning Gorilla Glass، مقاوم در برابر اثر انگشت
  • اندازه
    3.5 اینچ (~54.0% نسبت صفحه نمایش به بدنه)
  • مولتی تاچ
    دارد
  • سیستم عامل
    iOS 5، upgradable to iOS 8.4
  • درگاه حافظه
    ندارد
  • حافظه داخلی
    8/16/32/64 گیگابایت
  • حافظه RAM
    512 مگابایت
  • Internal
    8/16/32/64 گیگابایت، 512 مگابایت RAM
  • اندازه تصویر
    3264 × 2448 پیکسل
  • کیفیت فیلمبرداری
    فیلم برداری 1080p با سرعت 30، check quality فریم در ثانیه
  • رزولوشن
    8 مگاپیکسل
  • دوربین دوم
    VGA، 480p@30fps، videocalling over Wi-Fi and 3G
  • امکانات
    1/3.2 sensor size، 1.4 µm pixel size، geo-tagging، فوکوس لمسی، تشخیص چهره، پانوراما، HDR photo
  • USB
    v2.0
  • بلوتوث
    v4.0، A2DP، LE
  • وایرلس
    Wi-Fi 802.11 b/g/n، hotspot
  • رادیو
    ندارد
  • GPS
    A-GPS، GLONASS
  • زمان آماده به کار
    تا 200 ساعت (2G) / تا 200 ساعت (3G)
  • زمان مکالمه
    تا 14 ساعت (2G) / تا 8 ساعت (3G)
  • باتری
    داخلی Li-Po 1432 میلی آمپر (5.3 Wh)
  • زمان پخش موسیقی
    تا 40 ساعت
  • جاوا
    ندارد
  • ارسال پیام
    iMessage، SMS (threaded view)، MMS، Email، Push Email
  • سایر
    - حذف نویز صدا با کمک میکروفن جداگانه
    - دستیار صوتی Siri
    - سرویس ابری iCloud
    - TV-out
    - نقشه
    - نمایش دهنده و ویرایش کننده فایل های صوتی و تصویری
    - Organizer
    - نمایش دهنده مستندات
    - نمایش دهنده و ویرایش کننده تصاویر
    - فرامین صوتی/شماره گیر صوتی/command
    - کیبورد مجهز به پیش بینی لغات
  • حسگر
    شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطب نما
  • تکنولوژی مرورگر
    HTML5 (Safari)
  • جک 3.5 میلیمتری
    دارد
  • بلندگو
    دارد
  • انواع زنگ
    Vibration، proprietary ringtones
  • GPRS
    دارد
  • 2G bands
    CDMA 800 / 1900
  • تکنولوژی
    GSM / CDMA / HSPA / EVDO
  • سرعت
    HSPA 14.4/5.76 Mbps
  • 3G bands
    CDMA2000 1xEV-DO
  • EDGE
    دارد
  • تاریخ معرفی
    2011، October
 
 

مقدمه

آخرین چیزی که به آن نیاز دارید ، دقیقا گوشی تلفن همراهی با ظاهری زیبا چون گوشی شماست.اما شاید خاتمه دادن به آن زود باشد،شما با هم عالی به نظر می رسید، شما و iPhone 4 تان.درواقع هنوز هم واقعا به هم می آیید.

کاربران iPhone 4S ، این صحبت میان شما و سخنگوی رسمی گوشی تان یعنی Siri است. کاربران iPhone 4 ، این صحبت میان شما و صدای ناطق گوشی تان یعنی Siri است.می دانم هم Siri و هم ضمیر ناخودآگاه تان شما را به سوی آیفون بعدی سوق می دهد.نمی گویم به آن گوش نکنید فقط کمی منتظر باشید. شاید این بررسی بتواند به شما کمک کند.

اما اجازه دهید بازگردیم و از نقطه صفر شروع کنیم.هر سال آیفون جدید استانداردهای جدیدی را برای صنعت گوشی های تلفن همراه با خود به ارمغان می آورد.در واقع گاهی این ارتقا نصفه و نیمه و گهگاه در مواقعی خاص ارتقایی کامل به شمار می آید.iPhone 4 یکی از این رویدادهای خاص بود و حالا iPhone 4S همان ارتقای نصفه و نیمه یا نقطه میانی است.احتمالا هیچ چیز خاصی در مورد آن وجود ندارد.حداقل تا جایی که از ظاهر گوشی بر می آید، چنین است.

اما منظور ما کاملا این نبود.iPhone 4S یکی از زیباترین گوشی های هوشمندی است که تا به حال دیده ایم.اینکه چیز جدیدی در طراحی ظاهری گوشی وجود ندارد به معنای این نیست که از نظر امکانات هم تغییری در آن ایجاد نشده ست.iOS 5 تنها نیمی از کل ماجراست.

آیفون بالاخره به جمع دو هسته ای ها پیوست و گرافیک آن هم با ارتقایی جدی روبرو شد.در بخش عکاسی نیز گوشی ارتقای فوق العاده ای داشت ، اکنون آیفون به یک دوربین هشت مگاپیکسلی فوق العاده با امکان ضبط ویدیویی Full HD مجهز است.و از همه مهم تر اینکه اپل با Siri تشخیص صدا را به سطحی جدید ارتقا داده است.با این همه iPhone 4S کاملا متحول شده است.ابزاری جدید که ماه ها برای توسعه آن زمان صرف شده است.

ویژگی های کلیدی

- سیستم عامل iOS 5 به همراه یکپارچگی با iCloud

- پشتیبانی چهاربانده از GSM و سه بانده از 3G با HSDPA با سرعت 14.4 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 5.76 مگابیت بر ثانیه

- پشتیبانی دو بانده از CDMA و CDMA2000 1xEV-DO

- صفحه نمایش لمسی خازنی TFT IPS با نور پس زمینه LED و قطر 3.5 اینچی ،قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و پشتیبانی از رزولوشن 640 x 960 پیکسل

- سطح ضد خش جلو و پشت گوشی و مجهز بودن به پوشش ضد لک

- پردازنده دو هسته ای یک گیگاهرتزی ARM Cortex A9 ، شتاب دهنده گرافیکی PowerVR SGX543MP2 و تراشه یکپارچه Apple A5

- 512 مگابایت RAM

- قابلیت تشخیص فرمان های صوتی ، دستیار مجازی Siri

- دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس خودکار ، فلاش LED و فوکوس لمسی

- ضبط ویدیویی 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه

- پشتیبانی از Wi-Fi 802.11 b/g/n، قابلیت استفاده از گوشی به عنوان Access Point

- مجهز بودن به گیرنده GPS با پشتیبانی از عملکرد AGPS ، قطب نمای دیجیتال

- حافظه داخلی 16/32/64 گیگابایتی

- سنسور شتاب سنج ، مجاورت و سنسور سه محوره Gyro

- الگوریتم خنثی سازی نویز صدا به همراه میکروفن اختصاصی ثانویه

- سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد، بلوتوث استریو v4.0

- کیفیت خروجی صدای عالی

- ضخامت بسیار کم گوشی (تنها 9.3 میلی متر)

- دوربین ثانویه جهت برقراری تماس های ویدیویی بارزولوشن VGA

- فروشگاه نرم افزاری غنی AppStore

- طراحی جدید آنتن و دریافت بهتر سیگنال ها در نواحی با آنتن دهی ضعیف

نقاط ضعف اصلی

- تنها از microSIM Card پشتیبانی می شود

- عدم پشتیبانی از فلش در مرورگر وب

- نبود قابلیت چندوظیفه گی در مورد تمامی نرم افزارها

- تماس های تصویری FaceTime تنها از طریق Wi-Fi قابل استفاده هستند

- عدم امکان انتقال فایل از طریق بلوتوث و عدم وجود حالت Mass Storage در حین اتصال به کامپیوتر

- نبود رادیو اف ام

- نبود اسپیکرهای استریو

- تعبیه نشدن اسلات کارت حافظه microSD

- عدم پشتیبانی از قابلیت شماره گیری هوشمند

- وابستگی بسیار زیاد به iTunes جهت بار گذاری فایل های مالتی مدیا

- عدم امکان تعویض باتری توسط کاربر

Siri در مرحله آزمایشی است و سرویس های مربوط به مکان یابی هم در خارج از آمریکا در دسترس نیست

از سوی دیگر ، این گوشی همان گوشی ای است که پیش از این دیده اید.احتمالا گوشی الان در جیب تان است و لیست نقاط ضعف و قوت گوشی هم برایتان آشنا به نظر می رسد، اینطور نیست؟مطمئنم به این نکته توجه کرده اید.آخرین چیزی که اپل به آن نیاز داشت طراحی جدید آنتن ها بود که حالا این کار هم انجام شده است.

شاید آنها به صراحت به این مشکل در آیفون قبلی اشاره نکرده باشند ، اما مشخصا به کاربران شان احترام گذاشته و حالا امکانات جدیدی برای آن ها تعبیه کرده اند.چیزهایی چون پردازنده دو هسته ای و شتاب دهنده گرافیکی ، iOS 5 و یکپارچکی با iCloud ، دوربین جدید و Siri همه و همه نیازمندی های دنیای دیجیتال جدید هستند.

iPhone 4S اینجاست و برای بررسی همیشگی سخت افزاری ما آماده شده است.در قسمت بعد هم همراه ما باشید تا شما را با نگاهی اجمالی با آیفون جدید آشنا کنیم.کمی صبر کنید ، شاید همه چیز به آن شکلی که تصور می کنید ، نباشد.

محتویات جعبه Apple iPhone 4s :هیچ چیز شگفت انگیزی وجود ندارد

آیفون جدید در جعبه ای کوچک عرضه می شود که لوازم زیادی را هم در خود جای نداده است. جعبه تنها اندکی از خود گوشی بزرگتر است و طبیعتا جای کمی هم برای لوازم جانبی در کنار آن تدارک دیده شده است.شارژر، کابل USB و همان هدست هایی که در کنار نسخه های 3GS و 4 دیده بودیم ، در اینجا هم به چشم می خورند.

در میان کتابچه ها (بروشور iPhone 4s و کتابچه راهنما) با ابزاری برای خارج کردن سیم کارت و دو عدد برچسب اپــل مواجه می شویم. این ها تمام لوازمی هستند که در درون این جعبه قرار گرفته اند .

تصور می کردیم مبدل microUSB که قرار بود در کنار نسخه اروپایی گوشی عرضه شود را در حعبه بیابیم اما متاسفانه از ان هم اثری نبود. نمی دانم کمیسیون EU (هسته اجرایی اتحادیه اروپا)در این مورد چه چیزی برای گفتن خواهند داشت.

نمای 360 درجه Apple iPhone 4s

گوشی همچون همنامان پیشین خود ابعادی معادل 115.2 x 58.6 x 9.3 میلی متر دارد و یکی از زیباترین گوشی های هوشمندی است که تا به حال دیده ایم. iPhone 4s هم به شدت باریک است و وزن آن هم تنها سه گرم نسبت به iPhone 4 افزایش یافته است.

صفحه نمایش Retina

احتمالا بهترین صفحه نمایش سال 2010 را باید به آیفون 4 نسبت داد. البته Super AMOLED ها و ClearBlack ها هم چیزهایی برای گفتن داشتند اما صفحه نمایش IPS Retina با بهره گیری از نور پس زمینه LED وبالاترین رزولوشن موجود یعنی 960 x 640 پیکسل نسبت به آن ها چشم گیرتر بود.

یک سال بعد صفحه نمایش های Super AMOLED به دنیای HD پا نهادند و در Samsung Galaxy Nexus ما اولین صفحه نمایش HD دنیای تلفن های همراه را خواهیم دید.مسلما این صفحه نمایش بهترین صفحه نمایش موجود است و iPhone 5 سعی در دست یافتن به آن خواهد داشت اما صفحه نمایش Retina هنوز هم جزو صفحه نمایش های برتر بازار است.

اگر به دنبال فاکتورهایی برای ارتقای گوشی تان از iPhone 4 به این گوشی هستید ، بهتر است صفحه نمایش را از این لیست خارج کنید. اما اگر صادق باشیم ، صفحه نمایش های اندکی را خواهید یافت که از نظر شفافیت ، رنگ های زنده ، عمق بالا، خوانایی فوق العاده در برابر تابش نور آفتاب و زوایای دید با Retina برابری کنند.

در اینجا نتایج آزمون روشنایی Retina را مشاهده می کنید.

قابلیت های تلفنی

عناصر و مواد جدیدی که در iPhone 4 به کار گرفته شده اند ، در حفظ وزن آن تاثیر بسزایی داشته اند. یک نوار استیل گوشی را از بالا تا پایین احاطه کرده و شیشه ای ضد خش هم جلو و هم پشت گوشی را پوشانده است. کناره پشتی منحنی وار که نشان اپــل بر روی آن خود نمایی می کرد هم دیگر دیده نمی شود. شاید این امر بیشتر به ضرر کاربران باشد تا شکل ظاهری گوشی . iPhone 4 بسیار عالی به نظر می رسد اما استفاده از آن به اندازه گوشی های قبلی آسان نیست و خیلی مطمئن در دست جای نمی گیرد. این گوشی نسبت به دو گوشی قبلی برای در دست گرفتن کمی لغزنده و بی ثبات تر شده است .

طراحی

شاید اپل ریسک بزرگی در مورد صورت ندادن هیچ تغییری در صفحه نمایش Retina کرده باشد ، اما هم شما و هم آن ها باید نگران مسائل بزرگتری باشند.بهبود صفحه نمایش تنها یک بازی اعداد است .اگر هیچ چیز خوب پیش نرود در انتها می توان رزولوشن را افزایش داد. اما در مورد مسئله محسوس تری چون ظاهر و شخصیت گوشی چه فکر می کنید.آن ها برای طراحی iPhone 5 در چالش بزرگی قرار خواهند داشت.

و اگر همه این ها اشتباه باشد ، تصور می کنم تکرار جادوی iPhone 4 اگر محال نباشد ، نزدیک به غیرممکن است.اما بگذارید ببینیم اپل چه چیزی برای نشان دادن به ما دارد.

بیشتر از یکسال از عرضه iPhone 4 می گذرد و هنوز هم مقاومت کردن در برابر آن اصلا آسان نیست.یکی از ساده ترین طراحی هایی که در عین حال زیبا به نظر می رسد.البته در آن سوی ماجرا کار با گوشی کمی مشکل بود و باید در ابتدا دقت بسیاری به خرج می دادید.بافت نهایی گوشی به کاربران اجازه نمی داد که آن را به صورت مطمئنی در دست بگیرند.طراحی مشکل بزرگی داشت ، و اگر خوش بینانه به این قضیه بنگریم باید بگویم اختلالات آنتن دهی گوشی شرم آور بودند.خبر خوب این است که این مشکل کاملا رفع شده است.

و در پایان باید بگویم که iPhone 4S از نظر زیبایی هیچ کم و کاستی ندارد.پانزده ما از عرضه نسخه پیشین گوشی گذشته است اما تنها چند گوشی توانسته اند به آن نزدیک شوند.

بهتر است به اصل ماجرا بازگردیم و اوضاع را از نظر کاربردی بررسی کنیم.با اینکه گوشی از همان طراحی قدیمی استفاده می کند اما نمی توانید از برخی از لوازم جانبی iPhone 4 به همراه این گوشی استفاده کنید.کلید Mute را می توان دلیل آن دانست که نسبت به iPhone 4 فرو رفتگی بیشتری دارد اما در مقایسه با نسخه Verizon گوشی تفاوتی در آن دیده نمی شود.

اجازه دهید نگاهی عمیق تر به iPhone 4S داشته باشیم؛ هیچ چیز شگفت انگیزی در نمای جلویی گوشی دیده نمی شود.دوربین ثانویه VGA گوشی و گوشی مخصوص خروجی صدای مخاطب در بالای صفحه نمایش و در کنار سنسور های محدودکننده نور و مجاورت قرار گرفته اند. کلید Home نیز در پایین صفحه نمایش جای گرفته است و همچنان وظیفه بستن نرم افزار ها و باز کردن نوار مخصوص چندوظیفه گی بر عهده آن نهاده شده است.این کلید حالا برای اجرای Siri هم به کار گرفته می شود.

در کناره سمت چپ Apple iPhone 4s سوییچی برای تغییر حالت بین حالت سکوت و زنگ قرار داده شده است و کنترل های تنظیم صدا هم در این بخش جای گرفته اند. این قسمت هم نسبت به سایر نسخه ها تغییر نموده و این بار کلیدهای تنظیم صدا به شکل دو کلید گرد و مجزا تعبیه شده اند.کلید افزایش صدا در iOS 5 بعنوان کلید شاتر نیز عمل می کند.این قسمت آیفون جدید مهم ترین دلیلی است که سبب می شود نتوانید از تمامی لوازم جانبی پیشین تان به همراه آن استفاده نمایید .کلید Mute به همراه کلید های تنظیم صدا حالا چند میلیمتری به پایین تر انتقال یافته اند.تصور می کنم طراحی جدید آنتن ها نیز در این موضوع بی تاثیر نبوده است.

در کناره سمت راست اسلات میکرو سیم کارت قرار گرفته است. برای خارج کردن سیم کارت از جای خود باید از ابزار خاصی که به این منظور در جعبه گوشی جای داده شده است یا حتی یک سوزن استفاده کنید.

در کناره بالایی کلید Sleep/Wake و سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد به چشم می خورند. در کنار سوکت صوتی، میکروفن دیگری قرار داده شده است که برای خنثی سازی نویزها در حین مکالمات به کار برده می شود.

کناره پایینی گوشی یادآور آیفون های قبلی است. در این قسمت پورت اختصاصی مخصوص کابل USB /شارژر و پایه رومیزی به همراه دهنی و همین طور اسپیکر کوچک گوشی دیده می شوند. خبری از اسپیکرهای استریو نیست.

کناره پشتی صیقلی گوشی لنز دوربین هشت مگاپیکسلی را در خود جای داده است که از قابلیت فوکوس خودکار هم بهره می برد. فلاش LED هم در کنار لنز دوربین دیده می شود. مثل همیشه باتری گوشی قابلیت تعویض توسط کاربر را ندارد و هیچ اسلاتی هم برای افزایش حافظه ذخیره سازی در اختیار کاربر قرار نمی گیرد. آیفون جدید از یک باتری 1430 میلی آمپری از نوع Li-Po برخوردار است.

آخرین نکته ای که باید به آن اشاره کنم ، طراحی جدید آنتن هاست.اپل از طراحی iphone 4 درس گرفت و حالا با اینکه طراحی iPhone 4S با آن یکسان است ، اما برای مقابله با اختلالات آنتن دهی ؛ این بار دو آنتن در آن تعبیه شده است.منظور ما آنتن های دوگانه GSM/CDMA نیست . دو آنتن مجزا در گوشی تعبیه شده است و هر یک از آن دو هم از هر دو استاندارد پشتیبانی می کنند.

گوشی به آسانی و حتی در میانه یک مکالمه هم به آسانی می تواند میان این دو آنتن سوییچ کند.و بنابراین اگر یکی از آنتن ها مسدود شود ، آنتن دیگر کار آن را به عهده خواهد گرفت.و بنابراین با iPhone 4S به هیچ مشکلی در این مورد برنخواهید خورد.

متاسفانه مقدار SAR در نسخه جدید آیفون بالاتر رفته است و به مقدار دو برابر رسیده است.با این حال این مقدار هنوز هم در محدوده استانداردها می گنجد.

کار با iPhone 4S

آنچه مشخص است این است که iOS 5 در عرضه امکانات جدید خساست به خرج نداده است.این گوشی زیبا نسبت به پیش بهتر و سریعتر شده است.با سرعتی دو برابر ، که واقعا خارق العاده است ، iPhone 4S با کندی بیگانه است و حالا هر زمان که نیاز باشد می توانید از ظرفیت پردازشی بالاتر آن هم استفاده کنید.و در آخر اینکه بالاخره آیفون هم به سرزمین هشت مگاپیکسلی ها و Full HD گام نهاد.گوشی هوشمندی خارق العاده که دوربینی بسیار عالی دارد، اجازه دهید بیش از این آن را منتظر نگذاریم.

iOS 5.0 در iPhone 4S

ما یک بررسی تخصصی مشروح از iOS 5 را که در iPhone 4 مورد آزمون قرار گرفته بود ،پیشتر در سایت منتشر کردیم . در iPhone 4S تفاوت چندان زیادی با آن وجود ندارد و تنها باید دو امکانی را که در iPhone 4 کار نمی کردند ، بزرگترین تمایز این بخش دانست.یکی از آن ها دستیار مجازی Siri است و دیگری امکان دیکته کردن به گوشی است. تقریبا در سرتاسر رابط کاربری به جای تایپ متون می توانید از قابلیت تشخیص صدای گوشی برای درج متن استفاده نمایید.این ها ویژگی های اختصاصی iPhone 4S در بخش نرم افزاری هستند.و در صورتی که بررسی تخصصی iOS 5 را نخوانده باشید ، این بررسی تمامی چیزهایی را که باید در مورد این سیستم عامل بدانید را تحت پوشش قرار خواهد داد.

سادگی فلسفه وجودی iOS است .صفحه اصلی به همراه منوی اصلی مسطح تنها چیزهایی هستند که در اختیار شما قرار می گیرند و هیچ چیز پیچیده ای در میان آن ها دیده نمی شود.منوی Setting تنها منویی است که در آن می توان زیرمنوها را نیز مشاهده نمود.در کل روش تعامل با گوشی با روشی که چندین سال پیش و در کار با نخستین آیفون تجربه کردید ، تفاوت زیادی نکرده است.و هنوز هم می توانیم این گوشی را بنیان گذار استانداردها در رابط های لمسی بدانیم.

و این نقطه آغاز iOS 5 است اما اجازه دهید ببینیم بلند پروازی های این سیستم عامل تا کجا ادامه می یابد.اپل می گوید بیش از 200 قابلیت جدید در دل نسخه جدید iOS قرار گرفته است.ما زحمت شمارش آن ها را به خودمان ندادیم اما حداقل 40 قابلیت بسیار جذاب و مفید در آن دیده می شود.

در کل تغییر آنچنانی در ظاهر رابط به چشم نمی خورد.از نظر بصری ، تنها چیز جدیدی که توجه شما را به خود جلب خواهد کرد ، شکل جدید میانبرهایی است که برای فعال و غیرفعال کردن کنترل هایی چون Wi-Fi به کار می روند و اکنون به جای اشکال چهارگوش پیشین به شکل دایره ای درآمده اند.

بهتر است مستقیما به سراغ یکی از مهم ترین نوآوریهای صورت گرفته برویم،ios 5 رویکرد جدیدی را در قبال یادآورها در پیش گرفته است.

اکنون یادآورها هم در صفحه اصلی و هم در صفحه قفل گوشی برای کاربران به نمایش در می آید و ناحیه ای با عنوان مرکز یادآورها مشابه آنچه در آندروید دیده بودیم ، هم در ios به وجود آمده است. می توانید نوع رفتار یادآور هر نرم افزار را تنظیم نمایید. می توان امکان نمایش در صفحه قفل، نمایش در مرکز یادآورها،نمایش آیکون مخصوص، تعداد آیتم های به نمایش در آمده و نوع هشدار را بنا به سلیقه شخصی تنظیم نمود.

Ios اکنون منعطف تر از هر زمان دیگری است!

یادآورها در صفحه قفل گوشی تنها تا زمانی که قفل آن را باز نکرده اید به نمایش در می آیند.با قفل کردن مجدد صفحه گوشی، حتی اگر نگاهی به رویدادهای جدید نیانداخته باشید ، دیگری اثری از آن ها در صفحه قفل مشاهده نخواهید کرد.

برای دستیابی به یک رویداد از صفحه قفل گوشی تنها کافیست همانند حرکتی که برای باز کردن قفل گوشی انجام می دادید، آیکون نمایش داده شده را از سمت چپ به راست بکشید.

یادآورها در صفحه اصلی یا هر یک از نرم افزارهای دیگر می توانند به دو شکل بنــر یا پنجره ای بازشو به نمایش در آیند.

بنر در بالای صفحه به نمایش در آمده و پس از چند ثانیه ناپدید می گردد. اگر بر روی آن ضربه بزنید به نرم افزار مرتبط هدایت خواهید شد.در روش دیگر نیز پنجره ای بر روی صفحه پدیدار شده و دو گزینه View یا Dismiss را نمایش می دهد.

و در آخر مرکز یادآروها دقیقا همانند ناحیه یادآورها در آندروید کار می کند.در هر قسمتی از رابط که باشید به این بخش دسترسی خواهید داشت.برای مثال اگر در نرم افزار یا بازی ای باشید و دست تان تصادفا بر روی این قسمت کشیده شود، این ناحیه به یکباره نمایان نخواهد شد ، بلکه ios دستگیره ای را به شما نمایش می دهد تا در صورتی که واقعا به مرکز یادآورها نیاز دارید، با استفاده از این دستگیره به آن دسترسی پیدا کنید.با این کار نرم افزار یا بازی شما در همان حالت متوقف شده و بعدا می توانید کارتان را پی بگیرید.

مرکز یادآورها تمامی هشدارهای جاری شما را هم نمایش می دهد.میتوانید از طریق Notification Setting به فعال یا غیرفعال کردن و سازمان دهی هشدارهای تان بپردازید.

مرکز یادآورها از ویجت ها هم پشتیبانی می کند،در حال حاضر تنها دو ویجت Weather و Stocks در دسترس هستند.

اپل امکان استفاده از دیکشنری را در تمامی نرم افزارهای پیش فرض ios چون Safari ، mail ، Notes و... فراهم کرده است.اگر بر روی کلمه ای کلیک کرده و دست تان را بر روی آن نگاه دارید، به دیکشنری تعبیه شده در ios هدایت می شوید و معنی کلمه در اختیارتان قرار می گیرد.

دیکشنری یک نرم افزار جداگانه ای نیست و تنها هنگامی که کلمه ای را انتخاب کنید ، به کار می افتد.سه نکته دیگر در مورد رابط کاربری وجود دارد که اشاره به آن ها خالی از لطف نیست. نخست باید به میانبر تعبیه شده برای دسترسی به دوربین در صفحه قفل گوشی اشاره کرد ، می توانید به همان روشی که به کنترل های پخش کننده موسیقی یعنی با استفاده از ضربات دوگانه دسترسی پیدا می کنید ، به آن ها هم دست یابید.کلید دوربین در کنار لغزنده مخصوص باز کردن قفل گوشی ظاهر شده و با ضربه زدن به آن می توانید به دوربین دسترسی پیدا کنید.

نرم افزار Newsstand هم به شکل یک پوشه در صفحه اصلی ظاهر می شود. تمامی مجلاتی که از طریق App Store اشتراک آن ها را خریداری کرده اید ، در این قسمت نمایش داده خواهند شد.

مثل همیشه ، این بخش را با نگاهی به عملکرد گوشی خاتمه می دهیم، هر چند به احتمال زیاد پیش از خواندن این بررسی ، مقایسه های iPhone 4S و iPhone 4 را مشاهده کرده اید.به هر حال ، نسخه جدید آیفون در تمامی جنبه ها حدود دو برابر سریعتر از نسخه پیشین آن عمل کرده(در مقایسه سرعت پردازنده ها) و از نظر عملکرد گوشی در زمینه گرافیک سه بعدی نیز حدود هفت برابر از آن بهتر است.

نتایج آزمون های ارزیابی عملکرد گوشی در اینجا قابل مشاهده است:

دفترچه تلفن ، همان ظاهر قدیمی با قابلیت های جدید Related People و امکان سفارشی سازی صداهای هشدارها

دفترچه تلفن تقریبا بدون تغییر باقی مانده است و هنوز هم در شماره گیر از قابلیت شماره گیری هوشمند خبری نیست(برای این کار می توانید از جستجوی سراسری Spotlight استفاده کنید).استفاده از این نرم افزار هنوز هم مثل همیشه آسان است.

یکی از امکانات جدید تعبیه شدن گزینه Related People در دفترچه تلفن است. بر خلاف نسخه آزمایش ios 5 که به شما اجازه می داد برچسب هایی چون پدر، مادر ، برادر، خواهر، فرزند، همسر، شریک، دستیار ،مدیر و ... را به مخاطبین بیافزایید، نسخه نهایی سیستم عامل تنها سه برچسب همسر،دستیار و مدیر را برای مخاطبینی چون مخاطبین google که به صورت محلی در گوشی تعریف نشده اند، در اختیار شما قرار می دهد.

یک پروفایل اجتماعی جدید نیز در گوشی تعبیه شده است که می توانید از آن برای ذخیره نام های حساب های کاربری Twitter ، faceBook ، Flicker ، Linkdln و Myspace استفاده کنید.

در صورتی که آهنگ های پیش فرض آیفون را دوست ندارید ، باید خوشحال باشید.یکی دیگر از تغییرات ios در بخش قابلیت های تلفنی این است که بالاخره می توانید هشدارهای صوتی ایمیل ها ، صندوق صوتی، تقویم و زنگ هشدارها را تغییر داده و آن ها را سفارشی سازی کنید.اگر آهنگ های عرضه شده را نمی پسندید و نمی دانید که چگونه خودتان به ایجاد زنگ های اختصاصی بپردازید ، می توانید از گزینه Buy More Tones از منوی تنظیمات صوتی بهره بگیرید. با این کار به فروشگاه iTunes Tones Store هدایت شده و می توانید هر آنچه را که دوست دارید، خریداری نمایید. این کار بسیار آسان است.

قابلیت جدیدی نیز به FaceTime افزوده شده است ، اگر اپراتورشما از faceTime پشتیبانی نمی کند ، می توانید با استفاده از آدرس ایمیل تان به جای شناسه کاربری آن را فعال نمایید.اگر فعالسازی نرم افزار با شماره تلفن به صورت موفقیت آمیزی خاتمه نیابد ، این کار به صورت خودکار انجام خواهد شد.

قابلیت های تلفنی،اسپیکرهای بهتر، عدم اختلال در آنتن دهی و پشتیبانی از CDMA

نخستین نکته اینکه دیگر از مشکل رایج آیفون های سال 2010 در از دست دادن سیگنال ها خبری نیست.استفاده از آنتن های دوگانه سبب شده است که این مشکل کاملا از میان برداشته شود.گوشی به خوبی میان این دو آنتن در مواقع نیاز سوییچ می کند و بنابراین با از دست رفتن توانایی یک آنتن ، آنتن دیگر مسئولیت آن را بر عهده می گیرد.

اکنون به هر طریقی که بخواهید می توانید گوشی را در دست بگیرید و در کل هم دریافت سیگنال ها در آیفون جدید با بهبود قابل توجهی روبرو بوده است.ما گوشی را در نواحی با آنتن دهی ضعیف آزمودیم ، با اینکه در این نواحی iPhone 4 اصلا توانایی دریافت سیگنال ها را نداشت اما iPhone 4S سه تا چهار خط آنتن داشت.با توجه به این نکته ما هیچ تماسی را از دست ندادیم.

البته باید توجه داشته باشید که مقدار SAR در آیفون جدید دو برابر همین مقدار در آیفون های پیشین است اما با اینحال از سطح ایمن تجاوز نمی کند.گمان می کنم این بهایی است که باید برای آنتن دهی فوق العاده گوشی پرداخت.

احتمالا شنیده اید که iPhone 4S با پشتیبانی از GSM و CDMA در سرتاسر دنیا قابل استفاده خواهد بود.البته این جمله کاملا هم درست نیست. CDMA تنها در گوشی هایی که برای شبکه های CDMA طراحی شده اند در دسترس خواهد بود.اگر شما آیفون تان را به همراه یک سیم کارت GSM تهیه کنید ، این گوشی از CDMA پشتیبانی نخواهد کرد.

با اینکه بهبود عمده ای در این بخش دیده نمی شود اما گوشی در آزمون بلندی صدا هم از iPhone 4 بهتر عمل کرد ،گوشی موفق به کسب امتیاز متوسط در آزمون همیشگی ما شد در حالی که iPhone 4 امتیازی کمتر از آن را بدست آورد.نتایج گوشی در این آزمون به آنچه که از iPad 2 در این بخش دیدیم شبیه است و همین سبب می شود تصور کنیم هر دوی این محصولات از اسپیکرهای مشابه استفاده می کنند.

به هر حال با اینکه iPhone 4 و iPhone 4S هر دو در آزمون های نویز و موسیقی/صدا امتیازات یکسانی به دست آوردند اما 4S صدای بهتر و عمیق تری را از خود نشان می دهد.در تست آهنگ های زنگ نیز گوشی بهبودی هشت دسی بلی را نشان می دهد.

امکان برقراری تماس های تصویری از طریق Wi-Fi نیز بر روی iPhone 4S فعال است.iPhone 4 ، iPad 2 ، نسل جدید Mac ها و همین طور آخرین نسل آیپادهای تاچ نیز با این سرویس سازگار هستند.

پیام رسانی ، iMessage و ارسال رایگان پیام ها میان ابزارهای سازگار SMS و MMS

بخش پیام رسانی تمامی پیام های شما را در نمایی حباب وار به نمایش در آورده و گزینه هایی برای حذف و ارسال گروهی پیام ها نیز در اختیار شما قرار می دهد.یک فیلد جستجو ، پشتیبانی از MMS و شمارشگر از جمله دیگر گزینه هایی هستند که در این بخش دیده می شوند.گرچه هنوز هم از گزارش تحویل پیام ها خبری نیست.

iOS 5 هنوز هم رابط ساده و آشنای خود را حفظ کرده است اما با وجود iMessage عملکردهای بیشتری در اختیار شما قرار می دهد. سرویس iMessage به شما اجازه می دهد تا با استفاده از 3G یا Wi-Fi به تبادل پیام های فوری میان ابزارهای مبتنی بر ios 5 بپردازید.شما امکان ارسال پیام های متنی و یا چند رسانه ای را خواهید داشت.

بپردازید.شما امکان ارسال پیام های متنی و یا چند رسانه ای را خواهید داشت.

برای فعالسازی iMessage تنها کافیست مسیر Setting>Messages را دنبال کرده و آن را به حالت On تغییر دهید.اما این سرویس چگونه کار می کند؟

پس از کلیک بر روی کلید New Message ، پنجره همیشگی برای ارسال پیام ها به همراه یک کلید سبز رنگ Send باز می شود.هنگامی که گیرنده ای را انتخاب می کنید، دایره کوچک چرخانی در کنار نام ها توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.اگر فردی که در حال ارسال پیام به وی هستید از مشترکین سرویس iMessage باشد ، رنگ کلید Send شما به آبی تغییر کرده و به جای عبارت New Message در بالای پیام عبارت New iMessage ظاهر می شود.همانگونه که مشاهده می کنید ،این کار کاملا به صورت خودکار انجام می گیرد.

بقیه روند انجام کار بسیار ساده است، شما متن پیام تان را تایپ کرده ، در صورت تمایل محتویات چندرسانه ای به آن افزوده و سپس بر روی کلید Send کلیک می کنید.مکالمات iMessage برای تمایز داشتن با پیام های استاندارد گوشی با رنگی متفاوت مشخص می شوند ، به جای رنگ سبز مکالمات معمول ، این بار از رنگ آبی برای مشخص کردن آن ها استفاده شده است.

سرویس iMessage در اصل یک سرویس پیام رسان فوری است ، در یک مکالمه iMessage شما می توانید ببینید که طرف مقابل چه هنگام به تایپ متن پرداخته و همین طور می توانید به سرعت پیام های ارسالی آن ها را مشاهده کنید.همچنین می توانید گزارش خوانده شدن پیام تان را هم دریافت کنید.

نکته دیگر در مورد سرویس iMessage این است که همانند FaceTime شناسه شما در این سرویس همان شماره تلفن یا آدرس ایمیل شماست.

نرم افزار جدید Mail

نرم افزار Mail هم با چند تغییر روبرو بوده است.این بخش اکنون از حساب های کاربری چندگانه پشتیبانی کرده و امکان نمایش تمامی ایمیل ها را در یک صندوق دریافت مشترک هم فراهم می کند.

iOS 4 شاهد تغییرات عمده ای چون یک صندوق دریافت مشترک ، پشتیبانی از نمایش حباب وار ایمیل ها و بایگانی کردن آن ها در بخش ایمیل ها بوده است. نرم افزار Mail از بایگانی کردن ایمیل ها و جستجوی سریع در آن ها به لطف یکپارچگی با مرورگر اسناد آفیس هم پشتیبانی می کند.گزینه Open With در این قسمت به شمااجازه می دهد که از نرم افزار دلخواه تان برای باز کردن اسناد الصاق شده بهره بگیرید.

اگر Inbox را باز کرده وبر روی کلید Edit کلیک نمایید ، یک کلید Mark را هم در کنار کلید های Move و Delete مشاهده خواهید نمود.اکنون می توانید ایمیل های تان را به صورت گروهی به صورت خوانده شده یا خوانده نشده برچسب گذاری کنید. متاسفانه هنوز هم خبری از گزینه Select All در این قسمت نیست.

اپل همچنین گزینه های Bold، Italic و Underline را در ویرایش متون فعال کرده است.انتخاب متون به همان شکلی که در نسخه های پیشین انجام می گرفت، انجام می پذیرد و به محض انتخاب متن گزینه های یاد شده ظاهر می گردند.گزینه دیگری نیز با نام Quote Level در میان گزینه های این منو وجود دارد که نمادهای نقل قول را قبل و پس از متن اضافه کرده و اندازه آن را کاهش می دهد.

اکنون امکان افزودن و حذف پوشه های اختصاصی در بخش ایمیل را دارید ، برای این کار کافیست کلید Edit را بفشارید.

گالری

گالری آیفون نسبتا ساده است و کار کردن با آن هم آسان است. این گالری تمامی تصاویر شما را به صورت سازمان دهی شده در آلبوم ها یا لبه های مختلف در خود جای داده است. هنگامی که آلبوم خاصی را باز می کنید ، می توانید با کشیدن انگشت بر روی صفحه بین عکس های آن به پیمایش بپردازید.

البته یک چیز جالب هم وجود دارد. گالری iOS 5 ، عکس ها را با اندکی بزرگنمایی باز می کند تا بدون نوار های مشکی رنگ تمامی صفحه را پوشش دهند. اگر می خواهید که تمامی تصویر را ببینید باید از صربات دوگانه یا Pinch Zooming برای کاهش بزرگنمایی استفاده کنید.

نگاهی کامل بر |IPHONE 4S|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |IPHONE 5|


عرضه

معرفی 2012، سپتامبر
وضعیت موجود. عرضه به بازار 2012، سپتامبر

نمایشگر

نوع پنل LED-backlit IPS LCD با صفحه لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگ
سایز 4.0 اینچ (~60.8% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 640 × 1136 پیکسل (~326 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد 123.8 × 58.6 × 7.6 میلی‌متر (4.87 × 2.31 × 0.30 اینچ)
وزن 112 گرم (3.95 انس)

پلتفرم

سیستم‌عامل iOS 6، قابل ارتقاء به iOS 10.2
تراشه Apple A6
پردازنده مرکزی دو هسته‌ای 1.3 گیگاهرتز Swift (ARM v7-مبتنی بر)
پردازنده گرافیکی PowerVR SGX 543MP3 (گرافیک سه هسته‌ای )

حافظه

درگاه حافظه خیر
حافظه داخلی 16/32/64 گیگابایت، 1 گیگابایت RAM DDR2

دوربین

اصلی 8 مگاپیکسل، f/2.4، 33mm، فوکوس خودکار، فلش LED
قابلیت‌ها 1/3.2" سایز سنسور، 1.4 μm pixel size، فوکوس لمسی، تگ‌گذاری جغرافیایی، تشخصی چهره، پاناروما، HDR (عکس)
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 1.2 مگاپیکسل، f/2.4، 35mm، 720p@30fps، تشخیص چهره، فیس‌تایم روی وای-فای یا شبکه موبایل

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمر 1440 میلی آمپر ساعت باتری (5.45 وات ساعت)

قابلیت‌ها

حسگرها شتاب سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب نما
  - دستورات صوتی سیری
- سرویس ابری آی‌کلاد پخش کننده‌ی MP3/WAV/AAX+/AIFF
- پخ‌کننده‌ی MP4/H.264
- صدا / تصویر / ویراستار عکس
- ویراستار اسناد

شبکه

فناوری GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n،دو بانده، هات اسپات
بلوتوث v4.0، A2DP، LE
GPS بله، با A-GPS، GLONASS
رادیو خیر
USB v2.0، کانکتور ریورسبل

متفرقه

رنگ‌ها سیاه/اسلیت، نقره‌ای/سفید
محدوده قیمت حدود 340 یورو
اکنون درست زمانی است، که مردم زیادی در انتظار لحظه به وقوع پیوستنش بودند، ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۹٫۳۰ دقیقه سان فرانسیسکو، کنفرانس مطبوعاتی اپل و معرفی آخرین دستاورد این کمپانی Apple iPhone 5!

به گزارش سرویس علمی «انتخاب» ؛ نسل جدید گوشی های هوشمند آیفون از آخرین مدل آن بلندتر، نازک تر و سبک تر است.

شرکت آمریکایی اپل چهارشنبه با رونمایی از گوشی تلفن همراه آیفون ۵ اعلام کرد، بلندتر بودن این گوشی نسبت به نمونه های قبلی باعث می شود اپلیکیشن های بیشتری در صفحه نمایشگر آن در دسترس باشد.

بنابر اعلام اپل، گوشی جدید ۱۸ درصد نازک تر و ۲۰ درصد سبک تر از گوشی آیفون ۴ اس است.

به رغم بزرگ تر شدن صفحه نمایشگر آیفون جدید، این صفحه همچنان انواع مشابه تولید شده به وسیله شرکت های نوکیا و سامسونگ کوچک تر است.

عرضه گوشی جدید قرار است از ۲۱ سپتامبر آغاز شود.

به نظر می رسید دستاورد جدید اپل بلند تر از هم خانواده های قبلی خود باشد، و همینگونه هم شد، آیفون ۵ با صفحه نمایش ۴ اینچ و شبکیه نمایش چشم ۱۶:۹، وضوح تصاویر به ۱۱۳۶ تغییر یافته است یا کیفیت ۶۴۰ پیکسل برای تصویر که تصاویری با کیفیت فوق العاده حتی زمانی که آنها را نزدیک می کنیم خواهد داشت. آیفون در این مدل کاستی های مدلهای قبلی را از بین برده است، ضخامت ۷٫۶ میلیمتری که بدون شک آن را تبدیل به باریک ترین آیفون تا به امروز نموده است. یکی از موارد دیگر که بسیار به چشم می آید، وزن ۱۱۲ گرمی آیفون ۵ است که ۲۰% از مدل قبلی سبک تر شده است.

شبکه های ارتباطی آیفون نسل ۴ با سرعت ایده آل، وریزون، At&T، Sprint LTE خواهد بود که نسبت به موقعیت و منطقه برخی از شرکت های همکار نیز شبکه خود را بر روی این تلفن همراه هوشمند ارائه خواهند داد.

باریک ترین تلفن همراه آیفون تا به این روز نام گرفت

اما، شما هرگز یک تلفن همراه هوشمند را بدون توجه به ابزارهای پردازنده آن نخواهید پذیرفت، درست است؟! استفاده از پروسسور A6 جدید در آیفون ۵ دقیقا به همین منظور بوده است، با پروسسوری بیش از دو برابر سرعت A5، کیفیت گرافیکی نیز تقریبا دو برابر آنچه در GPU، چیپ ست A5 وجود داشت، در آیفون ۵ تجربه خواهد شد. بر اساس انچه اپل اعلام داشته است چیپ A5 از لحاظ فیزیکی کوچکتر از A5 با قابلیت های بیشتر است.

اپل آیفون ۵

دوربین مقابل آن امکان مشاهده تصویر با کیفیت اچ دی را در تماس تلفنی تصویری خواهد داد، و دوربین پشت ۸مگاپیکسلی تجربه جدید در آیفون خواهد بود! لنز دوربین با یک پوشش یاقوت برای حفظ دوام بیشتر نگهداری می شود، ضمنا A6 امکان تصویر برداری بهتر با داشتن سنسورهای کاهش نویز در عکس برداری دیجیتال را برایتان رقم خواهد زد.

اپل آیفون ۵ در نمایی دیگر در حال رو نمایی

سیستم صوتی آیفون ۵ نیز تغییراتی را داشته است، وجود سه میکروفون برای کاهش نویز های صدای زمینه در مکالمات و برای افزایش کیفیت در حال پخش صدا برای استفاده از تلفن همراه جهت مکالمات گسترده و پخش سخنران، مبدل های افزایش کیفیت صدا در این تلفن همراه تعبیه شده است.

باطری

بحث های مختلفی در خصوص باطری شاید از قبل وجود داشت اما انچه اپل اعلام داشته است، امکان نگهداری باطری برای ۸ ساعت مککالمه با شبکه ۳G و LTE و اگر فقط از شبکه Wifi استفاده شود آیفون ۵ تا ۱۰ ساعت روشن خواهد ماند.

قیمت اولیه

قیمت اولیه این تلفن همراه هوشمند در مدل ۱۶ گیگ ۱۹۹ دلار، ۳۲ گیگ ۲۹۹ دلار و ۶۴ گیگ ۳۹۹ دلار اعلام شده است. این قیمت های خرید اولیه در سایت رسمی Apple منتشر شده است.

 

نگاهی کامل بر |IPHONE 5|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |IPHONE 5C|


عرضه

معرفی 2013, سپتامبر
وضعیت موجود. عرضه شده در سپتامبر 2013

نمایشگر

نوع پنل LED-backlit IPS LCD با صفحه لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
سایز 4.0 اینچ (~59.9% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 640 در 1136 پیکسل (~326 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد 124.4 در 59.2 در 9 میلی‌متر
وزن 132 گرم
سیم‌کارت نانو-سیم

پلتفرم

سیستم‌عامل iOS 7, قابل ارتقاء به iOS 10.3.3
تراشه Apple A6
پردازنده مرکزی دو هسته‌ای Swift با فرکانس 1.3 گیگاهرتز (مبتنی بر ARM v7)
پردازنده گرافیکی PowerVR SGX 543MP3 (سه هسته‌ای)

حافظه

درگاه حافظه خیر
حافظه داخلی 8/16/32 گیگابایت, 1 گیگابایت رم

دوربین

اصلی 8 مگاپیکسل, f/2.4, فوکوس خودکار, 33 میلی‌متر, فلش LED
قابلیت‌ها 1/3.2 اینچ سایز سنسور, 1.4 میکرومتر سایز پیکسل, فوکوس لمسی, تگ‌گذاری جغرافیایی، تشخصی چهره, پاناروما, HDR (عکس‌برداری و پاناروما)
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 1.2 مگاپیکسل, 720p@30fps, تشخیص چهره, فیس‌تایم روی وای-فای یا شبکه موبایل

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله
  - صدای 16bit/44.1kHz
- لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 1510 میلی آمپر ساعت (5.73 وات ساعت)

قابلیت‌ها

حسگرها شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما
  - دستورات صوتی سیری
- سرویس ابری آی‌کلاد
پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/AAX+/AIFF
- پخش‌کننده‌ی MP4/H.264
- ویراستار عکس/ویدئو/صوت
- ویراستار اسناد

شبکه

فناوری GSM / CDMA / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Bluetooth
بلوتوث 4.0, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS
رادیو خیر
USB 2.0

متفرقه

رنگ‌ها سفید, آبی, سبز, رنگ زرد, صورتی
محدوده قیمت حدود 300 یورو

 

نقاط قوت

  • کیفیت ساخت عالی
  • سیستم عامل زیبا، ساده و بی نقص iOS 7
  • دوربین با کیفیت
  • شارژ دهی مناسب باتری
  • صفحه نمایش با کیفیت از نوع IPS
  • سخت افزار بسیار قدرتمند با توان اجرای تمامی برنامه های موجود برای iOS
  • تولید گوشی در رنگ‌های متنوع و چشم نواز

نقاط ضعف

  • اختلاف قیمت کم با گوشی iPhone 5s
  • حافظه داخلی بسیار کم در اخنیار کاربر

Apple iPhone 5c

بالاخره انتظارها به پایان رسید و اپل طی مراسمی از محصولات جدید خود رونمایی کرد. اولین نکته‌ای که هنگام معرفی آیفون 5c اعلام شد، پایان تولید گوشی محبوب آیفون 5 و جایگزینی آن با گوشی‌های جدید بود. اما گوشی‌ای که توسط فیل شیلر معرفی شد، مشخصاتی دقیقا مشابه آیفون 5 دارد، فقط بدنه‌ی آن دیگر فلزی نیست و دارای تنوع رنگ است. پردازنده‌ی این گوشی همان A6 موجود روی آیفون 5 است، نمایشگر هم هیچ تغییری نداشته، دوربین جلویی گوشی مقداری بهتر شده و کیفیت میکروفون و باتری هم کمی ارتقا یافته است. با توجه به مشخصات یکسان این گوشی با 5، به تنها تفاوت آن یعنی بدنه می‌پردازیم. بدنه‌ی این گوشی از جنس پلی‌کربنات است که جنسی نرم دارد و در 5 رنگ سبز، آبی، زرد، صورتی و سفید تولید خواهد شد؛ در ضمن، اپل با معرفی این گوشی، از یک قاب مخصوص آن هم رونمایی کرد که البته 29 دلار قیمت دارد و دارای رنگ‌های متنوعی است. در ادامه، توضیحات بیشتری را در مورد این گوشی ارائه خواهیم کرد.

 

بررسی این گوشی را با مهم‌ترین تغییر آن با دیگر گوشی‌های خانواده‌ی 5 شروع می‌کنیم. این مدل در این خانواده یعنی آیفون‌های 4 اینچی، از لحاظ جنس بدنه متفاوت است؛ چرا که برخلاف آیفون‌های 5 و 5S که دارای بدنه‌های آلومینیومی هستند، از بدنه‌ای پلی‌کربناتی برخوردار است.

شاید فکر کنید که پلاستیکی‌شدن بدنه‌ی این گوشی، برای اپل یک عقب‌گرد محسوب می‌شود. می‌توان گفت این اعتقاد بسیاری از موافقان و مخالفان تولید این گوشی است؛ اما به واقع با دردست‌گرفتن آن، متوجه تفاوت ساخت گوشی‌های اپل با دیگر کمپانی‌ها خواهید شد. حتی گوشی‌های پلاستیکی اپل هم از دیگر پلاستیکی‌ها باکیفیت‌ترند!

اولا در داخل بدنه‌ی گوشی، یک قاب فلزی تعبیه شده که استقامت قاب را به‌شدت افزایش داده و به دلیل وجود همین قاب، وقتی گوشی را در دست می‌گیرید، احساس وجود یک گوشی سفت و محکم به شما منتقل خواهد شد. نبود هرگونه درز روی قاب پشتی هم به جذابیت آن افزوده است. در واقع، قاب پشتی گوشی یک قاب یکپارچه است که سخت‌افزار و صفحه‌نمایش را به طور کلی در خود جای داده است؛ در ضمن با اینکه قاب پشتی کاملا صیقلی است؛ چندان لیز نیست و احساس امنیت خوبی را به کاربر منتقل می‌کند. با وجود این کیفیت ساخت، می‌توانیم بگوییم بازگشت پلاستیک به گوشی‌های اپل، بازگشت باشکوهی بود. با اینکه از زمان معرفی آیفون 4 با بدنه‌ای شیشه‌ای و فلزی شاهد خداحافظی اپل با پلاستیک بودیم؛ اما 5c با بدنه‌ای پلی‌کربناتی تولید شد تا بتواند رنگ را به بدنه‌ی گوشی‌های اپل بیاورد. از زمانی‌که شایعه‌ی تولید گوشی ارزان اپل بر سر زبان‌ها افتاد و نام آن هم به بیرون درز کرد، همه فکر می‌کردند 5c به معنای 5cheap یا ارزان است؛ اما اپل اصلاح کرد که c از ابتدای کلمه colorful به این گوشی اضافه شده و برای رنگی‌ترشدن آیفون، این گوشی از این جنس تولید شده است.

مسلما با وجود بدنه‌ی آلومینیومی نمی‌توان شاهد حضور گوشی‌هایی به رنگ سبز یا صورتی بود؛ اما برای دستیابی به این رنگ‌ها، جانی آیو راه‌حل را در استفاده از پلی‌کربنات دید و گوشی‌های جدید را این‌گونه طراحی کرد. در ضمن با معرفی این دو گوشی جدید یعنی آیفون 5s و 5c، شاهد خداحافظی با آیفون 5 بودیم که در واقع 5c جایگزین آن شد. با این عمل، اپل به کاربران خود اعلام کرد که قادر نخواهید بود با قیمتی ارزان‌تر، کیفیت پرچمدار این کمپانی را داشته باشید؛ یعنی برای داشتن یک گوشی تمام‌آلومینیومی باید به خرید آیفون جدید اقدام کنید.

ظاهر 5 سی بسیار به آیپاد نسل پنجم شبیه شده، از طرفی طراحی آن همانند 5 است و کلیدها دقیقا همانند نسل قبلی قرار گرفته‌اند. ابعاد گوشی هم 124.4×59 و قطر آن 8.9 میلی‌متر شده که مقداری از آیفون 5 بزرگ‌تر است. وزن گوشی هم به 132 گرم افزایش یافته و دیگر همانند برادرانش، یک گوشی سبک‌وزن محسوب نمی‌شود.

در مجموع، کیفیت ساخت این گوشی برخلاف تصور اولیه‌مان، ما را غافل‌گیر کرد. تا قبل از دردست‌گرفتن گوشی، ذهنیتی شبیه به دیگر گوشی‌های پلاستیکی موجود در بازار در مورد آیفون 5c داشتیم که بعد از دیدن و کار با آن، کاملا تغییر کرد و ما را مجبور کرد کمپانی اپل را تحسین کنیم.

 

صفحه‌نمایش این گوشی هم، همانند مدل پیشین یک صفحه‌نمایش 4 اینچی از نوع IPS است که رزولوشن 640×1136 را ارائه می‌دهد. زمانی‌که تقریبا تمامی پرچم‌داران کمپانی‌های دیگر رزولوشن Full HD را ارائه می‌کنند، رزولوشن این گوشی به نظر خنده‌دار و خجالت‌آور می‌رسد. اما آیا فکر می‌کنید کمپانی اپل، از تولید گوشی با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر از 4 اینچ یا با رزولوشن Full HD عاجز است؟ خیلی ساده‌لوحانه است که فکر کنیم این موضوع برای اپل سخت بوده؛ اصل قضیه به اصول این کمپانی برمی‌گردد. طبق یک قانون نانوشته در کوپرتینو، این کمپانی از هر چیزی در دستگاه‌های خود، به میزان کافی و موردنیاز استفاده می‌کند و نه بیشتر. برای مثال، زمانی‌که تقریبا میزان رم همه‌ی دستگاه‌های اندرویدی به 1 گیگابایت و بیشتر ارتقا پیدا کرده بودند، اپل کماکان روی 4S از 512 مگابایت رم استفاده می‌کرد؛ چرا که با توجه به قابلیت‌های iOS، این میزان برای دستگاه کافی بود؛ حتی اگر منجر به تمسخر سامسونگ در مقایسه با Galaxy S3 می‌شد.

نام رتینا هم توسط همین کمپانی ایجاد شد که طبق آن، حداکثر رزولوشن کافی که چشم انسان می‌تواند درک کند، همین میزان است؛ بنابراین اپل کماکان اعتقاد دارد که از این رزولوشن بیشتر، بی‌مورد است و به میزان کافی بسنده کرده با اینکه این بار هم مضحکه‌ی رقیبان شده است!

البته، پیش‌بینی ما این است که اپل بالاخره به ساخت گوشی‌های بزرگ‌تر از 4 اینچ هم رومی‌آورد. گواه حرف ما، تناقضاتی است که بعد از فوت جابز یک به یک از اپل دیدیم. ابتدا اصرار جابز به نساختن گوشی‌های بزرگ‌تر از 3.5 اینچ نقض شد و آیفون 5 با صفحه‌ای 4 اینچی و با توجیه مناسب‌بودن حداکثر 4 اینچ برای کار با یک دست تولید شد. آیپد کوچک‌تر از 9.7 اینچی مورد دیگری بود که شاید اگر حیات استیو جابز ادامه پیدا می‌کرد، هنوز شاهد ورود آن به بازار نبودیم. نهایتا، آیفون پلاستیکی موردی است که شاید اگر جناب جابز هنوز زنده بود و آن ‌را می‌دید، از شدت عصبانیت دار فانی را وداع می‌گفت. می‌بینیم که سیاست‌های مدیر جدید اپل، چندان هم مطابق با استیو جابز نیست؛ بنابراین هیچ بعید نیست که برای آیفون نسل بعدی یعنی آیفون 6 که طبق تاریخچه باید یک تحول ظاهری هم داشته باشد، شاهد یک صفحه‌نمایش بزرگ‌تر، مثلا 4.7 اینچی باشیم. اما عملکرد صفحه‌نمایش آیفون 5 سی هم مانند آیفون‌های قبلی، جزو بهترین‌های زمان خود است. با اینکه به نظر ما دیگر نباید آیفون را با گوشی‌هایی همچون HTC One یا Galaxy S4 به دلیل اختلاف ابعاد مقایسه کرد؛ اما از نظر عملکرد صفحه‌نمایش و تاچ، این گوشی هم در زمره‌ی بهترین‌هاست. از قدیم‌الایام، هرگاه می‌خواستیم عملکرد صفحه‌نمایشی را در زوایای مختلف محک بزنیم، آن‌ را با گوشی‌های اپل مقایسه می‌کردیم؛ پس چندان دور از انتظار نبود که عملکرد این صفحه‌نمایش هم در زوایای مختلف بی‌نقص باشد. اما کیفیت تصاویر و جزئیات چگونه هستند؟ میزان روشنایی رنگ سفید در این گوشی، مقداری بیشتر از 5s و 5 و البته بهتر از دیگر رقباست. در مورد رنگ سیاه هم، اوضاع بسیار خوب است؛ البته در این قسمت، SuperA

 

تاچ دستگاه هم بی‌نظیر به نظر می‌رسد؛ البته عملکرد تاچ دستگاه به موارد مختلفی مربوط می‌شود، از جمله میزان حساسیت سخت‌افزاری و بهینه‌بودن نرم‌افزاری در سیستم‌عامل از این مهم سهم دارند. در تست‌هایی که توسط شرکتی با نام Agawi صورت پذیرفته، سرعت پاسخ‌دهی یا در واقع واکنش iPhone 5c به لمس‌ها، بیش از دوبرابر از Galaxy S4، Lumia 928، HTC One و حتی Motorola Moto X سریع‌تر است. به هر حال، با اینکه خیلی‌ها منتظر معرفی آیفون جدید با صفحه‌نمایش Full HD بودند، اپل این گوشی را با همان صفحه‌نمایش قبلی معرفی کرد تا طرفدارانش در این مورد، حرفی برای گفتن نداشته باشند. ولی فراموش نکنیم که با این حال، هرچقدر هم که روی این صفحه‌نمایش زوم کنید، موفق به دیدن پیکسل‌ها نخواهید شد و کار با آن، همواره لذت‌بخش خواهد بود.

دستگا‌ه‌های شرکت اپل شامل گوشی‌ها و تبلت‌ها، ‌در کشور‌هایی که از «فروشگاه‌های رسمی اپل» (Apple Store) خبری نیست، از لحاظ unlock بودن به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند. گوشی‌هایی که قفلشان توسط کارخانه باز شده است که Factory Unlocked نامیده می‌شوند و گوشی‌هایی که قفلشان توسط اپراتور باز شده که Carrier Unlocked نامیده می‌شوند. دستگاه‌های Factory Unlocked به دستگاه‌های گفته می‌شوند که به صورت پیش‌فرض و پس از تولید، شبکه‌های اتصالی‌شان قفل نیستند و با تمام سیم‌کارت‌ها از هر اپراتوری می‌توان در لحظه‌ی خرید با آن‌ها ارتباط برقرار کرد. در این دستگاه‌ها بدون پرداخت هزینه‌ی اضافی می‌توان از تمام سیم‌کارت‌های اپراتورهای مختلف استفاده کرد. در بسته‌بندی این نوع گوشی‌ها یا تبلت‌ها، یک عدد سوزن مخصوص بازکردن درپوش شیار سیم‌کارت وجود دارد. اما به علت Unlock بودن، در شیار سیم‌کارت این گوشی‌ها سیم‌کارتی قرار ندارد. در مقابل گوشی‌ها و تبلت‌های Carrier Locked از سوی اپراتور طرف قرارداد با شرکت اپل، قفل می‌شوند. قیمت این دستگا‌ه‌ها در مقایسه با دستگاه‌هایی که توسط کارخانه و به صورت Unlocked عرضه می‌شوند، کمتر است؛ البته در این نوع دستگا‌ه‌ها،اپراتورها با شما قراردادی منعقد خواهند کرد که هزینه‌ی ماهیانه‌ی این قراداد برای شما اختلاف قیمتی در حد خرید دستگاه Locked خواهد داشت. همچنین دستگاه شما در پایان قرارداد که معمولا دوساله است، به صورت خودکار Unlock خواهد شد. در مدت این قرارداد کاربر قادر به استفاده از سیم‌کارت‌های اپراتورهای دیگر نخواهد بود. اما خریداران دستگاه‌های Locked، گزینه‌ی دیگری هم دارند و می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای، برای دستگاه خود از طریق Carrier یا همان اپراتور طرف قرارداد، کد Unlocked خریداری کرده و از دستگاه‌ خود به صورت آزادانه استفاده کنند.‌ در بسته‌بندی این دستگاه‌ها سوزنی برای بازکردن درپوش شیار سیم‌کارت وجود ندارد و داخل شیار سیم‌کارت گوشی هم سیم‌کارت اپراتور طرف قرارداد مثل AT&T از ابتدای خروج از جعبه وجود دارد. در ایران به دلیل نبودن فروشگاه‌های رسمی شرکت اپل، محصولات از اپراتورها همراه با هزینه‌ی Unlock کردنشان خریداری و وارد کشور می‌شوند. یکی دیگر از راه‌ها برای تشخیص آیفون یا آی‌پد Factory Unlocked یا Carrier Unlocked استفاده ازPart Number است. کاربران با استفاده از این کد به‌راحتی می‌توانند به نوع دستگاه خود پی ببرند؛ بنابراین فارغ از اینکه آیفون یا آی‌پدتان Factory Unlocked یا Carrier Unlocked است، دستگاه شما کاملا آماده‌ی استفاده است و می‌توانید از سیم‌کارت‌های اپراتورهای گوناگون در آن بهره ببرید. در مجموع هر دو حالت گوشی یعنی Factory Unlocked و Carrier Unlocked در ایران تفاوتی از نظر قیمت، کارکرد و امکانات ندارند.

مانند سال‌های قبل، این بار هم اپل از اعلام ظرفیت باتری خودداری و فقط به اعلام میزان شارژدهی آن بسنده کرد. اما ما قصد نداریم میزان اعلامی اپل را بازگو کنیم؛ بلکه نتیجه‌ی تست‌ها واقعی‌تر و گویاترند. در مرورگری اینترنت با Wi-Fi، باتری این گوشی عملکردی شبیه به برادران اپلی خود داشت که حدود 10 ساعت بود؛ البته در همین تست، LG G2 حدود 2 ساعت و HTC One حدود 1 ساعت بیشتر دوام آورند. در مرور صفحات وب با سیم‌کارت، اوضاع iPhone 5c بهتر شد و بیشترین شارژدهی را از خود به نمایش گذاشت که حدود 13 ساعت بود. برای مکالمه هم می‌توان تا حدود 10 ساعت روی این گوشی حساب کرد که در مقابل 23 ساعت LG G2 یا 14 ساعت HTC One و 12 ساعت Moto X، به میزان قابل‌توجهی کمتر است. اگر پیش‌تر هم از یکی از گوشی‌های اپل استفاده کرده‌اید، می‌توانیم به طور کلی بگوییم که عملکرد باتری این دستگاه هم شباهت بسیاری به دیگر گوشی‌های اپل دارد و چندان پیشرفتی نداشته است.

 

 

iOS 7

با معرفی نسل جدید آیفون‌ها، نسخه‌ی نهایی سیستم‌عامل موبایل اپل یعنی iOS 7 هم معرفی شد. ویدئوی معرفی iOS 7 را می‌توانید اینجا ببینید. بعد از افتضاحی که اسکات فورستال در مورد برنامه‌ی Maps روی iOS 6 به بار آورد و منجر به ازدست‌دادن شغلش در اپل شد، تیم کوک مسئولیت طراحی نسخه‌ی بعدی iOS را به پسر خلاق و دوست‌داشتنی اپل یعنی جانی آیو سپرد. آیو هم از همان ابتدا هدف خود را اعلام کرد: ساده‌ترکردن iOS و عمق‌دادن به آن. با اینکه این سیستم‌عامل به طور کلی متحول شده؛ اما هنوز هم طراحی آن به گونه‌ای ست که در اولین نگاه به آن، یاد نسخه‌های قبلی بیفتید. نقش رنگ‌ها در این نسخه بسیار زیاد شده؛ چرا که با دیدن این نسخه، رنگ‌آمیزی آیکون‌ها کاملا برایتان خودنمایی می‌کند و حتی شاید برای برخی، مقداری بچه‌گانه به نظر برسد. موارد بسیاری در iOS 7 تغییر یافته که سعی می‌کنیم به صورت خلاصه به همه‌ی آن‌ها اشاره‌ای داشته باشیم.

اولین تغییری که مشاهده می‌کنید، نحوه‌ی بازشدن قفل صفحه‌نمایش است که دیگر از آن نوار معروف خبری نیست و کل صفحه را باید به سمت دیگر بکشید.

 

Control Center

اما اپل هم مجبور شد بالاخره از یک امکان بسیار کاربردی اندروید تقلید کرده و Notification Bar موجود روی گوشی‌های اندرویدی را، با نام Control Center شبیه‌سازی کند. البته خلاقیت بسیاری به خرج داده‌اند و برای اینکه کسی متوجه تقلید آشکارای آن‌ها نشود، این نوار را در قسمت پایینی صفحه‌نمایش تعبیه کرده‌اند که با کشیدن انگشت به بالا، نمایان می‌شود! از مواردی که در این نوار می‌توان آن‌ها را کنترل کرد، می‌توان به پخش موسیقی و صدای دستگاه، حالت Airplane، خاموش یا روشن‌کردن Wi-Fi، BlueTooth، Don’t Disturb و قفل چرخش صفحه‌نمایش اشاره کرد؛ همچنین کلیدهای میانبر AirDrop، ساعت، دوربین و البته میزان روشنایی صفحه‌نمایش هم وجود دارند.

 

مورد آزاردهنده‌ی دیگر در گوشی‌های ساخت اپل، ممکن‌نبودن ارسال و دریافت فایل‌ها از طریق BlueTooth بود. حال اپل، این مورد را مقداری تعدیل کرده است. چرا می‌گوییم تعدیل؟ به این علت که هنوز هم این مورد در خصوص انتقال داده بین دستگاه‌های اپل با دیگر دستگاه‌ها وجود دارد و فقط در مورد محصولات خود این کمپانی با وجود AirDrop برطرف شده است. AirDrop یک شبکه‌ی محلی ایجاد می‌کند و به کاربران اپل که نزدیک به این محل هستند، اجازه می‌دهد که فایل‌های خود را با یکدیگر به صورت بی‌سیم به اشتراک بگذارند.

iTunes رادیو هم به iOS 7 اضافه شده که برای طرفداران برنامه‌ی iTunes، می‌تواند یک خبر خوش باشد. اما با استفاده از Facetime در iOS7، زین پس می‌توان مکالمات صوتی هم داشت که احتیاج به پهنای باند کمتری دارد و با اینترنت‌های کم‌سرعت هم قابل‌استفاده است. Safari هم بهبودهایی داشته و امکان Full Screen کردن آن برای مرور صفحات اینترنت وجود دارد.

 

Spotlight Search

حتما نوار جست‌وجوی معروف اپل را به یاد دارید؟ صفحه‌ای که در منتهاالیه سمت چپ صفحات منو قرار داشت و می‌شد در آن، بین همه‌ی محتوای موجود به جست‌وجو پرداخت. خوب از این صفحه دیگر خبری نیست! البته نگران نشوید، این بدان معناست که برای دسترسی به صفحه‌ی Spotlight کافی است در هر صفحه‌ای که هستید، انگشتتان را از بالا به پایین بکشید تا این نوار بسیار کاربردی پیش رویتان حاضر شود و بگوید: «در خدمتم ارباب» .

اما گالری عکس‌ها هم دستخوش تغییراتی شده و نحوه‌ی مرتب‌کردن عکس‌ها می‌تواند به خواسته‌ی کاربر تغییر کند؛ طوری‌که می‌توان انتخاب کرد که عکس‌های ثبت‌شده در تاریخ X یا در مکان Y را نمایش دهد.

کاغذ دیواری‌های پویا، قابلیت دیگری هستند که در iOS 7 اضافه شده‌اند. البته نمی‌توان این عکس‌های پس‌زمینه‌ی متحرک را قابلیت نامید؛ به هر حال برای اولین بار روی iOS 7 این عکس‌ها قرار گرفته‌اند که عملکردشان شبیه به Live Wallpaper های اندروید است. البته همانند آن‌ها نیست؛ بلکه با سنسورهای حرکتی و با حرکاتی که به دستگاه می‌دهید حرکت می‌کنند، نه با مرور صفحات مختلف منو.

 

Siri هم بسیار هوشمندتر از قبل شده و نتایج بهتری را ارائه می‌کند؛ با اینکه هنوز هم کارایی این دستیار حداقل در ایران چندان چشمگیر نیست. مورد مهمی که به سیری اضافه شده، قابلیت تربیت آن برای شناخت کلمات یا نام‌های خاص بوده که برای کاربران آیفون، بسیار خوشایند است. پیش‌تر تقریبا نمی‌شد با گفتن یک نام ایرانی از دفتر تلفن، شماره شخص موردنظر را از طریق سیری گرفت؛ اما با قابلیت یادگیری سیری، می‌توان نام‌ها را به آن آموخت.

راستی پیش از این برای داشتن برنامه‌هایی همچون iMovie ، iPhotoو iWork که منحصر به iOS بودند، باید مبلغی را پرداخت می‌کردید؛ اما در تصمیم جدید کوپرتینو، این برنامه‌ها هم رایگان شدند.

نوار Notification بالایی هم مانند گذشته وجود دارد و هشدارها از طریق این نوار به اطلاع کاربر خواهند رسید؛ اما قابلیت مالتی‌تسکینگ هم در iOS 7 وجود دارد و با دو مرتبه فشاردادن کلید Home، لیست برنامه‌های باز را مشاهده می‌کنید و با کشیدن هر کدام به بالا، می‌توانید آن‌ها را به طور کامل ببندید. در کل، هنوز می‌توان این سیستم‌عامل را برترین سیستم‌عامل موجود روی گوشی‌های هوشمند دانست؛ البته سایه‌ی سنگین اندروید با پیشرفت‌های چشمگیرش کاملا بالای سر iOS احساس می‌شود و شاید سال آینده در نقد آیفون 6، دیگر نتوانیم سیستم‌عامل اپل را برترین بدانیم.

یکی دیگر از قسمت‌هایی که در آیفون 5c تغییرات زیادی نداشته، دوربین آن است. یک دوربین 8 مگاپیکسلی با سنسور بسیار پیشرفتهBackside Illuminated CMOS و دیافراگم f/2.4 که همانند دوربین آیفون 5 عملکرد بسیار خوبی دارد. به لطف قدرت پردازشی بالای آن، سرعت عکاسی و پردازش آن نیز بسیار عالی است و با قرارگیری یک لایه از جنس یاقوت روی لنز دوربین، هم محافظت بهتری از آن به عمل می‌آید و هم عکس‌ها شفافیت بیشتری پیدا خواهند کرد.

 

قابلیت عکاسی پانوراما هم در دوربین وجود دارد. کیفیت فیلم‌برداری آن هم همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، Full HD است. نهایتا دوربین دوم یا جلویی آن دارای سنسور 1.2 مگاپیکسلی است که می‌تواند با کیفیت HD فیلم‌برداری کند و طبق اعلام اپل، مقداری نسبت به دوربین دوم آیفون 5 بهبود داشته است. از دیگر قابلیت‌های دوربین می‌توان به لرزش‌گیر تصویر، فوکوس لمسی، ثبت موقعیت مکانی و زمانی، تشخیص چهره و عکاسی HDR اشاره کرد.

سخت‌افزار این گوشی هم درست همانند آیفون 5 است و چون در آیفون 5 کامل در مورد عملکرد آن توضیح داده بودیم، به تکرار آن نمی‌پردازیم. گفتنی است که iPhone 5c در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی تولید شده است. در ضمن، اپل با معرفی این گوشی، یک قاب مخصوص هم برای آن رونمایی کرد که البته 29 دلار قیمت دارد و دارای رنگ‌های متنوعی است.

در کل، می‌توان این گوشی را آیفون 5 در یک قاب پلاستیکی دانست. با توجه به بدنه‌ی آلومینیومی آیفون 5 که بسیار هم خش‌پذیر بود، شاهد بودیم که اکثرا از قاب‌های محافظ استفاده می‌کردند. حالا خود اپل انگار که آن گوشی را در قاب تولید کرده و به بازار فرستاده است! با اینکه این گوشی چندان هم ارزان نیست؛ قیمتی مناسب‌تر نسبت به مدل دیگر دارد و قادر است تمامی احتیاج‌های کاربر خود را همانند 5s مرتفع کند. با وجود سخت‌‎افزار بسیار قدرتمندی که در 5 سی قرار دارد، تمامی برنامه‌های موجود روی App Store اپل در این گوشی قابل‌اجرا خواهند بود، حتی سنگین‌ترین بازی‌های موجود.

اما آنچه می‌تواند باعث شود بسیاری این گوشی را به برادر قدرتمندترش یعنی آیفون 5 اس ترجیح دهند، به رنگ‌های موجود آن بازمی‌گردد. ضمن اینکه، قدرت این گوشی با 5s حداقل فعلا تفاوت چندانی ندارند؛ چرا که هنوز برنامه‌ای برای پردازنده‌ی 64 بیتی آن گوشی تولید نشده و همه‌ی برنامه‌های موجود را هر دو گوشی پشتیبانی می‌کنند؛ پس اگر خواهان داشتن یک گوشی قدرتمند اپلی با قیمتی کمتر هستید، از خرید آیفون 5 سی پشیمان نخواهید شد

نگاهی کامل بر |IPHONE 5C|
انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J7 PRIME 2016|


عرضه

معرفی 2016, اوت
وضعیت موجود. عرضه شده در سپتامبر 2016

نمایشگر

نوع PLS صفحه نمایش TFT لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 5.5 اینچ (~73.3% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل (~401 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظ کورنینگ گوریلا گلس (وابسته به بازار عرضه)

بدنه

ابعاد 151.7 در 75 در 8 میلی‌متر
وزن 167 گرم
سیم‌کارت تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)

پلتفرم

سیستم‌عامل اندروید 6.0.1 (مارشمالو)
تراشه Exynos 7870 Octa
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای 1.6 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Mali-T830MP2

حافظه

درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی 16/32 گیگابایت, 3 گیگابایت رم

دوربین

اصلی 13 مگاپیکسل, f/1.9, فوکوس خودکار, 28 میلی‌متر, فلش LED
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, پاناروما, HDR
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 8 مگاپیکسل, f/1.9

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3300 میلی آمپر ساعت

قابلیت‌ها

حسگرها حسگر اثرانگشت (جلوی گوشی), شتاب‌سنج, سنسور مجاورت
  - پشتیبانی از +ANT
- پخش‌کننده‌ی Xvid/DivX/MP4/H.265
- پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC
- ویراستار عکس و فیلم
- نمایش‌دهنده‌ی اسناد

شبکه

فناوری GSM / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, هات‌اسپات
بلوتوث 4.1, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS
رادیو رادیو اف‌ام
USB microUSB 2.0, OTG

متفرقه

رنگ‌ها سیاه, طلایی, رز گلد
محدوده قیمت حدود 280 یورو

نکات مثبت

  • بدنه‌ی فلزی و باکیفیت
  • طول عمر باتری عالی
  • دوربین با کیفیت مطلوب

نکات منفی

  • پردازنده‌ی نسبتا ضعیف
  • کیفیت بسیار پایین حسگر اثر انگشت
  • کیفیت پایین صدای اسپیکر

گلکسی جی 7 پرایم با داشتن بدنه‌ی فلزی و صفحه نمایش فول اچ‌دی قصد دارد تا خود را در بازار پایین‌رده‌ها جدا کرده و به یک گوشی متمایز تبدیل شود. آیا این گوشی می‌تواند به هدف خود دست پیدا کند؟

سری J سامسونگ همواره یکی از محبوب‌ترین سری‌های این شرکت بوده چرا که علاوه بر قیمت بسیار کم، تجربه‌ای خوبی نیز به کاربران می‌دهند. نسخه‌ی پرایم این سری اما قصد دارد تا با مشخصات فنی بهتر ولی با همان قیمت کم قبلی، گوشی قدرتمند و خوش‌ساختی در اختیار علاقه‌مندان به برند سامسونگ قرار دهد.

گلکسی جی ۷ پرایم جدیدترین محصول سامسونگ از سری جی است که با صفحه نمایش ۵.۵ اینچی خود به نوعی در رده‌ی فبلت‌ها نیز جای می‌گیرد. پردازنده‌ی ۷۸۷۰ در کنار سه گیگابایت رم نوید عملکردی مناسب برای این گوشی می‌دهند، اما این مشخصات روی کاغذ به دنیای واقعی نیز منتقل می‌شوند. 

طراحی

شاید در سال‌های نه‌چندان دور حتی گوشی‌های میان‌رده نیز بدنه‌ای پلاستیکی و نامطلوب داشتند و به این دلیل کمتر کسی با بودجه‌ی کم برای تهیه‌ی گوشی به دنبال دستگاهی فلزی بود؛ اما حالا با ورود شرکت‌های چینی، کیفیت ساخت سری گوشی‌های میان‌رده و حتی پایین‌رده اهمیت پیدا کرده است. سری جی سامسونگ خانواده‌ی گوشی‌های پایین‌رده‌ی این شرکت محسوب می‌شوند که در سال ۲۰۱۶ بدنه‌ی فلزی نیز دارند.

جی ۷ پرایم برخلاف جی ۷ نسخه‌ی ۲۰۱۶، برآمدگی دوربین ندارد و بدنه‌ی آن به استثنای بخش بالا و پایین قاب پشتی از جنس فلز است. استفاده از فلز باعث شده تا حس بسیار خوبی به هنگام در دست گرفتن گوشی داشته باشید. حاشیه‌های کم صفحه نمایش و استفاده از پوشش شیشه‌ی 2.5D باعث شده تا این گوشی کیفیت ساختی فراتر از رده‌ی قیمتی خود داشته باشد.

در پنل جلو مانند رسم همیشه‌ی گوشی‌های سامسونگ، دکمه‌ی هوم در کنار دکمه‌ی ناوبری فیزیکی قرار دارد و برای اولین بار در گوشی غیر از سری پرچم‌داران سامسونگ شاهد چراغ ال‌ای‌دی برای نوتیفیکیشن‌ها هستیم که در بالای پنل جلوی گوشی و سمت راست اسپیکر مکالمات قرار گرفته است.

دکمه‌ی پاور در سمت راست فریم اطراف گوشی و دکمه‌های تنظیم حجم صدا در سمت راست آن قرار دارند که هم کیفیت ساخت خوبی دارند و هم به راحتی در دسترس شما هستند. اما نکته‌ی جالب در مورد این گوشی محل قرار گرفتن اسپیکر است. اسپیکر گوشی برخلاف رسم همیشگی سری جی که در پشت آن در کنار دوربین قرار داشت؛ حالا به فریم اطراف گوشی و بالاتر از دکمه‌ی پاور منتقل شده‌ است. این موضوع تصمیمی جالب از سوی سامسونگ است و با این حال محل قرارگیری بهتر از پشت گوشی یا فریم زیری آن است و اسپیکر فریم دور گوشی را با دست به راحتی نمی‌توان پوشاند و مانع پخش صدای اسپیکر شد.

در حالت کلی با توجه به قیمت گوشی و رده‌ای که در آن قرار دارد؛ می‌توان طراحی و کیفیت ساخت جی ۷ پرایم را از نقاط قوت آن دانست. بدنه‌ی فلزی و پوشش شیشه‌ی 2.5D همگی مواردی هستند که جی ۷ پرایم را به یک گوشی خوش‌ساخت تبدیل می‌کنند.

اسپیکر

محل قرارگیری اسپیکر جی ۷ پرایم در فریم کناری گوشی است که محلی عجیب اما نسبتا خوب است. قطعا فریم کناری گوشی نسبت به قاب پشتی یا حتی فریم زیری بسیار بهتر است؛ اما با این حال انتخاب سامسونگ، انتخابی غیرمعمول و عجیب است.

همان‌طور که از اسپیکری تک کاناله بر روی یک گوشی پایین‌رده می‌توان انتظار داشت، اسپیکر جی ۷ پرایم عملکردی متوسط دارد. حجم صدای آن چندان زیاد نیست و کیفیت صدای خروجی نیز متوسط است که البته با بالا بردن حجم صدا این کیفیت به‌شدت دچار افت می‌شود. در حالت کلی مانند تمامی گوشی‌های پایین‌رده‌ی بازار، جی ۷ پرایم نیز اسپیکر چندان خوبی ندارد و عملکرد آن جزو نقاط قوتش به حساب نمی‌آید.

حسگر اثر انگشت

در سال‌های نه‌چندان دور استفاده از حسگر اثر انگشت حتی در گوشی‌های پرچم‌دار چندان معمول نبود؛ اما با ورود بیشتر چینی‌ها به بازار گوشی‌های هوشمند، استفاده از حسگر اثر انگشت حتی در گوشی‌های پایین‌رده به یک ضرورت تبدیل شده است.

البته این حسگرها همواره عملکرد نسبتا متوسطی داشته‌اند و این موضوع در مورد جی ۷ پرایم نیز صادق است. حسگر مورداستفاده در جی ۷ پرایم عملکرد خوبی ندارد و برای استفاده از آن باید به‌دقت انگشت را با فشار نسبتا زیادی روی حسگر قرار دهید تا پس از مدتی شناسایی شود. روند یافتن روش درست استفاده از این حسگر زمان‌بر است و برای آنکه بتوانید بازده خوبی داشته باشید، نیاز به زمان خواهید داشت. البته سامسونگ ادعا می‌کند برای اولین بار در یک گوشی از این شرکت نیازی به خارج کردن گوشی از حالت استندبای نبوده و حسگر همواره آماده‌به‌کار است. هر چند این ادعا درست است و حتی با خاموش بودن صفحه نمایش نیز می‌توان با لمس حسگر گوشی را روشن کرد، اما کیفیت حسگر مورداستفاده بسیار پایین است و در اکثر مواقع نیاز به فشار زیاد روی آن وجود دارد که عملا باعث خروج گوشی از حالت استندبای می‌شود.

به طور کلی هرچند وجود حسگر اثر انگشت در گوشی با رده‌ی قیمتی جی ۷ پرایم یک مزیت به شمار می‌رود؛ اما قطعا برای استفاده‌ی درست از آن نیاز به زمان زیادی خواهید داشت و به هیچ عنوان این حسگر قابل مقایسه با حسگر مورداستفاده در پرچم‌دارها نیست.

صفحه نمایش

برخلاف معمول گوشی‌های سامسونگ، این شرکت در جی ۷ پرایم از صفحه نمایش ۵.۵ اینچی با رزولوشن فول اچ‌دی اما از نوع TFT استفاده کرده است. در این صفحه نمایش رنگ‌ها اندکی مرده به نظر می‌رسند و رنگ مشکی عمق چندان مناسبی ندارد. از طرفی زوایای دید هم معمولی هستند و تغییر رنگ‌ها در زوایای شدید کاملا محسوس است.

با این حال استفاده از رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل برای گوشی پایین‌رده بسیار خوب است و پنل مورداستفاده نیز با توجه به قیمت دستگاه کیفیت قابل قبولی دارد. از طرفی روشنایی حداکثری آن نیز خوب است و زیر نور خورشید از آن -هر چند با کمی دشواری- می‌توان استفاده کرد. در حالت کلی پنل مورداستفاده در جی ۷ پرایم با توجه به رده‌ی قیمتی بسیار خوب به نظر می‌رسد.

نرم‌افزار

گلکسی جی 7 پرایم به اندروید ۶.۰.۱ مارشمالو مجهز شده است، البته سامسونگ این سیستم عامل را با رابط کاربری تاچ‌ویز خود، شخصی‌سازی کرده است. این رابط کاربری دیگر همانند گذشته سنگین نیست و سامسونگ سعی کرده تا آن را ساده‌تر کند با این حال سادگی رابط کاربری مانند تاچ‌ویز گلکسی اس ۷ محسوس و زیاد نیست. البته هنوز هم شاهد وجود چند اپلیکیشن برای انجام یک کار، در آن هستیم، بنابراین به طور پیش‌فرض در گلکسی جی ۷ پرایم، دو مرورگر، دو اپلیکیشن برای ایمیل و دو اپلیکیشن گالری تصاویر در اختیار خواهید داشت.

رابط کاربری سامسونگ مانند گذشته امکانات کاربردی زیادی دارد. برای مثال می‌توانید قالب گرافیکی گوشی خود را به‌طور کلی عوض کرده و بسیار نزدیک به اندروید خام کنید، رنگ‌های بسیار جذاب و شادی به‌ظاهر رابط کاربری خود ببخشید، فونت گوشی را تغییر دهید و حتی ابعاد کیبورد را به دلخواه خود تنظیم کنید. سامسونگ به این گوشی اپلیکیشن‌ پایش سلامت نامدار خود با نام S Health را نیز اضافه کرده است، البته از آنجایی که سنسور سنجش ضربان قلب در این گوشی وجود ندارد، بنابراین در اپلیکیشن یادشده چنین قابلیتی وجود ندارد.

در حالت کلی با توجه به تغییرات ایجادشده و همچنین امکاناتی مانند تغییر تم گوشی، رابط کاربری سامسونگ بسیار بهتر و جذاب‌تر شده و حالا مانند گذشته سنگین و کارتونی نیست. در حالت کلی باید گفت رابط کاربری سامسونگ دیگر نقطه‌ی ضعفی برای این گوشی به‌حساب نمی‌آید.

دوربین

جی ۷ پرایم دارای دوربین ۱۳ مگاپیکسلی مجهز شده است که با توجه به پایین رده بودن گوشی نباید به طور کلی انتظار زیادی از آن داشته باشیم.

اگر به کیفیت تصاویر نگاه کنید به طور قطع نمی‌توان انتظار بالایی از این دوربین به‌خصوص در شرایط نوری نامناسب داشت. البته با توجه به رده قیمتی گوشی می‌توان دوربین را بسیار خوب دانست. رنگ‌ها در تصاویر ثبت‌شده توسط این دوربین طبیعی هستند و رنج داینامیک نیز نسبتا خوب است. جزئیات نیز نسبت به یک گوشی پایین‌رده خوب به نمایش درآمده‌اند.

در محیط‌های تاریک کیفیت تصاویر به‌شدت پایین می‌آید و هر چند نویز در آن‌ها نسبتا کم است؛ اما جزئیات نیز بسیار کم هستند و اگر محیط خیلی تاریک باشد، عملا عکس غیرقابل استفاده خواهد بود.

باتری

سامسونگ در گلکسی جی ۷ پرایم از یک باتری بزرگ ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده کرده است که با توجه به صفحه نمایش فول اچ‌دی و پردازنده‌ای بسیار کم‌مصرف، می‌توان انتظار شارژدهی بسیار خوبی از آن داشت. طبق روال همیشگی، برای تست باتری، کلیه‌ی ارتباط‌های بی‌سیم را قطع کرده و روشنایی دستگاه را بر روی ۵۰ درصد قرار دادیم و ویدئویی با رزولوشن HD تا رسیدن شارژ باتری از ۱۰۰ به صفر درصد پخش کردیم. در این تست باتری گوشی یادشده توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۱۴ ساعت و ۱۰دقیقه دوام بیاورد که مدت‌زمان بسیار خوبی به حساب می‌آید.

شاخصه‌‌ی دیگر برای سنجش عمر باتری، طول مدت‌زمان روشن ماندن نمایشگر دستگاه (Screen On Time) است. مدت‌زمان SOT در جی ۷ پرایم در تجربه‌ی کاری ما با این گوشی در حدود ۶ ساعت به‌صورت منظم بود. در مدت این ۶ ساعت در حدود ۲ ساعت به تماشای ویدیو نشسته‌ایم، در حدود دو ساعت و نیم به وبگردی و کار در شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان پرداخته‌‌ایم و یک ساعت و نیم باقی‌مانده نیز مربوط به انجام بازی و عکاسی می‌شود. این استفاده یک استفاده‌ی سنگین به حساب می‌آید که در این استفاده جی ۷ پرایم به‌راحتی می‌تواند یک روز شارژدهی کند. قطعا بسیاری از کاربران استفاده‌ای در این حد نخواهند داشت و با این حساب غالبا می‌توانید به‌راحتی انتظار یک روز شارژدهی یا حتی بیشتر از باتری داشته باشید.

جی 7 پرایم سامسونگ/ J7 Prime

سخن گروه:

سری جی سامسونگ در سال‌های گذشته به موفق‌ترین خانواده‌ی گوشی‌های شرکت کره‌ای از لحاظ تعداد فروش تبدیل شده‌اند و قطعا نسخه‌ی جدید آن‌ها نیز با توجه به تغییرات مثبت بسیار می‌تواند مسیر نسل‌های قبلی را طی کند. بدنه‌ای با کیفیت ساخت مناسب، دوربین نسبتا خوب و شارژدهی عالی باتری در کنار صفحه نمایش قابل‌قبول همگی باعث شده‌اند تا جی ۷ پرایم به یک گزینه‌ی خوب در بازار پررقابت پایین‌رده تبدیل شود.

البته عملکرد نامناسب حسگر اثر انگشت یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف این گوشی به شمار می‌رود و عملا استفاده از آن را غیرممکن کرده است اما با این حال شاید با گذر زمان بتوانید به نحوه‌ی عملکرد آن عادت کنید.

در حالت کلی باید جی ۷ پرایم را یک گوشی بسیار خوب در گروه پایین‌رده‌ها دانست که به‌خوبی می‌تواند انتظارات کاربرانی را که به دنبال خرید گوشی با قیمت مناسب هستند، برطرف کند.

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J7 PRIME 2016|
انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J7 2015|


 

عرضه

معرفی 2015، ژوئن
وضعیت موجود. عرضه به بازار 2015، ژوئن

نمایشگر

نوع Super AMOLED لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگ
سایز 5.5 اینچ (~69.6% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 720 × 1280 پیکسل (~267 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد 152.2 × 78.7 × 7.5 میلی‌متر (5.99 × 3.10 × 0.30 اینچ)
وزن 171 گرم (6.03 انس)

پلتفرم

سیستم‌عامل اندروید، v5.1 (لالی‌پاپ)، قابل ارتقاء به v6.0.1 (مارشمالو)
تراشه Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 Exynos 7580 Octa
پردازنده مرکزی Octa-core (4x1.4 گیگاهرتز Cortex-A53 & 4x1.0 گیگاهرتز Cortex-A53) Octa-core 1.5 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Adreno 405 Mali-T720MP2

حافظه

درگاه حافظه تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی 16 گیگابایت، 1.5 گیگابایت RAM

دوربین

اصلی 13 مگاپیکسل، f/1.9، 28mm، فوکوس خودکار، فلش LED
قابلیت‌ها برچسب گذاری جغرافیایی، فوکوس لمسی، تشخیص چهره، پاناروما
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 5 مگاپیکسل، f/2.2، 23mm، فلش LED

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری قابل تعویض از نوع لیتیوم یون 3000 میلی آمپر ساعت باتری

قابلیت‌ها

حسگرها شتاب سنج، سنسور مجاورت
  - ANT+ support
- MP4/WMV/H.264 player
- MP3/WAV/WMA/eAAC+/FLAC player
- ویراستار عکس و فیلم نمایش درختی

شبکه

فناوری GSM / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 b/g/n، Wi-Fi Direct، هات اسپات
بلوتوث v4.1، A2DP
GPS بله، با A-GPS، GLONASS
NFC بله (Snapdragon model فقط)
رادیو رادیو اف‌ام، RDS، ضبط
USB microUSB v2.0

متفرقه

رنگ‌ها سفید،مشکی، طلایی
محدوده قیمت حدود 250 یورو

 

معرفی:

دنیای گوشی‌های هوشمند بسیار گسترده و در برخی مواقع گیج کننده است اما گلکسی جی 7 سامسونگ به آسانی قابل شناسایی خواهد بود چرا که نسل J به دلیل “مقرون به صرفه بودن” و سری 7 آن به “نمایشگر بزرگ” معروف و مشخص است. این گوشی نسخه لایت گلکسی A7 بوده که علی‌رغم میان‌رده بودن از مشخصات نسبتاً خوبی برخوردار است و شباهت‌هایی با E7 پلاس نیز دارد.

از ویژگی‌های جالب توجه این گوشی می‌توان با صفحه‌نمایش 5.5 اینچی سوپرامولد (ویژگی که اخیراً بیشتر گوشی‌های سامسونگ از آن بهره‌مند بوده و علاوه بر وضوح و شفافیت رنگ‌ها، خوانایی زیر تابش مستقیم نور خورشید را سهولت بخشیده است)، آغاز نمود. گذشته از این وجود یک پردازنده 8 هسته‌ای و 64 بیتی، دوربین سلفی به همراه فلش LED اختصاصی و دوربین اصلی با بیشینه دیافراگم 1.9 و برخورداری از حالت Pro، خصوصیات منحصربه‌فردی است که در این گوشی سامسونگ به چشم می‌خورد.

گلکسی J7 یکی از گوشی‌هایی است که بیشتر از رزولوشن نمایشگر بر روی اندازه بزرگ آن تاکید داشته و به همین دلیل هم نمایگر آن دارای رزولوشن 720 پیکسلی بوده که در مقایسه با رزولوشن 1080 پیکسلی گلکسی A7 تفاوت زیادی داشته و کاملا مشهود است. همین امر هم سبب شده که در گلکسی A7 برای اپلیکیشن‌ها و صفحات وب 20 درصد فضای بیشتر در اختیار کاربران باشد.

  • مشخصات کلیدی:

– قابلیت استفاده از دو سیم‌کارت به صورت همزمان به همراه پشتیبانی از اتصال LTE

– نمایشگر 5.5 اینچی سوپرامولد با رزولوشن 720 در 1280 پیکسل و تراکم پیکسلی 267 ppi

– نسخه بهره‌مند از چیپست اسنپ‌دراگون 615 شامل: پردازنده 64 بیتی، 8 هسته‌ای، Cortex-A53 (4 هسته با فرکانس 1.5 گیگاهرتز و 4 هسته با فرکانس 1 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Adreno 405، 1.5 گیگابایت حافظه رم

– نسخه برخوردار از چیپست اگزینوس 7580 شامل: پردازنده 64 بیتی، 8 هسته‌ای، Cortex-A53 (8 هسته با فرکانس 1.5 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-T720MP2، 1.5 گیگابایت حافظه رم

– نسخه 5.1 اندروید آبنبات چوبی به همراه رابط کاربری تاچ‌ویز (TouchWiz) و پشتیبانی از سایر تم‌ها

– دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی قادر به ضبط تصاویر ویدئویی با کیفیت 1080 پیکسلی، دوربین جلوی 5 مگاپیکسلی

– Wi-Fi b/g/n، GPS/GLONASS، بلوتوث 4.1، بهره‌مندی از قابلیت‌های ANT+ و NFC (تنها در نسخه اگزینوس) و باتری 3000 میلی‌آمپرساعتی

  • معایب اصلی:

– نمایشگر 5.5 اینچی این گوشی قدری کشیده به نظر می‌رسد

– عدم وجود حسگر اثرانگشت، عدم برخورداری از قابلیت NFC در مدل دیگر دارای چیپست اسنپ‌دراگون و عدم پشتیبانی از سرویس Samsung Pay

– عدم پشتیبانی از MHL (اما USB OTG را پشتیبانی می‌کند.)

انتخاب سنسور 13 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی انتخاب استاندارد و نسبتاً خوبی برای یک گوشی میان‌رده به نظر می‌رسد. به علاوه اینکه افزایش عدد مربوط به دیافراگم تا بیشینه f 1.9 بیشتر از حد معمول و متعارف است و تاثیر آن در تصویربرداری از صحنه‌های دارای نور کم به خوبی محسوس خواهد بود. در نظر گرفتن یک فلش LED اختصاصی برای کمک به سنسور 5 مگاپیکسلی جلوی گلکسی J7 نیز به خوبی این گوشی را برای عکاسی سلفی در شرایط نوری کم بهینه نموده است.

گلکسی J7 سامسونگ یک گوشی دو سیم‌کارته است و نسخه تک سیم‌کارته هم ندارد. بد نیست بدانید که برخلاف سری A، این سری برای سیم‌کارت‌ها و کارت حافظه میکرو اس‌دی درگاه‌های جداگانه در نظر گرفته است. گفتنی است که انتقال داده سریع LTE را می‌توان برای هرکدام از سیم‌کارت‌ها استفاده نمود.

همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد گلکسی J7 سامسونگ در دو مدل مجزا ارائه می‌شود که یکی دارای چیپست اسنپ‌دراگون 615 بوده و در برخی مناطق توزیع خواهد شد و دیگری از چیپست اگزینوس 7580 سامسونگ بهره خواهد برد. هر دو نسخه دارای اندروید 5.1 آبنبات چوبی و حافظه رم 1.5 گیگابایتی (که قدری کم به نظر می‌رسد) بوده اما پردازنده مدل بهره‌مند از چیپست اگزینوس در کلاک CPU برتری خواهد داشت. هرچند عملکرد پردازنده‌های گرافیکی در این دو نسخه نیز متفاوت بوده اما در صورت فعال نمودن OpenGL ES 3.1 در هر دو برای اجرای بازی جدید آماده خواهند شد.

گوشی گلکسی J7 سامسونگ در نبرد زیبایی و شکوه با گلکسی A7 شکست می‌خورد اما پس از اتمام مبارزه و کار با هرکدام از این دو گوشی J7 جای خود را باز کرده و پیروزی نهایی در این نبرد را از آن خود خواهد کرد.

توجه داشته باشید که گلکسی J7 سامسونگ با دو نسخه برخوردار از چیپست اسنپ‌دراگون 615 و یا اگزینوس 7580 به بازار می‌آید که ما در حال بررسی مدل اگزینوس آن هستیم.

بررسی سخت‌افزاری:

گلکسی J7 سامسونگ دارای ابعاد 152.2 در 78.7 در 7.5 میلی‌متر (در یکی از نسخه‌ها 7.9 میلی‌متر) بوده که نسبت به گوشی گلکسی A7 سامسونگ 1.2 میلی‌متر (1.6 میلی‌متر) نازک‌تر است. همچنین این گوشی کهکشانی وزنی معادل 171 خواهد داشت. بدنه تمام پلاستیکی گوشی موجب می‌شود تا سبک‌تر از آنچه که در واقع هست به نظر برسد.

هرچند سامسونگ سعی نموده تا از نظر طراحی نیز این گوشی را ارتقا بخشد اما مسلماً در مقایسه با طراحی خیره‌کننده پرچمدارانش به کاربردن واژه “زیبا” در خصوص این گوشی بی معنی به نظر می‌رسد اما طرفداران این سری از کهکشانی‌های سامسونگ بیشتر از زیبایی به دنبال کارایی هستند هرچند وجود هر دو در کنار هم برای هر فردی بسیار لذت‌بخش خواهد بود. در میان گوشی‌های میان‌رده سامسونگ می‌توان J7 را یکی از انتخاب‌های خوب به‌شمار آورد.

سخت‌افزار به خودی خود نمی‌تواند دلیل قابل قبول بودن یک گوشی باشد. به عنوان مثال وجود سنسور 13 مگاپیکسلی در دوربین اصلی این گوشی گرچه از نظر سخت‌افزاری خوب است اما برای بهترین استفاده از آن شرایط زیادی باید دست به دست هم بدهد.

اگر نگاهی به تغییرات گوشی‌های سامسونگ در سال‌های اخیر و به خصوص سری کهکشانی‌های آن بیندازیم؛ به خوبی می‌توان دریافت که هیچ‌گونه تغییر عمده‌ای صورت نگرفته و غول کره‌ای تبار دنیای فناوری سعی نموده تا با ارتقا و اعمال تغییرات اندک در مدل‌های گذشته، تعداد نمونه‌های جدید را افزایش دهد تا با افزایش تنوع در محصولات خود بتواند رضایت طیف بیشتری از کاربران را به دست آورد.

دو طرف گوشی و کناره‌ها کاملاً هموار بوده و گوشی اصطلاحاً خوش‌دست است. هرچند که ممکن است وزن گوشی بیشتر از ضخامتش به نظر برسد اما باریک‌تر از A8 بوده و ضخامت 7.5 میلی‌متری (در مدل دیگر هم 7.9 میلی‌متری) دارد.

قاب پشت گوشی از پلاستیک مات تولید شده که باعث ایجاد احساس بهتر در هنگام به دست گرفتن گوشی خواهد شد. هرچند مطمئناً در این زمینه بهترین نبوده اما رضایت‌بخش خواهد بود. در مورد رنگ این گوشی شما بین 3 رنگ سفید، مشکی و طلایی حق انتخاب خواهید داشت.

گوشه‌ها در بالا و پایین به نحوی طراحی شده که اندکی افزایش ضخامت داشته باشیم. این امر در سهولت به‌دست گرفتن گرفتن گوشی به خصوص در هنگام گرفتن یک عکس به‌صورت افقی بسیار کمک خواهد کرد. در حالی که گوشه‌های صاف می‌تواند بسیار لغزنده باشد.

در جهت عمودی کلید سخت‌افزاری “homo” در قسمت میانی و دو کلید خازنی “تماس” و “بازگشت” در دو طرف آن قرار گرفته است و کلید “هوم” هیچ‌گونه خواننده اثرانگشتی ندارد.

در بالای صفحه‌نمایش قسمت‌های دیگری نیز تعبیه شده که می‌توان به دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی در سمت راست و فلش LED در سمت چپ اشلره نمود. این مسئله سبب شده که در عکس‌هایی که در تاریکی توسط این دوربین گرفته می‌شود، یک سمت صورت روشن‌تر از سمت دیگر باشد. مطمئناً اگر سنسور دوربین و فلش کنار یکدیگر قرار می‌گرفتند، نتیجه حاصل رضایت‌بخش‌تر بود.

سنسور خروجی صدای گوشی و همچنین سنسورهای میزان فاصله و نور محیط نیز در کنار هم به چشم می‌خورند.

در دو طرف تلفن کلیدهای پاور و تنظیم صدا به چشم می‌خورد که علی‌رغم فیزیکی بودن بسیار ظریف و نازک هستند.

گلکسی J7 سامسونگ از بالا کاملاً ساده و عاری از هرگونه دکمه‌ای است چرا که تمامی قسمت‌های موردنیاز دیگر از جمله پورت میکرو USB 2.0، جک هدفون و میکروفون گوشی در قسمت پایین قرار گرفته‌اند. بد نیست بدانید که پورت USB این کهکشانی MHL TV را پشتیبانی نمی‌کند (با کمک متدهای بدون نیاز به سیم می‌بایست ازا این قابلیت استفاده کنید.) اما USB On-The-Go را می‌توانید در این دستگاه داشته باشید.

نمایشگر:

گلکسی J7 سامسونگ با یک نما‌یشگر سوپرامولد بزرگ عرضه می‌شود. در سال‌های اخیر این صفحه‌نمایش‌ها برای نشان دادن رنگ‌های دقیق و شارپ، قدرت خوانایی بهتر زیر نور مستقیم خورشید و کیفیت عالی به‌خوبی شناخته شده‌اند. هرچند این نمایشگر 5.5 اینچی رزولوشن 720 پیکسلی ارائه داده است.

ظاهراً تراکم پیکسلی 267 ppi از نظر عملی کافی به نظر می‌رسد و متون حتی با کوچک و بزرگ کردن و باریک و درشت نمودن نیز خوانا باقی می‌مانند. لازم به ذکر است که پشتیبانی از ماتریس RGB نسبت به PenTile یکی از بزرگ‌ترین مزایا به شمار می‌آید.

رنگ‌ها بسیار دقیق هستند و شما باید دوباره یک انتخاب از میان حالت‌های پایه، تصویر امولد و ویدئوی امولد داشته باشید. پس از آزمایش هر یک از این گزینه‌ها به این نتیجه رسیدیم که حالت “Basic” دقیق‌ترین نتایج را در مقایسه با دو گزینه دیگر ارائه می‌کند اگرچه بسیاری از کاربران در انتخاب‌های خود دو گزینه دیگر را ترجیح می‌دهند.

ر صورت تغییر زاویه دید نیز رنگ‌ها به خوبی مشخص می‌شوند اما باید به این نکته نیز اشاره داشت که رنگ‌های آبی و سبز در زوایای بسیار افراطی تیره‌تر از آنچه که در واقع هستند به نظر می‌رسد.

در استفاده‌های معمولی در مقایسه با بهترین نمایشگرهای سوپرامولد نور کم‌تری دارد اما نسبت به کهکشانی همتراز خود گلکسی A8 نتیجه بهتری در عمل داشته است. نمایشگر J7 در شرایط نرمال 360nits روشن نموده و در فضای باز و بالا رفتن میزان نور موجود در محیط تا 500nits به صورت مؤثر اما برای مدتی کوتاه افزایش می‌یابد (به منظور محفاظت از نمایشگر و باتری، این حالت به‌طور خورکار پس از مدتی خاموش می‌شود).

قابلیت اتصال:

گوشی گلکسی J7 سامسونگ با قابلیت استفاده از دو سیم‌کارت به صورت همزمان و با پشتیبانی از اتصالات 4G LTE عرضه می‌شود. به صورت محلی Wi-Fi b/g/n (در فرکانس 2.4 گیگاهرتز) و بلوتوث 4.1 قابل دسترسی بوده و علاوه بر این قابلیت پشتیبانی از ANT+ و NFC نیز بسته به منطقه برای کاربران این گوشی کهکشانی وجود خواهد داشت. اگرچه حتی با وجود NFC و KNOX به شکل آن‌بُرد نیز شما قادر به استفاده از سرویس پرداخت اختصاصی سامسونگ (Samsung Pay) نخواهید بود.

نکته جالب توجه اینجاست که رادیو FM که این روزها دیگر در بیشتر محصولات کهکشانی سامسونگ خبری از آن نیست را می‌توان در این گوشی مشاهده نمود.

میکرو USB 2.0 استاندارد توسط کابل موجود گوشی را به داک شارژر متصل خواهد کرد و علی‌رغم اینکه J7 از پورت‌های MHL و یا SlimPort TV پشتیبانی نمی‌کند اما شما این امکان را خواهید داشت که توسط USB On-The-Go اتصال لوازم جانبی USB را طبق نیاز برقرار کنید. گفتنی است که عملیات مکان‌یابی توسط GPS و GLONASS صورت خواهد گرفت.

طول عمر باتری:

همان گونه که در بالا نیز اشاره شد گلکسی J7 سامسونگ با یک باتری 3000 میلی‌آمپرساعتی به بازار عرضه خواهد شد که از این نظر با گلکسی نوت 5 سامسونگ برابری می‌کند. البته صفحه‌نمایش گوشی رزولوشن بالایی ندارد که در مورد آن نگران باشید و هسته‌های پردازنده Cortex-A53 کاملاً در این خصوص کارامد خواهند بود.

در این قسمت باید به این نکته اشاره کنیم که نسخه بهره‌مند از چیپست اگزینوس 7580 نیز همانند مدل برخوردار از چیپست اسنپ‌دراگون 615، از دو سیم‌کارت همزمان پشتیبانی خواهد کرد.

با تنها یک سیم‌کارت فعال گلکسی J7 توانست به طرز چشمگیری میزان 91 ساعت را برای طول عمر باتری خود به ثبت برساند و با این رکورد همتراز با گوشی‌هایی نظیر گلکسی نوت 4 و نوت 5 قرار گرفته و با اختلاف کمی با گلکسی E7 در این رتبه‌بندی داشته باشد. واضح است که با فعال شدن سیم‌کارت دوم مصرف باتری توسط دستگاه نیز افزایش خواهد یافت اما با این وجود نیز گوشی توانسته است مدت سه روز در حالت آماده به کار دوام آورد.

با وجود این باتری 18.5 ساعت مکالمه در هر بار شارژ رکورد خیلی خوبی به نظر نمی‌رسد چرا که انتظار ما چیزی بیشتر از 25 ساعت مکالمه بود. باتری گوشی در استفاده وب‌گردی بسیار ضعیف عمل کرده و تنها پاسخگوی 9 ساعت نیاز کاربران بوده است. گرچه این میزان تقریباً به‌اندازه پرچمداران دو نسل گذشته سری نوت بوده اما برای یک گوشی میان‌رده بسیار عالی به نظر می‌رسد.

در نهایت نیز در خصوص پخش تصاویر ویدئویی باید اعتراف کنیم که یکی از بهترین آزمایش‌هایی بود که انجام شد و در شرایطی که روشنایی نمایشگر میزان 150nits (یعنی تاریک‌تر از حد معمول) تنظیم شد باز هم نتیجه به دست آمده بسیار تحسین برانگیز بود.

رابط کاربری: رابط کاربری آشنای تاچ‌ویز (TouchWiz)، بدون تقسیم نمایشگر

گلکسی J7 سامسونگ همراه با اندروید 5.1.1 آبنبات چوبی و آخرین قابلیت‌های رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی تاچ‌ویز عرضه می‌شود. از نظر نرم‌افزاری بسیار شبیه به گوشی رده‌بالای گلکسی A8 بود که پیش‌تر عرضه شده، تنها با این تفاوت که برخی از ویژگی‌های اعلای آن حذف شده است (و برخی هم خیلی عالی نیستند).

در صفحه قفل گوشی همانند روند قبلی سامسونگ فهرست ناتیفیکیشن‌ها و چند میانبر در کنار برقراری تماس سریع و میانبر دوربین به چشم می‌خورد. بد نیست بدانید که همانند گلکسی اس 6 سامسونگ، این امکان نیز برای شما فراهم خواهد بود که با دوباز فشردن دکمه “هوم” سریعاً به دوربین گوشی دسترسی پیدا کنید.

افزودن اطلاعات آب‌وهوا به صفحه قفل گوشی اگرچه شاید با استاندارد اندروید مطابقت نداشته باشد اما مطمئناً برای بسیاری از کاربران مفید خواهد بود.

برخلاف گلکسی A8 نسبتاً جدید، گلکسی J7 سامسونگ فاقد حسگر اثرانگشت برای بازگشایی قفل گوشی است و بدین منظور می‌بایست از میان روش‌های گذشته همچون کشیدن دست بر روی نمایشگر، پیروی از الگو، استفاده از پین و یا پسورد استفاده کنید. هیچ‌گونه حالت شخصی برای این کار وجود ندارد حتی اگر استفاده از یک پسورد را برای بازکردن قفل گوشی انتخاب کنید در صورت داشتن رمز عبور امکان بازکردن قفل توسط هر شخص دیگری نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

به لطف تاچ‌ویز جدید کاربران گوشی گلکسی J7 سامسونگ این امکان را خواهند داشت که با استفاده و نصب تم‌ها جدید لباس تازه‌ای بر تن رابط کاربری خود بپوشانند. تم‌های پیش‌فرض موجود بر روی خود گوشی ممکن است مورد پسند برخی از کاربران واقع نشود که در این صورت بدون هیچ نگرانی می‌توانند تم‌های دلخواه خود را از فروشگاه‌]ای موجود با تنوع زیاد انتخاب و دریافت نمایند. تم‌ها این توانایی را دارند که تصویر پس‌زمینه و همچنین آیکون‌ها را تغییر دهند. علاوه بر این موارد برخی از اپلیکیشن‌های سامسونگ (نظیر شماره‌گیر، مخاطبین و پیام‌ها) نیز ممکن است با نصب برخی از این تم‌ها دستخوش تغییراتی شود.

عملکرد

گلکسی J7 سامسونگ چیپست اسنپ‌دراگون 615 و یا چیپ‌های میان‌رده جدید اگزینوس را به عنوان پردازنده در قلب خود داشته و در هر دو نسخه از حافظه رم 1.5 گیگابایت برخوردار است. بد نیست به این نکته نیز اشاهره کنیم که گلکسی A8، دیگر کهکشانی متعلق به سری A نیز در نسخه‌ای از گوشی‌های خود از چیپست S615 شرکت به‌نام کوالکام به‌عنوان قلب تپنده دستگاه برخوردار است. دیگر چیپست استفاده شده در گلکسی J7 نیز با هسته Cortex-A53 تولید شده با این تفاوت که سامسونگ به جای استفاده از پردازنده گرافیکی Adreno 405 در این نسخه از چیپ Mali-T720 بهره برده است.

وجود Google Play Music به‌تنهایی:

موزیک پلیر متعلق به رابط کاربری تاچ‌ویز سامسونگ یکی از بهترین و غنی‌ترین اپلیکیشن‌های پخش‌کننده موسیقی با قابلیت‌های بسیار است اما چنین به نظر می‌رسد که سامسونگ در J7 خود این برنامه را از رابط کاربری اختصاصی خود حذف نموده و به نفع Google Play Music کنار رفته است. این مسئله بدین معنی است که در این گوشی از سری کهکشانی دیگر خبری از صدای زنده (Sound Alive) و حتی اکولایزر نخواهد بود.

دوربین:

 

رابط کاربری دوربین در میان تمامی گوشی‌های سری کهکشانی سامسونگ به یک شکل بوده و گلکسی J7 نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ ضمن اینکه دوربین این گوشی حتی از حالت Pro نیز پشتیبانی می‌کند. در حقیقت باید گفت که در مقایسه با گوشی‌هایی نظیر گلکسی S یا نوت سامسونگ، پیشرفتی در رابط کاربری آن مشاهده نمی‌شود. برای تنظیمات مربوط به ISO، جبران نورددهی و تعادل رنگ سفید امکان استفاده از اسلایدرها وجود خواهد داشت اما در خصوص فوکوس و یا سرعت شاتر گزینه‌ای در دسترس نخواهد بود.

سخن گروه:

 

می‌توان چنین گفت که گلکسی J7 سامسونگ در حقیقت گوشی جان‌سختی است که قدری ناشناس باقی مانده و در میان انبوه گوشی‌های سری کهکشانی سامسونگ گم شده است اما قصد ما از انتخاب این گوشی این مسئله بوده که نام آن را به گوش علاقه‌مندان چنین گوشی‌هایی برسانیم.

 

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J7 2015|
انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J6 PLUS|


عرضه

معرفی 2018، سپتامبر
وضعیت موجود. عرضه شده در اکتبر 2018

نمایشگر

نوع IPS LCD لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
سایز 6.0 اینچ (~73.6% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 720 در 1480 پیکسل، 18.5:9 (~274 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد 161.4 در 76.9 در 7.9 میلی‌متر
وزن 178 گرم
سیم‌کارت دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال)

پلتفرم

سیستم‌عامل اندروید 8.1 (اوریو)
تراشه Qualcomm MSM8917 Snapdragon 425
پردازنده مرکزی چهار هسته‌ای 1.4 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Adreno 308

حافظه

درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 512 گیگابایت (استفاده از شیار اختصاصی)
حافظه داخلی 64 گیگابایت، 4 گیگابایت رم یا 32 گیگابایت، 3 گیگابایت رم

دوربین

اصلی دوگانه: 13 مگاپیکسل،28 میلی‌متری با فوکوس خودکار، f/1.9) و 5 مگاپیکسل ( دارای سنسور تشخیص عمق تصویر، f/2.2)
قابلیت‌ها فلش LED، پانوراما، HDR
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 8 مگاپیکسل (f/1.9)

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3300 میلی آمپر ساعت

قابلیت‌ها

حسگرها حسگر اثرانگشت (کنار گوشی)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما
  - ANT+
- پخش‌کننده‌ی MP4/H.264
- پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC
- ویراستار عکس و فیلم
- نمایش‌دهنده‌ی اسناد

شبکه

فناوری GSM / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 b/g/n، Wi-Fi Direct، هات‌اسپات
بلوتوث 4.2، A2DP، LE
GPS بله، با A-GPS، GLONASS، BDS
NFC بله (انتخابی)
رادیو استریو رادیو اف‌ام، ضبط
USB microUSB 2.0، OTG

متفرقه

رنگ‌ها مشکی، خاکستری، قرمز، آبی
محدوده قیمت حدود 240 یورو

یکی از گوشی‌های میان رده و با کیفیت جدید شرکت سامسونگ گوشی گلکسی جی 6 پلاس (Samsung Galaxy J6 Plus) است که صفحه نمایشی بزرگ، رم 3/4 گیگابایتی و دوربین مناسبی دارد. در ادامه این مطلب می‌خواهیم به بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ بپردازیم و نقاط قوت و ضعف آن را بیان کنیم.

 

معرفی مختصر Samsung Galaxy J6 Plus (سامسونگ گلکسی جی 6 پلاس)

در ماه سپتامبر (September) سال 2018 شرکت سامسونگ به صورت رسمی از گوشی میان رده جدیدش با نام گلکسی J6 پلاس رونمایی کرد. این گوشی بنا به دلایل مختلفی می‌تواند یکی از گزینه‌های خرید مناسب بازار محسوب شود. صفحه نمایش بزرگ، دوربین با کیفیت و رم 3/4 گیگابایتی از اصلی‌ترین این دلایل هستند. قیمت گلکسی جی 6 پلاس هم نسبت به قیمت گوشی‌های هم رده موجود مناسب است و این مسئله هم می‌تواند از دیگر نقاط قوت آن باشد.

با این حال گوشی‌هایی همچون شیائومی می مکس 2، گلکسی A3 سال 2017 و هوآوی وای 9 2018 به نظر ما می‌توانند رقیب‌های جدی برای Samsung Galaxy J6 Plus محسوب شوند. اگر قصد خرید گلکسی J6 پلاس را دارید، توصیه می‌کنیم حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید، چون در این مطلب می‌خواهیم به بررسی گلکسی جی 6 پلاس پرداخته و نقاط قوت و ضعف آن را بیان کنیم.

 

بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ (Samsung Galaxy J6 Plus): طراحی و ظاهر

سامسونگ سعی کرده که گوشی گلکسی J6 پلاس را از طراحی خوب و ظاهری زیبا بهره‌مند سازد، اما با این حال نباید انتظار داشته باشید که سبک طراحی گوشی نزدیک به سبک طراحی سری پرچمداران گلکسی اس سامسونگ باشد. بدنه گلکسی J6 Plus یکپارچه بوده و از فلز تشکیل می‌شود. بدنه آن ابعاد 7.9 در 76.9 در 161.4 میلیمتری دارد و وزن دستگاه به چیزی در حدود 178 گرم می‌رسد. بنابراین گلکسی جی 6 پلاس یک گوشی نسبتاً بلند و بزرگ است که ضخامت بدنه آن در مقایسه با طول و عرض آن نسبتاً باریک است.

زمانی که Galaxy J6 Plus را در دست می‌گیرید حس و حال خوبی به شما منتقل می‌شود و احساس خواهید کرد که دستگاه کیفیت طراحی فراتر از یک گوشی میان رده دارد. سامسونگ این گوشی را در رنگ‌های مشکی، خاکستری و قرمز روانه بازار کرده و نسخه قرمز آن بسیار متفاوت و زیبا به نظر می‌رسد. در پنل جلوی دستگاه هیچ دکمه فیزیکی نصب نیست و صفحه نمایش آن حاشیه‌های باریکی دارند. بدین سبب نمایشگر دستگاه چیزی در حدود 73.6 درصد از کل مساحت پنل جلوی آن را در بر می‌گیرد.

بهره‌مندی دستگاه از صفحه نمایش بزرگ و با حاشیه‌های نسبتاً باریک سبب شده که ظاهر گلکسی جی 6 پلاس به روز و زیبا به نظر آید. در قاب پشتدستگاه هم لنز دوربین اصلی دوگانه و چراغ فلش LED آن نصب خواهد بود. لنز دوربین دوگانه گوشی به صورت عمودی در بخش فوقانی قاب پشت گوشی نصب است و چراغ فلش LED هم در کنار این لنز قرار دارد. لوگوی سامسونگ هم مثل همیشه در وسط قاب پشت گوشی نصب خواهد بود. متاسفانه گلکسی J6 Plus از طراحی ضد آب بهره نمی‌برد، اما برخلاف تصور اغلب افراد از اسکنر انگشت بهره‌مند است! اسکنر انگشت این گوشی در لبه قاب آن تعبیه شده و بدین ترتیب سبکی متفاوت را ارائه می‌کند.

 

گوشی سامسونگ Galaxy J6 Plus قابلیت پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت را هم دارد. بنابراین به طور کلی باید بگوییم که این گوشی از نظر سبک طراحی و ظاهر یک گوشی خوب محسوب می‌شود که در نگاه اول می‌تواند توجه شما را جلب کند و حس و حالی فراتر از یک گوشی میان رده را برایتان به ارمغان آورد.

 

بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ (Samsung Galaxy J6 Plus): صفحه نمایش

یکی از ویژگی‌های خاص گوشی گلکسی J6 پلاس مربوط به بهره‌مندی آن از صفحه نمایشی بزرگ می‌شود که 6 اینچی است و نسبت تصویر 18.5 به 9 را ارائه می‌کند. پنل نمایشگر این گوشی برخلاف اغلب گوشی‌های دیگر سامسونگ از نوع سوپر آمولد (Super AMOLED) نیست و از نوع IPS LCD در نظر گرفته شده است. رزولوشن نه چندان عالی 1480 در 720 پیکسلی یا اصطلاحاً اچ دی پلاس توسط نمایشگر گوشی ارائه می‌شود و بدین سبب تراکمی در حدود 274 پیکسل در هر اینچ برای نمایشگر دستگاه به ارمغان آورده خواهد شد که مشخصاً تراکم پیکسلی بالایی نبوده و حتی مقدارش از استاندارد گوشی‌های میان رده فعلی بازار هم پایین تر است. بنابراین اگر رزولوشن و تراکم پیکسلی صفحه نمایش برایتان مهم است، گلکسی جی 6 پلاس وضعیت خیلی خوبی از این نظر ندارد.

سامسونگ سعی کرده حاشیه‌های صفحه نمایش گلکسی J6 پلاس را باریک طرحی کند و بدین ترتیب ظاهری به روز را برای گوشی به ارمغان آورد. حاشیه‌‍‌های دو سمت راست و چپ نمایشگر گوشی باریک هستند و حاشیه لبه فوقانی و زیرین آن هم تقریباً باریک در نظر گرفته شده‌اند. بدین سبب نمایشگر دستگاه چیزی در حدود 73.6 درصد از کل مساحت پنل جلوی آن را در بر می‌گیرد. اما کیفیت تصاویر بر روی صفحه نمایش 6 اینچی گلکسی جی 6 پلاس چگونه است؟ از نظر تفکیک‌پذیری رنگ‌ها و شادابی تصویر، صفحه نمایش گلکسی J6 پلاس وضعیت مطلوبی دارد. محتوای نمایشگر شارپنس نسبتاً خوبی دارند اما نمی‌توان انتظار داشت که کیفیت را با کیفیت نمایشگرهای سوپر آمولد با رزولوشن بالا برابری کند.

از نظر شدت روشنایی هم صفحه نمایش گوشی وضعیت عملکرد معمولی دارد. برای اینکه محتوای صفحه نمایش دستگاه در محیط‌های باز و تحت تابش نور به خوبی قابل رویت باشد باید شدت روشنایی آن را حداقل بر روی 70 درصد تنظیم کنید، در غیر این صورت ممکن است برای مشاهده محتوای صفحه نمایش کمی با مشکل رو به رو شوید. به طور کلی باید گفت که بزرگ بودن صفحه نمایش گوشی گلکسی جی 6 پلاس و حاشیه‌های باریک یا بهتر بگوییم ظاهر به روز آن از نقاط قوتش هستند اما رزولوشن، تراکم پیکسلی و روشنایی آن می‌توانستند شرایط بهتری داشته باشند.

 

بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ (Samsung Galaxy J6 Plus): سیستم عامل و رابط کاربری

گوشی گلکسی J6 Plus یکی از جدیدترین گوشی‌های سامسونگ است که به تازگی روانه بازار شده، بنابراین جای تعجبی ندارد که سیستم عامل پیش فرض نصب بر روی آن هم جدید باشد. اندروید 8 اوریو به صورت پیش فرض روی این گوشی نصب است و رابط کاربری اختصاصی سامسونگ با نام سامسونگ اکسپرینس (Samsung Experience) هم در کنار آن ارائه می‌شود. متاسفانه یکی از ویژگی‌های بد رابط کاربری سامسونگ مربوط به نصب بودن پیش از حد اپلیکیشن‌های غیر ضروری پیش فرض می‌شود. در همان ابتدای کار با گوشی Galaxy J6 Plus متوجه تعدد تعداد اپلیکیشن‌های پیش فرض نصب شده روی آن خواهید شد که این مسئله اصلاً جالب به نظر نمی‌رسد. خوشبختانه امکان حذف دستی اغلب این اپلیکیشن توسط کاربر وجود دارد اما مطمئناً بهتر می‌شد اگر از ابتدا آن‌ها روی دستگاه نصب نبودند.

بستر نرم افزاری گوشی سرعت عمل مطلوبی دارد و رم 3/4 گیگابایتی آن هم به سریع‌تر شدن عملکرد سیستم عامل و رابط کاربری آن کمک به سزایی می‌کند. البته در بررسی گلکسی جی 6 پلاس مشخص شد که در شرایط خاص نظیر مواقعی که حافظه داخلی دستگاه رو به پر شدن سوق پیدا می‌کند، لگ و تاخیرهای بسیار ریزی در گوشی نمایان می‌شوند که قابل چشم‌پوشی خواهند بود و نمی‌توان از آن‌ها به عنوان نقطه ضعف یاد کرد. بنابراین اگر می‌خواهید یک گوشی میان رده با کیفیت بخرید که سیستم عامل به روز داشته و عملکرد بستر نرم افزاری آن هم روان باشد، گلکسی جی 6 پلاس یکی از گزینه‌های خوب پیش رویتان خواهد بود.

 

بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ (Samsung Galaxy J6 Plus): پردازنده، رم و حافظه داخلی

یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در بررسی گلکسی جی 6 پلاس به آن اشاره شود مربوط به قدرت پردازشی دستگاه می‌شود که مستقیماً با ویژگی‌هایی شامل پردازنده، رم و حافظه داخلی گوشی ارتباط دارد. تراشه‌ای که در قلب Galaxy J6 Plus سامسونگ از آن استفاده به عمل آمده، تراشه اسنپدراگون 425 کوالکام است که طی لیتوگرافی 28 نانومتری تولید می‌شود و یک پردازنده مرکزی چهار هسته‌ای دارد. هسته‌های پردازشگر این تراشه از نوع Cortex-A53 هستند و فرکانس کاری 1.4 گیگاهرتزی را ارائه می‌کنند. همچنین پردازنده گرافیکی آدرنو 308 هم در این تراشه وظیفه تجزیه و تحلیل اطلاعات گرافیکی را بر عهده دارد. سامسونگ گلکسی J6 Plus از نظر رم و حافظه داخلی شامل دو نسخه مختلف می‌شود. نسخه پایه گوشی از رم 3 گیگابایتی و حافظه داخلی 32 گیگابایتی بهره می‌برد و نسخه برتر آن به رم 4 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی مجهز خواهد بود.

نسخه‌ای از گوشی گلکسی جی 6 پلاس که ما به بررسی آن پرداختیم از رم 3 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی بهره می‌برد. لازم به اشاره است که این گوشی برخلاف اغلب گوشی‌های دیگر سامسونگ از اتصال حافظه جانبی پشتیبانی نمی‌کند، بنابراین اگر نسخه مجهز به حافظه 32 گیگابایتی آن را خریداری کنید، همواره محدود به این ظرفیت خواهید بود و هیچ راهی برای افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات دستگاه نخواهد داشت. اما قدرت عملکرد گوشی چطور است؟ در بررسی گلکسی جی 6 پلاس مشخص شد که انجام کارهای روزمره و پرسه زدن در منوهای مختلف آن بدون مشکل قابل انجام خواهند بود. حتی گوشی از پس اجرای بازی‌های HD سنگین هم بر می‌آید، اما خیلی زود و پس از گذشت چند دقیقه از اجرای این بازی‌ها، لگ و تاخیر و افت فریم در گوشی نمایان می‌شود و از سمت دیگر خالی شدن شارژ باتری با سرعت بالایی انجام می‌شود. بنابراین بهتر است از گوشی Galaxy J6 Plus برای اجرای بازی‌های سنگین و HD استفاده نشود.

رم 4 گیگابایتی گوشی کمک به سزایی برای مولتی‌تسکینگ کرده است. گوشی به خوبی از پس اجرای همزمان چندین اپ

لیکیشن مختلف بر خواهد آمد، اما زمانی که یک بازی سنگین را هم در گوشی اجرا کنید، کار کمی دشوار خواهد شد چون هم رم، هم پردازنده مرکزی و هم پردازنده گرافیکی گوشی در این شرایط تحت فشار قرار می‌گیرند و در نتیجه مصرف انرژی باتری افزایش می‌یابد و در اثر فشار وارد شده لگ و تاخیرهای محسوسی در دستگاه پدیدار خواهد شد. بنابراین به طور کلی باید بگوییم که گلکسی J6 پلاس سامسونگ در حالت عادی عملکردی کاملاً روان و بی‌عیب و نقص دارد اما برای اجرای بازی‌های سنگین و HD بهتر است از آن استفاده نکنید.

 

بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ (Samsung Galaxy J6 Plus): دوربین اصلی و سلفی

بهره‌مندی گلکسی J6 پلاس سامسونگ از دوربین اصلی دوگانه هم یکی دیگر از ویژگی‌های جذب کننده آن محسوب می‌شود. دوربین اصلی این گوشی از دو لنز 13 و 5 مگاپیکسلی تشکیل شده که به ترتیب دیافراگم F/1.9 و F/2.2 دارند. لنز 13 مگاپیکسلی گوشی از فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند اما لنز 5 مگاپیکسلی مذکور از نوع عمقی است. دوربین اصلی گوشی از HDR و ضبط ویدئوهای فول اچ دی با فریم ریت 30 فریم در هر ثانیه هم پشتیبانی به عمل می‌آورد. ضمناً یک چراغ فلش LED هم برای دوربین اصلی دستگاه در نظر گرفته شده است. اما کیفیت عملکرد دوربین گوشی چطور است؟ خوشبختانه در بررسی گلکسی جی 6 پلاس مشخص شد که دوربین اصلی گوشی عملکرد خوبی دارد و کیفیتی فراتر از استاندارد گوشی‌های میان رده را ارائه می‌کند.

عملکرد دوربین اصلی گوشی در محیط‌های با نور خوب بسیار مطلوب خواهد بود و عکسبرداری پرتره (با پس زمینه تار) هم در این شرایط با دوربین اصلی گوشی به خوبی انجام می‌شود. اما در محیط‌های کم نور ممکن است افت کیفیت نسبی را در عملکرد دوربین اصلی گوشی مشاهده کنید. البته افت کیفیت یاد شده به قدری نخواهد بود که آزاردهنده باشد، اما قابل درک است. پس دوربین اصلی گوشی گلکسی J6 پلاس عملکرد قابل قبولی دارد کیفیت آن فراتر از کیفیت دوربین اغلب گوشی‌های میان رده و هم قیمت خودش خواهد بود.

اما در سمت مقابل دوربین سلفی گوشی قرار دارد که از یک لنز 8 مگاپیکسلی واحد با چراغ فلش LED اختصاصی بهره می‌برد. لنز دوربین سلفی گوشی دیافراگم F/1.9 دارد و بدین سبب عملکرد خوبی در قبال نورگیری ارائه می‌کند. کیفیت عکس‌هایی که با دوربین سلفی گلکسی جی 6 پلاس ضبط می‌شوند مطلوب و رضایت بخش هستند اما نمی‌توان مدعی شد که عملکرد دوربین سلفی گوشی هم مثل دوربین اصلی آن نسبت به سایر گوشی‌های هم رده و هم قیمت وضعیت بهتری دارد. دوربین سلفی گلکسی J6 Plus کیفیت عملکرد معمولی داشته و استفاده از آن برای ضبط عکس‌های سلفی که در شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام اشتراک گذاری می‌شوند مناسب خواهد بود.

 

بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ (Samsung galaxy J7 Plus): باتری و شارژدهی

در آخرین مرحله از بررسی گلکسی جی 6 پلاس در مورد باتری این گوشی و توان شارژدهی آن صحبت خواهیم کرد. سامسونگ یک باتری 3300 میلی آمپر ساعتی لیتیوم یونی و جدانشدنی را در گوشی Galaxy J6 Plus بکار برده که امکان جداسازی و تعویض آن به دست کاربر وجود ندارد. در شرایطی که به صورت نرمال و عادی از این گوشی استفاده کنید، باتری آن می‌تواند تا یک روز انرژی مورد نیازش را برطرف سازد، اما اگر اپلیکیشن‌ها و بازی‌های سنگین را در آن نصب و اجرا کنید، سرعت خالی شدن شارژ باتری گوشی چند برابر می‌شود! بنابراین باید گفت که توان شارژدهی باتری گلکسی جی 6 پلاس در حالت عادی معمولی و قابل قبول است.

متاسفانه گلکسی J6 پلاس سامسونگ از قابلیت شارژ سریع یا شارژ بیسیم پشتیبانی نمی‌کند، به همین دلیل باید مدت زمانی در حدود 130 دقیقه را برای فول شارژ شدن باتری دستگاه منتظر بمانید. بنابراین به طور کلی باید گفت که توان شارژدهی باتری گوشی گلکسی جی 6 پلاس و سرعت شارژ مجدد آن وضعیت معمولی دارند.

سحن گروه:

همانطور که مشاهده کردید در این مطلب به بررسی گلکسی جی 6 پلاس سامسونگ (Samsung Galaxy J6 Plus) پرداختیم. این گوشی گزینه خرید عالی برای آن دسته از افرادی خواهد بود که به دنبال خرید یک گوشی میان رده با کیفیت، مجهز به دوربین خوب، صفحه نمایش بزرگ و رم قوی هستند.

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J6 PLUS|
انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J6 2018|


عرضه

معرفی 2018, می
وضعیت موجود. عرضه شده در می 2018

نمایشگر

نوع Super AMOLED لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 5.6 اینچ (~75.9% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 720 در 1480 پیکسل, 18.5:9 (~294 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد 149.3 در 70.2 در 8.2 میلی‌متر
وزن 154 گرم
ساخت بدنه‌ی پلاستیکی
سیم‌کارت دو سیم‌کارته (نانو-سیم, همزمان فعال)

پلتفرم

سیستم‌عامل اندروید 8.0 (اوریو)
تراشه Exynos 7870 Octa
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای 1.6 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Mali-T830 MP1

حافظه

درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی 64 گیگابایت, 4 گیگابایت رم یا 32 گیگابایت, 3 گیگابایت رم

دوربین

اصلی 13 مگاپیکسل (28 میلی‌متری, f/1.9), فوکوس خودکار, فلش LED
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, پاناروما, HDR
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 8 مگاپیکسل, f/1.9, فلش LED

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت
شارژر تا 76 ساعت

قابلیت‌ها

حسگرها حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, سنسور مجاورت
  - پخش‌کننده‌ی MP4/H.264
- پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC
- ویراستار عکس و فیلم
- نمایش‌دهنده‌ی اسناد

شبکه

فناوری GSM / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, هات‌اسپات
بلوتوث 4.2, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS
رادیو رادیو اف‌ام
USB microUSB 2.0

متفرقه

رنگ‌ها سیاه, طلایی, آبی
محدوده قیمت حدود 180 یورو

در سال‌های اخیر ورود شرکت‌هایی مانند شیائومی و ... موجب شده که سهم شرکت سامسونگ در بخش میان رده و رده پایین کمی با کاهش مواجه شده است. به همین منظور این شرکت در تلاش است تا با ارائه محصولات میان رده جدید این بخش از بازار را به تصاحب خود در آورد. سری جی سامسونگ از جمله مدل‌هایی هستند که در کنار داشتن قابلیت‌های بسیار خوب، قیمت مناسبی نیز دارند. این غول تکنولوژی جهان گوشیSamsung Galaxy J6 را به همراه سامسونگ گلکسی جی 8 و دستگاه‌های دیگر در 21 می سال 2018 عرضه کرد که در ادامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

طراحی گوشی J6

در طراحی سامسونگ جی 6 از طراحی سنتی سایر مدل‌های سامسونگ استفاده نشده و با بکارگیری نسبت 18:5:9 و نمایشگر نامحدود (Infinity Display)یک طراحی عالی به نظر می‌رسد. سامسونگ جی 6 با اینکه از یک صفحه نمایش 5.6 اینچی برخوردار است اما باز هم اندازه جمع و جوری داشته و حداقل وزن را دارد و با یک دست به راحتی می‌توان با آن کار کرد؛ در کل باید گفت که طراحی آن ساده است.

از پلی کربنات برای ساخت پنل پشت گوشی سامسونگ galaxy J6 استفاده شده است. حسگر اثر انگشت، در پنل پشت قرار داده شده است. همچنین این تلفن همراه مجهز به پورت micro USB استاندارد و انتقال داده و جک 3.5 میلی‌متری هدفون است. این سری دارای کیفیت ساخت بسیار خوبی است، علاوه بر این یک گوشی مقاوم و مستحکم می‌باشد و رنگبندی آن شامل مشکی، طلایی و آبی می‌باشد.

محل قرار گرفتن درگاه اختصاصی micro SDو درگاه سیم کارت 1 و 2، سمت چپ در زیر دکمه‌های تنظیم صدا است، دکمه پاور/ قفل نیز در سمت راست تعبیه شده و بالای آن هم اسپیکرها قرار دارند. بالای صفحه جلو سنسور 8 مگاپیکسلی همراه با فلش سلفی و اسپیکر واقع شده‌اند. در سری جی سامسونگ برای اولین بار هیچ دکمه فیزیکی پایین صفحه جلو بکار نرفته و به جای آن هر سه دکمه هوم، بک و فوروارد روی نمایشگر قرار گرفته‌اند که با توجه به نوع برنامه باز شده، ممکن است این دکمه‌ها نمایش داده شده و یا اصلاً نمایش داده نشوند. این سری به دلیل برخورداری از بدنه پلاستیکی بسیار سبک بوده و کار با آن راحت می‌باشد اما امکان ایجاد خط، خش و لک شدن آن بسیار زیاد است.

صفحه نمایش

سامسونگ گلکسی جی 6 مجهز به یک نمایشگر 5.6 اینچی است و رزولوشن HD Plusدارد. همانند موبایل‌های دیگر از جمله سامسونگ گلکسی جی 8 وسامسونگ گلکسی جی4، نوع پنل استفاده شده در آنSuper AMOLED می‌باشد. این سری در بین گوشی‌های میان رده با این قیمت، یکی از بهترین نمایشگرهای موجود در بازار را داراست که برای افراد تجربه لذت‌بخشی از تماشای فیلم‌ها یا ویدئوها را به ارمغان می‌آورد. محتوای آن سر زنده و شارپ بوده و دارای زاویه دید بسیار خوبی است. با رساندن مقدار روشنایی به مقدار 100 درصد، در حضور نور شدید خورشید مشکل خاصی وجود نداشته و به راحتی می‌توان محتوا را خواند. اما نداشتن سنسور نور محیط از جمله معایب این نمایشگر است؛ یعنی برای تنظیم نور خودکار هیچ گزینه‌ای ارائه نشده و بایستی به صورت دستی نور آن را تنظیم کرد که کمی کار را سخت می‌کند. رنگ‌ها در این صفحه نمایش سرزنده و شاداب بوده و رنگ مشکی نیز عمیق می‌باشد؛ همچنین میزان روشنایی آن هم رضایت‌بخش است.

دوربین باکیفیت گوشی J6

دوربین اصلی جی 6 دارای لنز سنسور 13 مگاپیکسلی است؛ دوربین سلفی آن نیز سنسور 8 مگاپیکسلی دارد. هر دو سنسور از دیافراگم یکسان f/1.9 و فلش LED برخوردار هستند. اما اینکه کیفیت و عملکرد این دوربین‌ها چگونه است، اهمیت دارد. به طور کلی در شرایط نوری مناسب و روشنایی روز عملکرد دوربین اصلی J6 رضایت‌بخش است. نرم افزار دوربین چندین گزینه مانند HDR, Night Mode Panorama, Beauty و استیکرها را ارائه داده، همچنین می‌توان حالت حرفه‌ای را هم انتخاب کرد. یکی از نقاط ضعف این محصول، عکسبرداری در شب است؛ این لنز با دیافراگم f/1.9 سعی در ثبت رنگ‌های واقعی در نور کم را دارد اما تصاویر به صورت دانه‌ای در می‌آیند. به علاوه این دوربین در شب و در شرایط نوری پیچیده مانند یک کلاب یا دیسکو قادر به ثبت درست و دقیق جزئیات نیست.

دوربین سلفی به آسانی شما را تحت تأثیر قرار خواهد داد. همچنین در شرایطی که نور کم باشد، استفاده از فلش LED به مقدار قابل توجهی بر کیفیت عکس‌ها تأثیرگذار است. حالت دوربین (به صورت خودکار)، امکان جست و جوی بصری را با ادغام در Samsung Mall فراهم می‌کند و به این صورت عمل می‌کند که با قرار دادن دوربین روی محصول مورد نظر (که قصد خرید آن را دارید)، پاساژ سامسونگ محصول را به همراه قیمت‌های مختلف آن در سایت‌های تجاری گوناگون مانند آمازون نشان می‌دهد. شرکت سامسونگ اولین بار در ژانویه امسال ویژگی Samsung Mall را در گوشی On7 Prime ارائه داده است.

نرم افزار موبایل J6

سامسونگ گلکسی جی 6 با پلت فورم اندروید 8.0 Oreo اجرا شده و در آن از پوسته سفارشی Touch Wiz استفاده شده است. این سری دارای برنامه‌های پیش فرض زیادی است؛ این نرم افزارهای سامسونگ که به صورت پیش فرض نصب شده‌اند، پاسخگوی نیاز اکثر کاربران معمولی خواهند بود. اما در صورت تشخیص فرد مبنی بر مفید نبودن این نرم افزارها و اشغال فضای زیادی از حافظه و تأثیر بر عملکرد دستگاه، می‌توان نرم افزارهای سیستمی را حذف نمود. در این گوشی مقرون به صرفه از قابلیت بیکسبی پشتیبانی شده و عملکرد روانی دارد. همچنینTouch Wiz آن بسیار منظم است و به کاربر کمک می‌کند که برای پیدا کردن برنامه‌های مختلف سر درگم نشود.

علاوه بر این به نرم افزار ویژگی‌های Samsung Pay Mini وSecure Folder (برای نگهداری فایل‌های حساس) هم اضافه شده است. اما هنوز مشخص نشده است که این تلفن همراه به اندروید پی به روزرسانی خواهد شد یا خیر. در این دستگاه می‌توان با کشیدن کف دست از راست به چپ صفحه نمایش اسکرین شات گرفت. ارائه ویژگی Dual Messenger در آن به کاربر این امکان را می‌دهد که برای رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و ... دو حساب کاربری مختلف تنظیم نماید. همچنین می‌توان فیلتر نور آبی را هم بکار برد؛ در واقع این ویژگی با محدود کردن نور آبی مانع از آسیب به چشم‌ها در شب می‌گردد.

سخت افزار و عملکرد

به طور میانگین عملکرد روانی داشته و هنگام اجرای عملکردهای مختلف، کاربران معمولی هیچ مشکلی نخواهند داشت، اما ممکن است حرارت آن زمان اجرای بعضی بازی‌های سنگین بالا رود یا در عملکردهای چند وظیفه‌ای به کندی باز شوند؛ البته این موضوع تأثیر زیادی روی اجرای برنامه‌ها نمی‌گذارد. جی 6 با تراشه Exynos 7870 و پردازنده 8 هسته‌ای تغذیه شده و هسته‌های Cortex-A53 آن با سرعت 1.6 گیگاهرتز کار می‌کنند و در آن از پردازنده گرافیکیMali-T830 MP1 استفاده شده است. این دستگاه در کنار داشتن ویژگی‌های خوب، قیمت به نسبت مقرون به صرفه‌ای هم دارد. ارائه رم 4 گیگابایتی به میزان قابل توجهی موجب ارتقای عملکرد آن نسبت به مدل‌های قبلی شده است.

شرکت سامسونگ برای ارائه عملکرد روانی به میزان قابل توجهی روی بهینه‌سازی رابط کاربری تمرکز دارد. از این میان رده دو نسخه 64 و رم 4 و 32 و رم 3 گیگابایتی عرضه شده است. از جمله ویژگی‌های این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارا بودن درگاه اختصاصی برای کارت حافظه :micro SD با استفاده از آن می‌توان حافظه را تا 256 گیگابایت ارتقا داد.
  • برخورداری از جک 3.5 میلی‌متری
  • قابلیت‌های ارتباطی از جمله: بلوتوث نسخه 4.2، Wi-Fi 802.11 b/g/n، رادیو FM ،micro USB 2.0،OTG و GPS
  • حضور ویژگی Dolby Atmos در پنل ناتیفیکیشن‌ها: این ویژگی تنها زمان اتصال دستگاه به هدفون بکار می‌رود؛ از آن می‌توان جهت تنظیم سطح صدای موسیقی استفاده کرد.
  • دارا بودن ویژگی Adapt Sound یا اقتباس صدا

باتری موبایل J6

باتری 3000 میلی‌آمپری مورد استفاده در سامسونگ گلکسی جی 6 به راحتی برای یک روز کامل و استفاده سنگین دوام دارد. حتی کاربران در کاربردهای معمولی نزدیک به 36 ساعت می‌توانند بدون اینکه به شارژ مجدد نیاز باشد، از آن استفاده نمایند. به علاوه سامسونگ با قرار دادن چندین آپشن در تنظیمات جهت مصرف بهینه شارژ به کاربران این امکان را می‌دهد که هنگام خالی شدن شارژ موبایل در موارد اضطراری از آن‌ها بهره ببرند. معمولاً شارژ این دستگاه طی 90 دقیقه به طور کامل انجام می‌شود، اما باید توجه داشت که عمر دستگاه و میزان استفاده روی عملکرد باتری تأثیرگذار است.

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J6 2018|
انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J5 PRIME 2017|


عرضه

معرفی هنوز معرفی نشده
وضعیت در حد شایعه

نمایشگر

نوع IPS LCD لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 5.0 اینچ (~69.4% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 720 در 1280 پیکسل, نسبت تصویر 16 به 9 (~294 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظ کورنینگ گوریلا گلس (وابسته به بازار عرضه)

بدنه

ابعاد 142.7 در 69.6 در 8.1 میلی‌متر
وزن -
سیم‌کارت دو سیم‌کارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)

پلتفرم

سیستم‌عامل اندروید 7.1.1 (نوقا)
تراشه Exynos 7570 Quad
پردازنده مرکزی چهار هسته‌ای 1.4 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Mali-T720 MP2

حافظه

درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی 16/32 گیگابایت, 3 گیگابایت رم

دوربین

اصلی 13 مگاپیکسل , f/1.9, فوکوس خودکار, 28 میلی‌متری, فلش LED
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, پاناروما, HDR
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 8 مگاپیکسل, f/2.0

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 2500 میلی آمپر ساعت

قابلیت‌ها

حسگرها حسگر اثرانگشت (جلوی گوشی), شتاب‌سنج, سنسور مجاورت
  - پخش‌کننده‌ی Xvid/DivX/MP4/H.265
- پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC
- ویراستار عکس و فیلم
- نمایش‌دهنده‌ی اسناد

شبکه

فناوری GSM / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, هات‌اسپات
بلوتوث 4.2, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS
رادیو FM radio; ضبط
USB microUSB 2.0, OTG

متفرقه

رنگ‌ها سیاه, طلایی

نکات مثبت

  • بدنه‌ی فلزی و باکیفیت
  • طول عمر باتری خارق‌العاده
  • دوربین با کیفیت قابل قبول

نکات منفی

  • پردازنده‌ی ضعیف
  • کیفیت پایین صدای اسپیکر

سامسونگ برای آنکه بتواند نظر آن دسته از کاربرانی را جلب کند که برای خرید گوشی هوشمند، بودجه‌ای کمی در نظر گرفته‌اند، سری جدید گوشی‌های هوشمند خود را با نام Galaxy J روانه‌ی بازار کرده است. گوشی‌های خانواده‌ی گلکسی جی سامسونگ، علاوه‌بر قیمت مناسب، کیفیت ساخت قابل قبولی نیز دارند. در این مقاله قصد داریم یکی از اعضای این خانواده را با نام Galaxy J5 Prime، بررسی کنیم. این گوشی پایین‌رده، بدنه‌ای فلزی دارد و پردازنده‌‌ی کم‌مصرف آن نیز نوید شارژدهی مناسبی می‌دهد.

طراحی

اگرچه سامسونگ طی دو سال گذشته در طراحی پرچم‌داران سری S و Note خود بازنگری کرده و آن‌ها را با بدنه‌ای شیشه‌ای روانه‌ی بازار می‌کند، اما این شرکت کره‌ای مدتی است که گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده‌ی سری C و J خود را با بدنه‌ای فلزی همراه می‌کند، بنابراین گوشی گلکسی جی 5 پرایم نیز از این قاعده مستثنا نبوده و بدنه‌ی آن از جنس فلز است. باوجود آنکه این گوشی یک محصول پایین‌رده است، اما مواد به کار رفته در آن باکیفیت هستند و گوشی ساختار بسیار محکمی دارد. فرم کلی جی 5 پرایم مشابه گوشی‌های دیگر ساخت سامسونگ است، ابعاد ۵.۰ اینچی نمایشگر در کنار حاشیه‌های مناسب گوشی باعث شده تا کار با یک دست با آن به‌سادگی صورت بگیرد.

قاب پشتی گوشی به استثنای بخش بالا و پایین آن که به جهت آنتن‌دهی بهتر، پلاستیکی هستند، از جنس فلز ساخته شده است، ضمن آنکه برخلاف بسیاری از گوشی‌های سامسونگ، در جی 5 پرایم شاهد برآمدگی دوربین نیستیم. اگرچه سامسونگ به لبه‌های جی 5 پرایم انحنا داده است تا این گوشی به راحتی در دست جای بگیرد، اما همان طور که انتظار داشتیم، بدنه‌ی فلزی گلکسی جی ۵ پرایم باعث شده است تا گوشی لیز شود و از دست سُر بخورد.

در لبه‌ی سمت راست گوشی شاهد دکمه‌ی پاور و اسپیکر هستیم، اما دکمه‌های تنظیم صدا در لبه‌‌ی سمت چپ قرار گرفته‌اند؛ کیفیت دکمه‌های یاد شده بسیار خوب است و عملکرد آن‌ها نیز بی‌نقص است. درگاه‌‌های سیم‌کارت و کارت حافظه هم در لبه‌ی سمت چپ قرار دارند، خوشبختانه سامسونگ امکان استفاده‌ی همزمان از سیم‌کارت دوم و کارت حافظه را فراهم کرده است.

پنل جلوی گوشی مشابه تمام گوشی‌های دیگر سامسونگ است، بدین مفهوم که شاهد مواردی همچون کلید‌های ناوبری سخت‌افزاری، کلید هوم فیزیکی، اسپیکر و گوشه‌‌های گرد بدنه هستیم. نمایشگر ۵.۰ اینچی گوشی ۶۹.۴ درصد از قسمت جلوی دستگاه را فرا گرفته است؛ بنابراین حاشیه‌های نمایشگر نسبتا باریک هستند. سامسونگ در این گوشی از گوریلا گلس ۴ به عنوان محافظ شیشه‌ای استفاده کرده است؛ این پوشش شیشه‌‌ای از نوع 2.5D است و لبه‌های آن انحنای ملایمی دارند که باعث می‌شود کار با گوشی با لذت بیشتری همراه باشد.

حسگر اثر انگشت گلکسی جی ۵ پرایم همانند گوشی‌های هوشمند دیگر سامسونگ، پایین نمایشگر و در داخل دکمه‌ی هوم جاسازی شده است. سامسونگ در گوشی یادشده، امکان باز کردن قفل بدون روشن کردن نمایشگر و تنها از طریق لمس دکمه‌ی هوم را فراهم کرده است. عملکرد این حسگر به‌خوبی حسگر مورداستفاده در محصولات بالارده‌ی سامسونگ مانند گلکسی اس ۷ نیست و گاهی اوقات باید چند بار سعی کنید تا حسگر، انگشت شما را شناسایی کند، با این حال روند شناسایی و آماده‌به‌کار شدن گوشی به‌سرعت انجام می‌گیرد و تقریبا آنی است. راه‌اندازی و تنظیم این حسگر نیز زمان کمی نیاز خواهد داشت.

به‌طور کلی می‌توان گلکسی جی ۵ پرایم را گوشی هوشمندی نامید که اگرچه در دسته‌ی گوشی‌های میان‌رده قرار می‌گیرد، اما مواردی همچون کیفیت ساخت مناسب، طراحی خوب و ابعاد مناسب موجب می‌شود تا استفاده از این گوشی، تجربه‌ی لذت‌بخشی را برای کاربر به ارمغان آورد.

نمایشگر

سامسونگ در گوشی گلکسی جی ۵ پرایم از یک نمایشگر ۵.۰ اینچی استفاده کرده است، اما برخلاف گوشی‌های دیگر، پنل به‌کار رفته در این گوشی سوپر امولد نبوده و از نوع IPS LCD است. اگرچه امروزه معمولا شرکت‌های تولیدکننده از نمایشگرهایی با رزولوشن فول اچ‌دی و کواد اچ‌دی در گوشی‌های هوشمند خود استفاده می‌کنند، اما رزولوشن نمایشگر ۵.۰ اینچی جی ۵ پرایم اچ‌دی است، این رزولوشن، تراکم ۲۹۴ پیکسل بر اینچ را برای گوشی یادشده به ارمغان می‌آورد که اگرچه از نمونه‌هایی با تراکم پیکسلی بالای ۴۰۰، بسیار پایین‌تر است، اما مقدار قابل قبولی محسوب می‌شود. وضوح تصاویر در نمایشگر این گوشی در حد خوبی است و مطالعه‌ی متون نیز در آن به‌راحتی صورت گیرد.

باوجود آنکه با یک گوشی پایین‌رده طرف هستیم، اما دقت نمایش رنگ‌ها در نمایشگر آن خوب بوده و تصاویر نیز زنده و جذاب دیده می‌شوند. به لطف بهره‌گیری از فناوری IPS، زاویه‌ی دید نمایشگر جی 5 پرایم وسیع بوده و کنتراست آن عالی است. رنگ سفید با دقت بسیار خوبی نمایش داده می‌شود و عمق رنگ مشکی نیز با توجه به این‌که با یک نمایشگر IPS روبرو هستیم، مناسب است.

نمایشگر گوشی از لحاظ روشنایی نیز عملکرد خوبی دارد. میزان روشنایی دستگاه در حالت حداکثر بالاتر از حد متوسط است، بنابراین نمایشگر در محیط‌های روشن و در زیر نور آفتاب خوانایی قابل قبولی دارد، اما میزان روشنایی حداقل دستگاه بسیار مناسب است، این به مفهوم آن است که در محیط‌های تاریک در هنگام تماشای صفحه‌ نمایش گوشی، چشمانتان اذیت نخواهد شد.

اسپیکر

شرکت‌های تولیدکننده در اغلب اوقات اسپیکر گوشی‌های هوشمند خود را در لبه‌ی پایین گوشی قرار می‌دهند و گاهی اوقات اسپیکر در پنل جلویی گوشی کار گذاشته می‌شود، اما این بار سامسونگ محل نامتعارفی برای آن در نظر گرفته است؛ اسپیکر گوشی جی 5 پرایم در گوشه‌ی بالایی از لبه‌ی سمت راست آن قرار دارد. اگرچه قرارگیری اسپیکر در چنین مکانی در نگاه اول کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما پس از کار کردن با گوشی متوجه خواهید شد که چه در حالت افقی و چه در حالت عمودی، دستتان بر روی آن قرار نمی‌گیرد.

متاسفانه بلندی صدای اسپیکر کمتر از حد متوسط است و علاوه‌بر این، کیفیت صدای تولید شده نیز چندان مطلوب نیست و شفافیت چندانی ندارد. البته با توجه به رده‌ی قیمتی گوشی، نمی‌توان چندان بر سامسونگ خرده گرفت. با این وجود زمانی که از هدفون استفاده می‌کنید، کیفیت و حجم صدا در حد قابل قبولی بوده و عملکرد گوشی از این لحاظ رضایت‌بخش است.

نرم‌افزار

گلکسی جی ۵ پرایم به اندروید ۶.۰.۱ مارشمالو مجهز شده است، البته سامسونگ این سیستم عامل را با رابط کاربری تاچ‌ویز خود، شخصی‌سازی کرده است. این رابط کاربری دیگر همانند گذشته سنگین نیست و سامسونگ سعی کرده تا آن را ساده‌تر کند. البته هنوز هم شاهد وجود چند اپلیکیشن برای انجام یک کار، در آن هستیم، بنابراین به طور پیش‌فرض در گلکسی جی 5 پرایم، دو مرورگر، دو اپلیکیشن برای ایمیل و دو اپلیکیشن گالری تصاویر در اختیار خواهید داشت.

رابط کاربری سامسونگ مانند گذشته امکانات کاربردی زیادی دارد. برای مثال می‌توانید قالب گرافیکی گوشی خود را به‌طور کلی عوض کرده و بسیار نزدیک به اندروید خام کنید، رنگ‌های بسیار جذاب و شادی به‌ظاهر رابط کاربری خود ببخشید، فونت گوشی را تغییر دهید و حتی ابعاد کیبورد را به دلخواه خود تنظیم کنید. سامسونگ به این گوشی اپلیکیشن‌ پایش سلامت نامدار خود با نام S Health را نیز اضافه کرده است، البته از آنجایی که سنسور سنجش ضربان قلب در این گوشی وجود ندارد، بنابراین در اپلیکیشن یادشده چنین قابلیتی وجود ندارد.

در حالت کلی با توجه به تغییرات ایجادشده و همچنین امکاناتی مانند تغییر تم گوشی رابط کاربری سامسونگ بسیار بهتر و جذاب‌تر شده و حالا مانند گذشته سنگین و کارتونی نیست. در حالت کلی باید گفت رابط کاربری سامسونگ دیگر نقطه‌ی ضعفی برای این گوشی به‌حساب نمی‌آید.

دوربین

سامسونگ در گوشی گلکسی جی 5 پرایم از یک حسگر ۱۳ مگاپیکسلی با f/1.9 برای دوربین اصلی بهره برده است و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی با f/2.2 را برای ثبت تصاویر سلفی و برقراری تماس‌های ویدئویی، تعبیه کرده است. هر دو دوربین به کار رفته در این گوشی قادر به ثبت ویدئو با رزولوشن فول اچ‌دی هستند.

سامسونگ در نرم‌افزار دوربین گوشی پایین‌رده‌ی خود امکانات مناسبی در نظر گرفته است، در بخش Mode، شما قادر به انتخاب از بین حالت‌های متنوعی مانند پرو، پانوراما، عکاسی ممتد، HDR، عکاسی در شب، بیوتی فیس، اسپرت و Sound & shot هستید. امکان تنظیم دستی، چه در حالت عکاسی و چه در حالت فیلم‌برداری فراهم شده است. در حالت Pro، امکان تنظیم دستی وایت بالانس، اکسپوژر و ISO وجود دارد. اما حالت جالب‌توجه دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، حالت Sound & shot است که به کاربر اجازه می‌دهد تا حین ثبت تصویر، صدای پس‌زمینه را نیز به مدت ۹ ثانیه در کنار آن ضبط کند. قابلیت بسیار کاربردی دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، امکان دسترسی سریع به دوربین از طریق دو بار فشردن کلید هوم گوشی است.

گلکسی جی ۵ پرایم، همانند سایر گوشی‌های هوشمند سامسونگ، در طول روز و در فضای بیرون، تصاویر را با کیفیت قابل قبولی ثبت می‌کند، رنگ‌ها در این تصاویر کمی اشباع بوده و جزئیات در آن‌ها در حد مناسبی قرار دارد، البته رنج داینامیکی تصاویر چندان راضی‌کننده نیست، این موضوع به‌خصوص زمانی بیشتر به چشم می‌خورد که زمینه‌ی تصویر روشنایی زیادی داشته‌ باشد. این گوشی در محیط‌های کم‌نور و در فضاهای داخلی تصاویر خوبی ثبت می‌کند، البته در این حالت مقداری نویز نیز به تصویر اضافه می‌شود که امری طبیعی است. در حالت کلی، باوجود آنکه گلکسی جی 5 پرایم یک دستگاه پایین‌رده است، اما عملکرد دوربین آن قابل‌قبول است.

بازده و عملکرد

سامسونگ در گوشی هوشمند گلکسی جی ۵ پرایم از سیستم-روی-یک-چیپِ اختصاصی خود با نام اکسینوس ۷۵۷۰ استفاده کرده است. این پردازنده بر اساس الگوهای ارائه‌شده توسط آرم طراحی و تولید شده است. اکسینوس ۷۵۷۰ دارای چهار هسته‌ی کم‌توان و کم‌مصرف Cortex A53 با فرکانس ۱.۴ گیگاهرتز است. این تراشه بر اساس لیتوگرافی ۱۴ نانومتری ساخته شده و بنا به ادعای سامسونگ، عملکرد CPU و بهره‌وری انرژی تراشه‌ی یادشده نسبت به نسل پیشینِ ۲۸ نانومتری به ترتیب ۷۰ و ۳۰ درصد بهبود داشته است.

سامسونگ برای این گوشی، ۲ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی در نظر گرفته است که این حافظه را می‌توان از طریق درگاه میکرو‌اس‌دی تا سقف ۲۵۶ گیگابایت ارتقا داد. اگرچه با توجه به مشخصات یادشده، نمی‌توان انتظار عملکردی مشابه دستگاه‌های بالارده و میان‌رده داشت، اما در تجربه‌ای که ما از استفاده‌ی این گوشی داشتیم، عملکرد آن قابل‌قبول بود و در استفاده‌ی روزمره به‌استثنای لگ‌های جزئی، گوشی در اغلب موارد عملکرد روان و سریعی از خود به نمایش می‌گذاشت

باتری

سامسونگ در گلکسی جی ۵ پرایم از یک باتری با ظرفیت ۲۴۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده کرده است. با توجه به آنکه رزولوشن دستگاه اچ‌دی است، به نظر می‌رسد که این ظرفیت، طول عمر مناسبی برای گلکسی جی 5 پرایم به ارمغان آورد. طبق روال همیشگی، برای تست باتری، کلیه‌ی ارتباط‌های بی‌سیم را قطع کرده و روشنایی دستگاه را بر روی ۵۰ درصد قرار دادیم و ویدئویی با رزولوشن HD تا رسیدن شارژ باتری از ۱۰۰ به صفر درصد پخش کردیم. در این تست باتری گوشی یادشده توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۱۶ ساعت و ۳۰دقیقه دوام بیاورد که مدت‌زمان فوق‌العاده‌ای به حساب می‌آید.

شاخصه‌‌ای دیگر برای سنجش عمر باتری، طول مدت‌زمان روشن ماندن نمایشگر دستگاه (Screen On Time) است. در طول مدت استفاده‌ی ما از گلکسی جی ۵ پرایم، در اغلب اوقات اتصال داده‌ی آن برقرار بود، در پاره‌ای از اوقات نیز از گوشی به عنوان یک هات‌اسپات استفاده می‌شد و ضمن اینکه با آن به انجام بازی‌های سبک و تماشای فیلم نیز پرداختیم، با این حال گلکسی جی 5 پرایم تا رسیدن شارژ از ۱۰۰ به صفر درصد، در حدود ۶ساعت و ۴دقیقه دوام آورد که مدت‌زمان بسیار خوبی است؛ بنابراین چنانچه استفاده‌ی سنگینی از گوشی نداشته باشید، می‌توان انتظار حداقل یک روز ‌و نیم شارژدهی را از آن داشت.

با توجه به نتایج تست‌ها، می‌توان به سادگی نتیجه گرفت که باتری گلکسی جی ۵ پرایم، یکی از نقاط قوت اصلی این گوشی هوشمند محسوب می‌شود.

سخن گروه:

گلکسی جی ۵ پرایم گوشی هوشمند پایین‌رده‌ای است که با هدف جلب توجه کاربرانی با بودجه‌ی کم، روانه‌ی بازار شده است. بدنه‌ی فلزی و خوش‌ساخت، محافظ نمایشگر گوریلا گلس ۴ از نوع 2.5D، باتری بسیار بادوام و دوربین با کیفیت مناسب، از جمله‌ی مهم‌ترین ویژگی‌های این گوشی هوشمند محسوب می‌شود. طبیعی است که با توجه به استفاده‌ی سامسونگ از هسته‌های پردازشی کم‌مصرف و ضعیف Cortex A53 در این گوشی، نمی‌توان از آن انتظار اجرای بازی‌های سنگین و گرافیکی داشت.

اما چنانچه استفاده‌ی شما به کاربردهای روزمره محدود می‌شود، می‌توانید گلکسی جی ۵ پرایم را به لیست گوشی‌های مورد نظر خود اضافه کنید. سامسونگ این گوشی را در دو رنگ مشکی و طلایی روانه‌ی بازار کرده است.

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J5 PRIME 2017|
انتشار : ۹ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J5 2017|


عرضه

معرفی 2017, ژوئن
وضعیت موجود. عرضه شده در ژوئن 2017

نمایشگر

نوع Super AMOLED لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 5.2 اینچ (~71.5% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 720 در 1280 پیکسل (~282 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد 146.2 در 71.3 در 8 میلی‌متر
وزن 160 گرم
سیم‌کارت تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)

پلتفرم

سیستم‌عامل اندروید 7.0 (نوقا)
تراشه Exynos 7870 Octa
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای 1.6 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Mali-T830MP2

حافظه

درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی - 16 گیگابایت, 2 گیگابایت رم (نسخه‌ی جهانی)
- 32 گیگابایت, 2 گیگابایت رم ( نسخه‌ی LATAM, SEA)
- 32 گیگابایت, 3 گیگابایت رم (نسخه‌ی حرفه‌ای)

دوربین

اصلی 13 مگاپیکسل, f/1.7, فوکوس خودکار, فلش LED
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, پاناروما, HDR
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 13 مگاپیکسل, f/1.9

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت
شارژر تا 83 ساعت

قابلیت‌ها

حسگرها حسگر اثرانگشت (جلوی گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما
  - پشتیبانی از +ANT
- پخش‌کننده‌ی MP4/WMV/H.264
- پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/WMA/eAAC+/FLAC
- ویراستار عکس و فیلم
- نمایش‌دهنده‌ی اسناد

شبکه

فناوری GSM / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, دو بانده, WiFi Direct, هات‌اسپات
بلوتوث 4.1, A2DP
GPS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS
NFC بله
رادیو رادیو اف‌ام
USB microUSB 2.0

متفرقه

رنگ‌ها آبی, صورتی, طلایی, سیاه
محدوده قیمت حدود 230 یورو

برای اولین بار که خانواده گلکسی جی معرفی شد هدف رده پایین بازار و افرادی بودند که هزینه کمی برای خرید گوشی هوشمند در نظر می گرفتند. همان سال اول خانواده جی به لطف قیمت ارزان و امکانات نسبتا خوب سخت‌افزاری محبوب شد و افراد زیادی به فکر خریدش افتادند. سال‌به‌سال این خانواده روبه‌جلو قدم برداشت و با پیشرفت در سخت‌افزار و نرم‌افزار و البته قیمت به گوشی‌های میان رده سامسونگ نزدیک شد. در این بررسی یکی از اعضای میانی این خانواده را بررسی می‌کنیم تا ببینیم با توجه به قیمتی که برایش پرداخت می‌شود تا چه اندازه می‌تواند حس رضایت کاربر را فراهم کند.

طراحی
 

با همان نگاه اول پی می‌برید که این گوشی ساخت سامسونگ است. شباهت زیادی بین طراحی‌ J5 2017 و خانواده Galaxy A به وجود آمده است و به طور حتم جنس فلزی بدنه در این شباهت بی تاثیر نیست. با نگاه به گوشی از جلو صفحه‌نمایشی 5.2 اینچی را می‌بینید که حدود 71 درصد از فضای قاب جلو را اشغال کرده است. بالا و پایین صفحه‌نمایش حاشیه‌ها زیادند اما در کناره‌ها شاهد حاشیه‌های بسیار کمی هستیم. پایین صفحه‌نمایش کلید فیزیکی Home کنار کلیدهای لمسی بازگشت به عقب و برنامه‌های اخیر دیده می‌شود. متاسفانه هیچ نوری برای این دو کلید خازنی در نظر گرفته نشده و در شب پیدا کردن آن‌ها مشکل است.

بالای صفحه‌نمایش دوربین دوم کنار خروجی صدای مخاطب، سنسورهای نور و مجاورت و البته فلاش قرار دارند. هیچ خبری از LED هشدار دهنده نیست و برای اینکه متوجه شوید نوتیفیکیشنی دارید باید حتما صفحه‌نمایش را روشن کنید.

لبه‌های دستگاه پر است از جزئیات مختلف؛ سمت چپ کلیدهای ولوم به‌صورت جدا از هم طراحی شده‌اند و کمی پایین‌تر از آن‌ها دو درگاه قرار گرفته است. درگاه اولی برای سیم‌کارت اول و درگاه دومی برای سیم‌کارت دوم و کارت حافظه خارجی در نظر گرفته شده‌اند. سمت چپ کلید پاور و کمی بالاتر از آن اسپیکر دیده می‌شود. قرار گرفتن اسپیکر در این مکان بهتر از قرارگیری آن در پایین گوشی است زیرا زمان بازی کردن یا فیلم دیدن این بخش از گوشی با دست کاربر پوشیده نمی‌شود.

پایین دستگاه سوکت جک 3.5 میلی‌متری صدا و درگاه ارتباطی میکرو یو اس بی و میکروفون اصلی قرار دارند و بالای گوشی هیچ گزینه‌ای دیده نمی‌شود.

فریم اطراف با قاب پشتی به هم پیوسته‌اند و هیچ فاصله‌ای بین آن‌ها نیست. جنس قاب پشتی و بالطبع فریم از فلز است. قاب پشتی طراحی عجیب و غریبی ندارد و همه چیز در عین سادگی در کنار هم چیده شده است. دوربین اصلی و فلاش در قابی قرار گرفته‌اند که اطرافش تراش زیبایی خورده است. لوگوی سامسونگ با جنسی از فلز در وسط این قاب دیده می‌شود و درنهایت خط‌های پلاستیکی آنتن در بالا و پایین قاب پشتی قرار دارند البته با طراحی‌ای متفاوت از آنچه تا کنون در گوشی‌های سامسونگ دیده بودیم.

Galaxy J5 2017گوشی خوش‌ساخت و بسیار خوش‌دستی است. به لطف اندازه کوچک صفحه‌نمایش و در نتیجه اندازه کوچک شاسی به‌خوبی حتی در دست‌های کوچک جای می‌گیرد و با توجه به جنس فلزی بدنه‌اش لیز نمی‌خورد. سامسونگ رنگ‌های آبی، طلایی، صورتی و مشکی را برای این گوشی در نظر گرفته است. ما رنگ مشکی را در اختیار داشتیم و با وجود فلزی بودن بدنه مشکل به جا ماندن اثرانگشت و چربی روی آن مشهود است.

 

صفحه‌نمایش
 

سامسونگ مانند همیشه از صفحه‌نمایش سوپرآمولد برای گوشی هوشمندش استفاده کرده است. این صفحه‌نمایش اندازه 5.2 اینچی با رزولوشن HDدارد. تراکم پیکسلی این صفحه‌نمایش هم 282 پیکسل در اینچ است. نور صفحه‌نمایش بسیار زیاد است و در محیط باز مشکلی بابت خواندن و مشاهده محتوا در این صفحه وجود ندارد. رنگ‌ها طبق انتظار اشباع تر از حالت عادی نمایش داده می‌شوند و به همین سبب مشاهده عکس روی این صفحه بسیار جذاب است. به سبب تراکم پیکسلی پایین پیکسل‌ها با نگاه از فاصله نزدیک قابل تشخیص‌اند و این یکی از ایرادات صفحه‌نمایش محسوب می‌شود. هرچند صفحه این گوشی در نمایش رنگ سفید از صفحات IPS فاصله دارد اما در نمایش رنگ مشکی بسیار قدرتمند ظاهر می‌شود و این امر را مدیون خاموش شدن پیکسل‌ها در نقاط تاریک است. زاویه دید هم خوب است اما با بیشتر شدن زاویه افت کیفیت به‌خصوص در مناطقی با میزان بالای رنگ سفید به‌خوبی مشهود است.

همان‌طور که گفتیم رنگ‌ها در این صفحه اشباعند اما سامسونگ با قرار دادن تنظیمی به نام Screen Mode این امکان را برای کاربر فراهم کرده تا به دلخواه رنگ صفحه‌نمایش را تنظیم کند.

در تنظیمات صفحه‌نمایش گزینه‌های زیادی در نظر گرفته شده است که بیشتر مربوط به نرم‌افزارند؛ اما با این حال تنظیمات جالبی از جمله جلوگیری از روشن شدن صفحه‌نمایش در جیب به‌صورت اتفاقی یا تنظیم فیلتر نور آبی دیده می‌شوند. با فعال کردن تنظیم فیلتر نور آبی، پیکسل‌های آبی خاموش و نور زرد روی صفحه‌نمایش غالب می‌شود؛ در این بخش امکان کم‌وزیاد کردن شدت نور زرد و قرار دادن زمان‌بندی برای فعال شدنش وجود دارد. نور زردی که روی صفحه‌نمایش این گوشی غالب می‌شود بسیار پر رنگ است و تا کنون در هیچ گوشی هوشمندی چنین شدت رنگی برای نور زرد این تنظیم را ندیده بودیم.

 

سیستم‌عامل و رابط کاربری
 

سیستم‌عامل اندروید نسخه 7 با لباسی از جنس سامسونگ اکسپرینس نسخه 8.1 روی این گوشی نصب است. رابط کاربری جدید سامسونگ از تاچ ویز فاصله زیادی گرفته و علاوه بر سبک‌تر شدن و روان‌تر کار کردن حس بهتری را القا می‌کند.

صفحه قفل دستگاه دو میانبر دارد که قابلیت شخصی‌سازی با توجه به سلیقه کاربر دارند. پیش‌فرض دو برنامه تلفن و دوربین به این میانبرها متصل‌اند اما در تنظیمات صفحه قفل امکان جایگزینی آن‌ها با برنامه دلخواه وجود دارد.نوتیفکیشن ها، ساعت و تاریخ هم در صفحه قفل دیده می‌شوند. نکته مثبت در مورد تاریخ این است که علاوه بر نمایش تاریخ میلادی تاریخ هجری شمسی هم نمایش داده می‌شود.

با باز کردن صفحه قفل صفحه اصلی نمایش داده می‌شود. این صفحه در نسخه جدید رابط کاربری سامسونگ امکان چندین نوع حالت نمایش دارد. می‌توان تنظیمات را به گونه‌ای در نظر گرفت که تمام برنامه‌ها روی صفحه اصلی نمایش داده شوند و صفحه اپلیکیشن ها حذف شود؛ یا اینکه می‌توان کلید App Drawer را روی صفحه اصلی قرار داد و یا اینکه با بالا کشیدن و پایین کشیدن انگشت روی صفحه اصلی منوی اپلکیشن ها را باز کرد.

نوتیفکیشن بار طراحی زیبایی دارد. سوییچ‌ها با رنگ خاکستری در این بخش قرار دارند که با روشن کردنشان به آبی تغییر رنگ می‌دهند.

منوی تنظیمات طراحی جذاب و البته کاربردی‌ای دارد. در این بخش تنظیمات بسیار متنوعی دیده می‌شود که برخی از آن‌ها را توضیح می‌دهیم. اولین تنظیم که در اولین نگاه چشم را می‌گیرد تم است. با انتخاب این تنظیم بازار سامسونگ اپس برای عکس‌های پس زمینه، تم و آیکون باز می‌شود. برای دانلود و استفاده از این بخش باید یک اکانت در سامسونگ بسازید یا اینکه توسط حساب کاربری قبلی لاگین کنید. دنیایی بی‌نهایت از تم و والپیپر در این بازار وجود دارد که می‌توانید از دانلود و استفاده آن‌ها لذت ببرید.

بخش تنظیمات پیشرفته برای تعاملات غیر لمسی با گوشی در نظر گرفته شده است. اولین تنظیم در این بخش حالت استفاده از گوشی با یکدست است که به کاربر امکان می‌دهد با استفاده از 3 بار فشردن کلید Home یا کشیدن انگشت از گوشه بالای صفحه به داخل صفحه‌نمایش محتوا را کوچک‌تر و قابل دسترس تر برای کار کردن با یک دست کرد.

فعال کردن دوربین با دو بار فشردن کلید Home، حتی زمانی که صفحه گوشی قفل است، تنظیم دیگری است که در این بخش دیده می‌شود. دایرکت کال به کاربر امکان می‌دهد تا وقتی داخل پیامک‌ها یا دفترچه تلفن روی شخصی خاص قرار گرفته با نزدیک کردن گوشی به گوش بدون فشردن کلید اضافه‌ای تماس برقرار شود. تنظیم سایلنت کردن گوشی با برگرداندنش تنظیم دیگری در این بخش است که می‌توان آن را فعال یا غیرفعال کرد.

اما تنظیمی جدید در این قسمت دیده می‌شود که Dual Messenger نام‌گذاری شده است. در این تنظیم لیستی از تمام برنامه‌های پیام‌رسان اعم از تلگرام، واتس اپ یا اسکایپ که روی گوشی نصب شده‌اند مشاهده می‌شود و امکان را برای کاربر فراهم می‌کند تا دو نسخه از هر کدام از این پیام‌رسان‌ها را با دو حساب کاربری مختلف روی گوشی داشته باشد.

بخش مراقبت از گوشی در تنظیمات در نظر گرفته شده است. این قسمت از 4 بخش مجزا تشکیل شده که شامل باتری، حافظه داخلی، حافظه رم و امنیت است. با وارد شدن به این بخش گوشی هر 4 بخش را بررسی می‌کند و درنهایت با تجمیع باگ‌ها و ارورها به کاربر می‌گوید که وضعیت سلامتی دستگاه در چه سطحی است و با نمایش کلید Fix Now امکان را به کاربر می‌دهد تا وضعیت سلامتی گوشی را بهبود دهد.

نرم‌افزار در گوشی گلکسی جی 5 2017 به روز و مدرن و بسیار نزدیک به گوشی‌های پرچم‌دار است. با این رابط کاربری حس گران‌قیمت بودن در زمان کار کردن با گوشی برای کاربر القاء می‌شود.

 

سخت‌افزار
 

سامسونگ از پردازنده ساخت خودش یعنی اگزینوس برای این گوشی استفاده کرده است. این پردازنده با نام 7870 متشکل از 8 هسته با فرکانس 1.6 گیگاهرتز است. کنار پردازنده حافظه رم 2 گیگابایتی و حافظه داخلی 16 گیگابایتی در نظر گرفته شده است. زمان بسته بودن تمام برنامه‌ها حدود 700 مگابایت از این حافظه آزاد است و مابقی توسط سیستم اشغال شده است. از 16 گیگابایت حافظه داخلی هم 10.9 گیگابایت آزاد و مابقی در اختیار فایل‌های سیستمی است.

پردازنده در اجرای کارهای روزمره مشکلی ندارد و حتی بعد از مدتی استفاده هم شاهد افت عملکرد آن با توجه به سنگین تر شدن سیستم‌عامل نیستیم. بازی آسفالت 8 درنهایت کیفیت بدون هیچ مشکلی روی گوشی اجرا می‌شود و هیچ لگ زدن یا افت فریمی در آن نمی‌بینیم.

سنسور اثرانگشت بخشی اصلی در تمام گوشی‌های هوشمند شده است و کمپانی‌ها این ویژگی را فدای قیمت ارزان گوشی نمی‌کنند. کلید Home در جی 5 2017 پایین صفحه‌نمایش نقش سنسور اثرانگشت را هم ایفا می‌کند. برای تعریف اثرانگشت روی این سنسور به تلاشی 20 باره نیاز است. بعدازاینکه اثرانگشت شناسایی شد در مدت‌زمان بسیار کمی و بدون اهمیت اینکه انگشت تعریف‌شده از کدام سمت روی سنسور گذاشته می‌شود اثرانگشت شناسایی‌شده و قفل صفحه باز می‌شود.

پشتیبانی از OTG برای Galaxy J5 2017 در نظر گرفته شده است که با کمک آن می‌توانید دستگاه‌های ذخیره‌سازی را مستقیما یا با تبدیل به گوشی متصل کنید. اگر حافظه ذخیره‌سازی‌ای که استفاده می‌کنید از Micro USB پشتیبانی می‌کند امکان اتصال مستقیم آن به گوشی امکان‌پذیر است اما اگر قصد اتصال حافظه USB یا Type-C را به دستگاه دارید با استفاده از یک تبدیل ماکرو یو اس بی این امکان فراهم می‌شود.

 

دوربین
 

برای دوربین گوشی از سنسور 13 مگاپیکسلی استفاده شده است. دوربین دوم هم سنسور 13 مگاپیکسلی دارد اما اندازه دهانه دیافراگم دوربین اصلیf/1.7 و برای دوربین دوم f/1.9 است و این معنی را می‌دهد که نور بیشتری وارد لنز دوربین اصلی می‌شود.

منوی دوربین نسبت به گوشی‌ای مانند گلکسی اس 8 بسیار ساده‌تر است. در بالای منو سه کلید تنظیمات، فلاش و سوییچ به دوربین دوم قرار دارند در حالیکه پایین تنها گزینه روتوش در نظر گرفته شده است. با کشیدن انگشت از راست به چپ روی این منو مودها و با کشیدن انگشت از چپ به راست فیلترها نمایش داده می‌شوند. منوی دوربین دوم هم دقیقا همانند منوی دوربین اصلی است. با کشیدن انگشت روی منوی اصلی از بالا به پایین یا بالعکس سوییچ بین دوربین دوم و دوربین اصلی انجام می‌شود.

در زمینه کیفیت در عکاسی گوشی شباهتی به دیگر محصولات ساخت سامسونگ ندارد. رنگ ها در عکس های گرفته شده با دوربین این گوشی رنگ پریده اند و بر خلاف انتظاری که از سامسونگ داریم اشباع بودن در آن ها دیده نمی شود. ثبت جزئیات در حد متوسط است و با زوم کردن روی عکس ها به ثبت کم جزئیات می توان پی برد. نکته مهم در عکس های گرفته شده با این گوشی رنج خوب دینامیکی است. همانطور که در نمونه عکس ها مشاهده می کنید جزئیات در نقاط تاریک و روشن به یک اندازه قابل مشاهده اند و دوربین توانایی خوبی در تشخیص مناطق تاریک به همان نسبت مناطق روشن دارد.

فیلم‌برداری در این دوربین با کیفیت Full HD انجام می‌شود. فیلم‌های گرفته شده با این گوشی شفاف و پر جزئیات هستند و میکروفون در ضبط صدا بسیار خوب عمل می‌کند اما به علت نبود تثبیت‌کننده اپتیکال تصویر یا همان OIS در حرکت فیلم‌ها لرزش زیادی دارند.

باتری
 

باتری ظرفیت 3000 میلی‌آمپر ساعتی دارد. این باتری به لطف صفحه‌نمایش با کیفیت HD و پردازنده کم‌مصرف قرار نیست کار سخت و عجیبی انجام دهد. در استفاده روزمره و البته نه‌چندان سنگین باتری حدود 1 روز و نیم دوام می‌آورد. برای شارژ این باتری از صفر تا 100 درصد هم به زمانی در حدود 2 ساعت 20 دقیقه نیاز است که برای باتری‌ای 3000 میلی‌آمپرساعتی خوب به نظر می‌رسد. نتایج تست‌های تکی هم به شرح زیر است:

کاهش درصد باتری در 30 دقیقه بازی آسفالت 8: 8 درصد

کاهش درصد باتری در 1 ساعت فیلم‌برداری: 20 درصد

مدت‌زمان خاموش شدن با پخش مدام ویدئوی فول اچ‌دی با شارژ 100 درصد: 12 ساعت

سخن گروه: 
 

همان‌طور که گفتیم خانواده گلکسی جی جزو خانواده‌های محبوب و پرفروش هستند. با تبدیل جنس پلاستیکی بدنه به فلزی به‌طور حتم محبوبیت این خانواده بیشتر از پیش خواهد شد اما نکته‌ای که احتمالا اثر منفی در این بخش می‌گذارد بالارفتن قیمت است. از ویژگی‌های خوب این گوشی می‌توان به جنس فلزی بدنه، دوربین 13 مگاپیکسلی، باتری 3000 میلی‌آمپر ساعتی و طراحی جذاب و خوش‌دست اشاره کرد. بالاتر بودن قیمت این گوشی نسبت به رقبای هم‌رده‌اش تنها نکته منفی در مورد این گوشی محسوب می‌شود که احتمال منصرف کردن برخی خریداران را در پی دارد. به‌هرحال اگر به دنبال گوشی تقریبا ارزان با امکانات سخت‌افزاری در حد یک میان رده باشید Galaxy J5 2017 با ظاهری معقول انتخابی خوبی در بازار است

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J5 2017|
انتشار : ۹ خرداد ۱۳۹۸

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J5 PRIME 2016|


عرضه

معرفی 2016, سپتامبر
وضعیت موجود. عرضه شده در اکتبر 2016

نمایشگر

نوع PLS صفحه نمایش TFT لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 5.0 اینچ (~69.4% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 720 در 1280 پیکسل (~294 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظ کورنینگ گوریلا گلس (وابسته به بازار عرضه)

بدنه

ابعاد 142.8 در 69.5 در 8.1 میلی‌متر
وزن 143 گرم
سیم‌کارت دو سیم‌کارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)

پلتفرم

سیستم‌عامل اندروید 6.0.1 (مارشمالو)
تراشه Exynos 7570 Quad
پردازنده مرکزی چهار هسته‌ای 1.4 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Mali-T720

حافظه

درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی 16/32 گیگابایت, 2 گیگابایت رم

دوربین

اصلی 13 مگاپیکسل, f/1.9, فوکوس خودکار, 28 میلی‌متری, فلش LED
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, پاناروما, HDR
ویدیو 1080p@30fps
سلفی 5 مگاپیکسل, f/2.2

صدا

جک ۳.۵ میلی‌متری بله

باتری

باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 2400 میلی آمپر ساعت

قابلیت‌ها

حسگرها حسگر اثرانگشت (جلوی گوشی), شتاب‌سنج, سنسور مجاورت
  - پخش‌کننده‌ی Xvid/DivX/MP4/H.265
- پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC
- ویراستار عکس و فیلم
- نمایش‌دهنده‌ی اسناد

شبکه

فناوری GSM / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, هات‌اسپات
بلوتوث 4.2, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS/ BDS
رادیو رادیو اف‌ام; ضبط
USB microUSB 2.0, OTG

متفرقه

رنگ‌ها سیاه, طلایی
محدوده قیمت حدود 230 یورو

بررسی گلکسی جی ۵ پرایم، گوشی هوشمند پایین‌رده و خوش‌ساخت سامسونگ که به تازگی با قیمت حدود ۷۵۰ هزار تومان وارد بازار ایران شده است.

سامسونگ برای آنکه بتواند نظر آن دسته از کاربرانی را جلب کند که برای خرید گوشی هوشمند، بودجه‌ای کمی در نظر گرفته‌اند، سری جدید گوشی‌های هوشمند خود را با نام Galaxy J روانه‌ی بازار کرده است. گوشی‌های خانواده‌ی گلکسی جی سامسونگ، علاوه‌بر قیمت مناسب، کیفیت ساخت قابل قبولی نیز دارند. در این مقاله قصد داریم یکی از اعضای این خانواده را با نام Galaxy J5 Prime، بررسی کنیم. این گوشی پایین‌رده، بدنه‌ای فلزی دارد و پردازنده‌‌ی کم‌مصرف آن نیز نوید شارژدهی مناسبی می‌دهد

طراحی

اگرچه سامسونگ طی دو سال گذشته در طراحی پرچم‌داران سری S و Note خود بازنگری کرده و آن‌ها را با بدنه‌ای شیشه‌ای روانه‌ی بازار می‌کند، اما این شرکت کره‌ای مدتی است که گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده‌ی سری C و J خود را با بدنه‌ای فلزی همراه می‌کند، بنابراین گوشی گلکسی جی 5 پرایم نیز از این قاعده مستثنا نبوده و بدنه‌ی آن از جنس فلز است. باوجود آنکه این گوشی یک محصول پایین‌رده است، اما مواد به کار رفته در آن باکیفیت هستند و گوشی ساختار بسیار محکمی دارد. فرم کلی جی 5 پرایم مشابه گوشی‌های دیگر ساخت سامسونگ است، ابعاد ۵.۰ اینچی نمایشگر در کنار حاشیه‌های مناسب گوشی باعث شده تا کار با یک دست با آن به‌سادگی صورت بگیرد.

قاب پشتی گوشی به استثنای بخش بالا و پایین آن که به جهت آنتن‌دهی بهتر، پلاستیکی هستند، از جنس فلز ساخته شده است، ضمن آنکه برخلاف بسیاری از گوشی‌های سامسونگ، در جی 5 پرایم شاهد برآمدگی دوربین نیستیم. اگرچه سامسونگ به لبه‌های جی 5 پرایم انحنا داده است تا این گوشی به راحتی در دست جای بگیرد، اما همان طور که انتظار داشتیم، بدنه‌ی فلزی گلکسی جی ۵ پرایم باعث شده است تا گوشی لیز شود و از دست سُر بخورد.

در لبه‌ی سمت راست گوشی شاهد دکمه‌ی پاور و اسپیکر هستیم، اما دکمه‌های تنظیم صدا در لبه‌‌ی سمت چپ قرار گرفته‌اند؛ کیفیت دکمه‌های یاد شده بسیار خوب است و عملکرد آن‌ها نیز بی‌نقص است. درگاه‌‌های سیم‌کارت و کارت حافظه هم در لبه‌ی سمت چپ قرار دارند، خوشبختانه سامسونگ امکان استفاده‌ی همزمان از سیم‌کارت دوم و کارت حافظه را فراهم کرده است.

پنل جلوی گوشی مشابه تمام گوشی‌های دیگر سامسونگ است، بدین مفهوم که شاهد مواردی همچون کلید‌های ناوبری سخت‌افزاری، کلید هوم فیزیکی، اسپیکر و گوشه‌‌های گرد بدنه هستیم. نمایشگر ۵.۰ اینچی گوشی ۶۹.۴ درصد از قسمت جلوی دستگاه را فرا گرفته است؛ بنابراین حاشیه‌های نمایشگر نسبتا باریک هستند. سامسونگ در این گوشی از گوریلا گلس ۴ به عنوان محافظ شیشه‌ای استفاده کرده است؛ این پوشش شیشه‌‌ای از نوع 2.5D است و لبه‌های آن انحنای ملایمی دارند که باعث می‌شود کار با گوشی با لذت بیشتری همراه باشد.

حسگر اثر انگشت گلکسی جی ۵ پرایم همانند گوشی‌های هوشمند دیگر سامسونگ، پایین نمایشگر و در داخل دکمه‌ی هوم جاسازی شده است. سامسونگ در گوشی یادشده، امکان باز کردن قفل بدون روشن کردن نمایشگر و تنها از طریق لمس دکمه‌ی هوم را فراهم کرده است. عملکرد این حسگر به‌خوبی حسگر مورداستفاده در محصولات بالارده‌ی سامسونگ مانند گلکسی اس ۷ نیست و گاهی اوقات باید چند بار سعی کنید تا حسگر، انگشت شما را شناسایی کند، با این حال روند شناسایی و آماده‌به‌کار شدن گوشی به‌سرعت انجام می‌گیرد و تقریبا آنی است. راه‌اندازی و تنظیم این حسگر نیز زمان کمی نیاز خواهد داشت.

به‌طور کلی می‌توان گلکسی جی ۵ پرایم را گوشی هوشمندی نامید که اگرچه در دسته‌ی گوشی‌های میان‌رده قرار می‌گیرد، اما مواردی همچون کیفیت ساخت مناسب، طراحی خوب و ابعاد مناسب موجب می‌شود تا استفاده از این گوشی، تجربه‌ی لذت‌بخشی را برای کاربر به ارمغان آورد.

نمایشگر

سامسونگ در گوشی گلکسی جی ۵ پرایم از یک نمایشگر ۵.۰ اینچی استفاده کرده است، اما برخلاف گوشی‌های دیگر، پنل به‌کار رفته در این گوشی سوپر امولد نبوده و از نوع IPS LCD است. اگرچه امروزه معمولا شرکت‌های تولیدکننده از نمایشگرهایی با رزولوشن فول اچ‌دی و کواد اچ‌دی در گوشی‌های هوشمند خود استفاده می‌کنند، اما رزولوشن نمایشگر ۵.۰ اینچی جی ۵ پرایم اچ‌دی است، این رزولوشن، تراکم ۲۹۴ پیکسل بر اینچ را برای گوشی یادشده به ارمغان می‌آورد که اگرچه از نمونه‌هایی با تراکم پیکسلی بالای ۴۰۰، بسیار پایین‌تر است، اما مقدار قابل قبولی محسوب می‌شود. وضوح تصاویر در نمایشگر این گوشی در حد خوبی است و مطالعه‌ی متون نیز در آن به‌راحتی صورت گیرد.

باوجود آنکه با یک گوشی پایین‌رده طرف هستیم، اما دقت نمایش رنگ‌ها در نمایشگر آن خوب بوده و تصاویر نیز زنده و جذاب دیده می‌شوند. به لطف بهره‌گیری از فناوری IPS، زاویه‌ی دید نمایشگر جی 5 پرایم وسیع بوده و کنتراست آن عالی است. رنگ سفید با دقت بسیار خوبی نمایش داده می‌شود و عمق رنگ مشکی نیز با توجه به این‌که با یک نمایشگر IPS روبرو هستیم، مناسب است.

نمایشگر گوشی از لحاظ روشنایی نیز عملکرد خوبی دارد. میزان روشنایی دستگاه در حالت حداکثر بالاتر از حد متوسط است، بنابراین نمایشگر در محیط‌های روشن و در زیر نور آفتاب خوانایی قابل قبولی دارد، اما میزان روشنایی حداقل دستگاه بسیار مناسب است، این به مفهوم آن است که در محیط‌های تاریک در هنگام تماشای صفحه‌ نمایش گوشی، چشمانتان اذیت نخواهد شد.

اسپیکر

شرکت‌های تولیدکننده در اغلب اوقات اسپیکر گوشی‌های هوشمند خود را در لبه‌ی پایین گوشی قرار می‌دهند و گاهی اوقات اسپیکر در پنل جلویی گوشی کار گذاشته می‌شود، اما این بار سامسونگ محل نامتعارفی برای آن در نظر گرفته است؛ اسپیکر گوشی جی 5 پرایم در گوشه‌ی بالایی از لبه‌ی سمت راست آن قرار دارد. اگرچه قرارگیری اسپیکر در چنین مکانی در نگاه اول کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما پس از کار کردن با گوشی متوجه خواهید شد که چه در حالت افقی و چه در حالت عمودی، دستتان بر روی آن قرار نمی‌گیرد.

متاسفانه بلندی صدای اسپیکر کمتر از حد متوسط است و علاوه‌بر این، کیفیت صدای تولید شده نیز چندان مطلوب نیست و شفافیت چندانی ندارد. البته با توجه به رده‌ی قیمتی گوشی، نمی‌توان چندان بر سامسونگ خرده گرفت. با این وجود زمانی که از هدفون استفاده می‌کنید، کیفیت و حجم صدا در حد قابل قبولی بوده و عملکرد گوشی از این لحاظ رضایت‌بخش است.

نرم‌افزار

گلکسی جی ۵ پرایم به اندروید ۶.۰.۱ مارشمالو مجهز شده است، البته سامسونگ این سیستم عامل را با رابط کاربری تاچ‌ویز خود، شخصی‌سازی کرده است. این رابط کاربری دیگر همانند گذشته سنگین نیست و سامسونگ سعی کرده تا آن را ساده‌تر کند. البته هنوز هم شاهد وجود چند اپلیکیشن برای انجام یک کار، در آن هستیم، بنابراین به طور پیش‌فرض در گلکسی جی 5 پرایم، دو مرورگر، دو اپلیکیشن برای ایمیل و دو اپلیکیشن گالری تصاویر در اختیار خواهید داشت.

رابط کاربری سامسونگ مانند گذشته امکانات کاربردی زیادی دارد. برای مثال می‌توانید قالب گرافیکی گوشی خود را به‌طور کلی عوض کرده و بسیار نزدیک به اندروید خام کنید، رنگ‌های بسیار جذاب و شادی به‌ظاهر رابط کاربری خود ببخشید، فونت گوشی را تغییر دهید و حتی ابعاد کیبورد را به دلخواه خود تنظیم کنید. سامسونگ به این گوشی اپلیکیشن‌ پایش سلامت نامدار خود با نام S Health را نیز اضافه کرده است، البته از آنجایی که سنسور سنجش ضربان قلب در این گوشی وجود ندارد، بنابراین در اپلیکیشن یادشده چنین قابلیتی وجود ندارد.

در حالت کلی با توجه به تغییرات ایجادشده و همچنین امکاناتی مانند تغییر تم گوشی رابط کاربری سامسونگ بسیار بهتر و جذاب‌تر شده و حالا مانند گذشته سنگین و کارتونی نیست. در حالت کلی باید گفت رابط کاربری سامسونگ دیگر نقطه‌ی ضعفی برای این گوشی به‌حساب نمی‌آید.

دوربین

سامسونگ در گوشی گلکسی جی 5 پرایم از یک حسگر ۱۳ مگاپیکسلی با f/1.9 برای دوربین اصلی بهره برده است و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی با f/2.2 را برای ثبت تصاویر سلفی و برقراری تماس‌های ویدئویی، تعبیه کرده است. هر دو دوربین به کار رفته در این گوشی قادر به ثبت ویدئو با رزولوشن فول اچ‌دی هستند.

سامسونگ در نرم‌افزار دوربین گوشی پایین‌رده‌ی خود امکانات مناسبی در نظر گرفته است، در بخش Mode، شما قادر به انتخاب از بین حالت‌های متنوعی مانند پرو، پانوراما، عکاسی ممتد، HDR، عکاسی در شب، بیوتی فیس، اسپرت و Sound & shot هستید. امکان تنظیم دستی، چه در حالت عکاسی و چه در حالت فیلم‌برداری فراهم شده است. در حالت Pro، امکان تنظیم دستی وایت بالانس، اکسپوژر و ISO وجود دارد. اما حالت جالب‌توجه دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، حالت Sound & shot است که به کاربر اجازه می‌دهد تا حین ثبت تصویر، صدای پس‌زمینه را نیز به مدت ۹ ثانیه در کنار آن ضبط کند. قابلیت بسیار کاربردی دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، امکان دسترسی سریع به دوربین از طریق دو بار فشردن کلید هوم گوشی است.

گلکسی جی ۵ پرایم، همانند سایر گوشی‌های هوشمند سامسونگ، در طول روز و در فضای بیرون، تصاویر را با کیفیت قابل قبولی ثبت می‌کند، رنگ‌ها در این تصاویر کمی اشباع بوده و جزئیات در آن‌ها در حد مناسبی قرار دارد، البته رنج داینامیکی تصاویر چندان راضی‌کننده نیست، این موضوع به‌خصوص زمانی بیشتر به چشم می‌خورد که زمینه‌ی تصویر روشنایی زیادی داشته‌ باشد. این گوشی در محیط‌های کم‌نور و در فضاهای داخلی تصاویر خوبی ثبت می‌کند، البته در این حالت مقداری نویز نیز به تصویر اضافه می‌شود که امری طبیعی است. در حالت کلی، باوجود آنکه گلکسی جی 5 پرایم یک دستگاه پایین‌رده است، اما عملکرد دوربین آن قابل‌قبول است.

بازده و عملکرد

سامسونگ در گوشی هوشمند گلکسی جی ۵ پرایم از سیستم-روی-یک-چیپِ اختصاصی خود با نام اکسینوس ۷۵۷۰ استفاده کرده است. این پردازنده بر اساس الگوهای ارائه‌شده توسط آرم طراحی و تولید شده است. اکسینوس ۷۵۷۰ دارای چهار هسته‌ی کم‌توان و کم‌مصرف Cortex A53 با فرکانس ۱.۴ گیگاهرتز است. این تراشه بر اساس لیتوگرافی ۱۴ نانومتری ساخته شده و بنا به ادعای سامسونگ، عملکرد CPU و بهره‌وری انرژی تراشه‌ی یادشده نسبت به نسل پیشینِ ۲۸ نانومتری به ترتیب ۷۰ و ۳۰ درصد بهبود داشته است.

سامسونگ برای این گوشی، ۲ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی در نظر گرفته است که این حافظه را می‌توان از طریق درگاه میکرو‌اس‌دی تا سقف ۲۵۶ گیگابایت ارتقا داد. اگرچه با توجه به مشخصات یادشده، نمی‌توان انتظار عملکردی مشابه دستگاه‌های بالارده و میان‌رده داشت، اما در تجربه‌ای که ما از استفاده‌ی این گوشی داشتیم، عملکرد آن قابل‌قبول بود و در استفاده‌ی روزمره به‌استثنای لگ‌های جزئی، گوشی در اغلب موارد عملکرد روان و سریعی از خود به نمایش می‌گذاشت. برای اینکه دید بهتری از عملکرد گوشی داشته باشید

باتری

سامسونگ در گلکسی جی ۵ پرایم از یک باتری با ظرفیت ۲۴۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده کرده است. با توجه به آنکه رزولوشن دستگاه اچ‌دی است، به نظر می‌رسد که این ظرفیت، طول عمر مناسبی برای گلکسی جی 5 پرایم به ارمغان آورد. طبق روال همیشگی، برای تست باتری، کلیه‌ی ارتباط‌های بی‌سیم را قطع کرده و روشنایی دستگاه را بر روی ۵۰ درصد قرار دادیم و ویدئویی با رزولوشن HD تا رسیدن شارژ باتری از ۱۰۰ به صفر درصد پخش کردیم. در این تست باتری گوشی یادشده توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۱۶ ساعت و ۳۰دقیقه دوام بیاورد که مدت‌زمان فوق‌العاده‌ای به حساب می‌آید.

شاخصه‌‌ای دیگر برای سنجش عمر باتری، طول مدت‌زمان روشن ماندن نمایشگر دستگاه (Screen On Time) است. در طول مدت استفاده‌ی ما از گلکسی جی ۵ پرایم، در اغلب اوقات اتصال داده‌ی آن برقرار بود، در پاره‌ای از اوقات نیز از گوشی به عنوان یک هات‌اسپات استفاده می‌شد و ضمن اینکه با آن به انجام بازی‌های سبک و تماشای فیلم نیز پرداختیم، با این حال گلکسی جی 5 پرایم تا رسیدن شارژ از ۱۰۰ به صفر درصد، در حدود ۶ساعت و ۴دقیقه دوام آورد که مدت‌زمان بسیار خوبی است؛ بنابراین چنانچه استفاده‌ی سنگینی از گوشی نداشته باشید، می‌توان انتظار حداقل یک روز ‌و نیم شارژدهی را از آن داشت.

با توجه به نتایج تست‌ها، می‌توان به سادگی نتیجه گرفت که باتری گلکسی جی ۵ پرایم، یکی از نقاط قوت اصلی این گوشی هوشمند محسوب می‌شود.

سخن گروه:

گلکسی جی ۵ پرایم گوشی هوشمند پایین‌رده‌ای است که با هدف جلب توجه کاربرانی با بودجه‌ی کم، روانه‌ی بازار شده است. بدنه‌ی فلزی و خوش‌ساخت، محافظ نمایشگر گوریلا گلس ۴ از نوع 2.5D، باتری بسیار بادوام و دوربین با کیفیت مناسب، از جمله‌ی مهم‌ترین ویژگی‌های این گوشی هوشمند محسوب می‌شود. طبیعی است که با توجه به استفاده‌ی سامسونگ از هسته‌های پردازشی کم‌مصرف و ضعیف Cortex A53 در این گوشی، نمی‌توان از آن انتظار اجرای بازی‌های سنگین و گرافیکی داشت.

اما چنانچه استفاده‌ی شما به کاربردهای روزمره محدود می‌شود، می‌توانید گلکسی جی ۵ پرایم را به لیست گوشی‌های مورد نظر خود اضافه کنید. سامسونگ این گوشی را در دو رنگ مشکی و طلایی روانه‌ی بازار کرده است.

 

نگاهی کامل بر |SAMSUNG GALAXY J5 PRIME 2016|
انتشار : ۹ خرداد ۱۳۹۸


مطالب تصادفی

  • نمونه سوالات فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل در قالب فایل PDF با بهترین کیفیت
  • در آن واحد تمامی کد های مخفی را داشته باش
  • در عرض چند دقیقه FRP کل دیوایس های سامسونگ را باز کن!
  • به روز ترین پکیج کامل آنلاک گوشی های سامسونگ بدون حذف هیچگونه اطلاعات
  • نگاهی کامل بر |IPHONE|
  • نگاهی کامل بر |IPHONE SE|
  • نگاهی کامل بر |IPHONE 3G|
  • نگاهی کامل بر |IPHONE 3GS|
  • نگاهی کامل بر |IPHONE 4|

فاصله از فکر تا عمل،تنها نادیده گرفتن ترس است.